ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Οι «Αθλιοι» του Ουγκώ στο στόχαστρο του Ιορδανίδη με Μπισμπίκη- Παππά 11 Ιανουαρίου 2018

Θα τους σκηνοθετήσει ο Λεβάν Τσουλάτζε.

Οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του Τάσου Ιορδανίδη μετά τον «Αμλετ» που αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται στο θέατρο Ανεσις.

Τα σκηνοθετικά ηνία της νέας αυτής μεγάλης παραγωγής θα κρατήσει και πάλι ο Λεβάν Τσουλάτζε στην τέταρτή του συνεργασία με τον Τάσο Ιορδανίδη (μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος», το «Εγκλημα και Τιμωρία» και τον φετινό «Αμλετ»). Ο ίδιος ο Ιορδανίδης θα κρατήσει τον ρόλο του Ιαβέρη, ο Βασίλης Μπισμπίκης θα ενσαρκώσει τον Γιάννη Αγιάννη, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει στην παράσταση και η Ιωάννα Παππά.

Να σημειωθεί πως «Οι Άθλιοι» (Les Misérables) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του δεκάτου ενάτου αιώνα που εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Στο μυθιστόρημα εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού και ο νόμος σε μία εκτεταμένη ιστορία, που περιλαμβάνει θέματα όπως την ιστορία της Γαλλίας, την αρχιτεκτονική του Παρισιού, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία, το νόμο, τη θρησκεία και τα είδη και τη φύση του έρωτα και της οικογενειακής αγάπης.

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Η Στεφανία Γουλιώτη φέρνει χαράματα τις Ευμενίδες Στο αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου. Main_staplagia_1 Θεοδωρόπουλος- Μαθιουδάκης στα... Πλάγια Δύο παραστάσεις στις 23 Ιουνίου. Main_%ce%9c%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%cf%8d_%ce%a0%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8e%cf%82_%ce%ba%ce%b1%ce%b9_%ce%9d%ce%b5%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%82_1 Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου μεταξύ Πειραιώς και... Νεαπόλεως Η παράσταση θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία. Main_mesa Στην «Κουζίνα» από τη νέα σεζόν ο Γιώργος Νανούρης Μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Main_%c2%a9patroklos_skafidas-0137 Ο Χαραλαμπόπουλος, ο Γάλλος κι η κατανομή του... «Πλούτου» Σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic. Main_slider Αθερίδης, Κούρκουλος, Πυρπασόπουλος μαζί στο «Art» Μια δυνατή κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά.
#load_content_with_ajax