Θέατρο | Νέα

Ο βασιλιάς Ιαν! 14 Φεβρουαρίου 2018

Μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία του Ιαν ΜακΚέλεν.

Οι κριτικές ήταν αποθεωτικές, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την απόλυτη ταύτιση του Ιαν ΜακΚέλεν με τον «Βασιλιά Λιρ» και για μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ερμήνευσε τον απαιτητικό σεξπιρικό ρόλο στο Minerva Theatre του Τσίτσεστερ, ή μάλλον ξαναβρήκε έναν ιδιαίτερα προσφιλή σε αυτόν ρόλο, καθώς για πρώτη φορά τον είχε ερμηνεύσει το 2007 στο Λονδίνο και πάλι με τεράστια επιτυχία.
Εκεί, στο Λονδίνο επιστρέφει και τώρα ως «Βασιλιάς Λιρ». Η παραγωγή του Τσίτσεστερ, σκηνοθετημένη από τον Jonathan Munby, μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας στις 11 Ιουλίου για σειρά παραστάσεων ως τα μέσα Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Επειτα δε από δηλώσεις του 78χρονου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνισή του σε έργο του Σαίξπηρ, η προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. Να σημειωθεί πως ο… παππούς Ιαν, όχι μόνο έβγαζε στο Τσίτσεστερ την 3,5 ωρών διάρκειας παράσταση με αντοχή που εντυπωσιάζει, αλλά ορισμένες ημέρες έδινε και διπλές παραστάσεις!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img_0956low Σεμινάριο Υποκριτικής από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών. Main_slider Η Λήδα Πρωτοψάλτη στα «Μελίσσια» του Αλέξη Σταμάτη Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούµπης. Main_thumb_photo31 15 καλλιτεχνικοί διευθυντές συζητούν για το θέατρο Η πρώτη ελληνοϊταλική πλατφόρμα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2018. Main_%ce%95%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c_%ce%98%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf_010513 Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου Η θητεία του τριετής. Main_eikastiko_2018_neo_02 Τι θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών- Αναλυτικό πρόγραμμα Μπιλ Μάρεϊ, Calexico, Βαρλικόφσκι, Γκοσλέν και έντονο άρωμα Ελλάδας. Main_slider Ο Τερζόπουλος, η μέθοδός του, ο Διόνυσος κι οι Τρωάδες Μεγάλο αφιέρωμα από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2018 στους Δελφούς.
#load_content_with_ajax