ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Η Μαρία Κίτσου διαβάζει Γιώργο Σεφέρη 07 Δεκεμβρίου 2017

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Μία δραματουργική σύνθεση βασισμένη στο μοναδικό ολοκληρωμένο πεζογράφημα του Γιώργου Σεφέρη «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» και στα ημερολόγιά του, «Μέρες Α’» και «Μέρες Β» ερμηνεύουν η Μαρία Κίτσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Εφης Θεοδώρου στο πλαίσιο των «παραβάσεων», της σειράς  θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος .

Tο «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» - που γράφτηκε αρχικά τα χρόνια 1926-30 αλλά πήρε την τελική του μορφή το 1954 και εκδόθηκε το 1974, τρία χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή - καθώς και τα ημερολόγια της ίδιας περιόδου, απηχούν την εναγώνια προσπάθεια του νεαρού Σεφέρη που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τις σπουδές του στο εξωτερικό, αλλά και του μυθιστορηματικού alter ego του, του ποιητή Στράτη, για την κατάκτηση της υπαρξιακής, ερωτικής και ποιητικής τους ολοκλήρωσης.

Η χρήση των αποσπασμάτων των κειμένων του Γιώργου Σεφέρη για τις ανάγκες της παράστασης γίνεται με την ευγενική παραχώρηση της κας Άννας Λόντου.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η σκηνοθέτης και θεατρολόγος Έφη Θεοδώρου, ενώ ερμηνεύουν οι Μαρία Κίτσου και Γιώργος Χριστοδούλου, συνοδεία του Νίκου Πλάτανου στο συνθεσάιζερ και στο πιάνο.
 

Tospirto Team

Info

10 Δεκεμβρίου 2017
Στις 16.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider O MC Yinca ψάχνει τη δική του αληθινή... Ιθάκη Η Φένια Παπαδόδημα σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση ''Νέκυια Έκ-σταση''. Main_slider Πώς αντιλαμβάνεστε σήμερα τον «Από μηχανής θεό»; To Από Μηχανής Θέατρο παρέχει τις σκηνές του με πλήρη τεχνική υποστήριξη εντελώς δωρεάν. Main_slider Αθήνα- Θεσσαλονίκη περιμένουν τον.... Γκοντό Δύο διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις του ίδιου έργου. Main_%ce%92%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b9%ce%ac_4 Μέσα στη «Βρωμιά» λάμπει το... διαφορετικό Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Φάμης γράφει στο www.tospirto.net για το έργο. Main_slider «Ένας Ήρωας του Καιρού μας» στο 104 Από τις 18 Απριλίου σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη. Main_slider Η Εβραία κι ο Χαφιές: Δύο μονόπρακτα του Μπρεχτ στο Από Μηχανής Σκηνοθετεί η Ανδρονίκη Χριστάκη.
#load_content_with_ajax