Θέατρο | Νέα

Η Μαρία Κίτσου διαβάζει Γιώργο Σεφέρη 07 Δεκεμβρίου 2017

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Μία δραματουργική σύνθεση βασισμένη στο μοναδικό ολοκληρωμένο πεζογράφημα του Γιώργου Σεφέρη «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» και στα ημερολόγιά του, «Μέρες Α’» και «Μέρες Β» ερμηνεύουν η Μαρία Κίτσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Εφης Θεοδώρου στο πλαίσιο των «παραβάσεων», της σειράς  θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος .

Tο «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» - που γράφτηκε αρχικά τα χρόνια 1926-30 αλλά πήρε την τελική του μορφή το 1954 και εκδόθηκε το 1974, τρία χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή - καθώς και τα ημερολόγια της ίδιας περιόδου, απηχούν την εναγώνια προσπάθεια του νεαρού Σεφέρη που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τις σπουδές του στο εξωτερικό, αλλά και του μυθιστορηματικού alter ego του, του ποιητή Στράτη, για την κατάκτηση της υπαρξιακής, ερωτικής και ποιητικής τους ολοκλήρωσης.

Η χρήση των αποσπασμάτων των κειμένων του Γιώργου Σεφέρη για τις ανάγκες της παράστασης γίνεται με την ευγενική παραχώρηση της κας Άννας Λόντου.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η σκηνοθέτης και θεατρολόγος Έφη Θεοδώρου, ενώ ερμηνεύουν οι Μαρία Κίτσου και Γιώργος Χριστοδούλου, συνοδεία του Νίκου Πλάτανου στο συνθεσάιζερ και στο πιάνο.
 

Tospirto Team

Info

10 Δεκεμβρίου 2017
Στις 16.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_lolita_reserved_new_(2) Η τολμηρή Λολίτα... μετακομίζει Στο Tempus Verum – Εν Αθήναις. Main_photo_pikra_dakrya_petra_fon_kant Τρεις πρεμιέρες -οι δύο ακατάλληλες- κάνουν ποδαρικό στο ΚΘΒΕ Άκης Δήμου, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και Χιου Λέοναρντ στο σανίδι. Main_finimg_07161mb 15 σπαρταριστές κωμωδίες που υπόσχονται ένα δίωρο γέλιου Δείτε ποιες κωμωδίες επιλέξαμε. Main_main_antigonilonelyplanett%cf%83stavroshabakis-7 Οι ηθοποιοί βγαίνουν για υπόκλιση και κανείς δε χειροκροτεί στην «Αντιγόνη» της Κιτσοπούλου Αλλη μια αντισυμβατική επιλογή της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας. Main__mg_4500 Δήμος Αβδελιώδης και Γιώργος Λυκιαρδόπουλος «νικούν» τον Δράκο Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάθε Κυριακή. Main_%ce%93%ce%a5%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%9d%ce%9f%ce%a3%ce%9a%ce%9f%ce%a3%ce%9c%ce%9f%ce%a3_%ce%a0%ce%91%ce%a0%ce%91%ce%94%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%9f%ce%a3-%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%91%ce%a0%ce%99%ce%94%ce%9f%ce%a5s Η Γιώτα Φέστα μπαίνει στον «Γυάλινο Κόσμο» Στο Θέατρο Τ στις 25 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
#load_content_with_ajax