ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Ο βασιλιάς Ιαν! 14 Φεβρουαρίου 2018

Μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία του Ιαν ΜακΚέλεν.

Οι κριτικές ήταν αποθεωτικές, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την απόλυτη ταύτιση του Ιαν ΜακΚέλεν με τον «Βασιλιά Λιρ» και για μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ερμήνευσε τον απαιτητικό σεξπιρικό ρόλο στο Minerva Theatre του Τσίτσεστερ, ή μάλλον ξαναβρήκε έναν ιδιαίτερα προσφιλή σε αυτόν ρόλο, καθώς για πρώτη φορά τον είχε ερμηνεύσει το 2007 στο Λονδίνο και πάλι με τεράστια επιτυχία.
Εκεί, στο Λονδίνο επιστρέφει και τώρα ως «Βασιλιάς Λιρ». Η παραγωγή του Τσίτσεστερ, σκηνοθετημένη από τον Jonathan Munby, μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας στις 11 Ιουλίου για σειρά παραστάσεων ως τα μέσα Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Επειτα δε από δηλώσεις του 78χρονου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνισή του σε έργο του Σαίξπηρ, η προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. Να σημειωθεί πως ο… παππούς Ιαν, όχι μόνο έβγαζε στο Τσίτσεστερ την 3,5 ωρών διάρκειας παράσταση με αντοχή που εντυπωσιάζει, αλλά ορισμένες ημέρες έδινε και διπλές παραστάσεις!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_%ce%92%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b9%ce%ac_4 «Βρωμιά» ενάντια στον φόβο και τη μοναξιά Το έργο του Robert Schneider σκηνοθετεί στο θέατρο Σταθμός η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Main_%c3%ad_%c3%b9_%c6%92_%c3%b1_%c6%92__%c3%9c_%c3%96_%c3%9c_%c3%b9__%c3%a1_%c3%a6_%c3%a1_%c3%a6_%c3%b6_%c6%92_%c3%a1_%c6%92_%c3%91_%c2%a2_%c6%92_%c3%91_(9) Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης για την Κλάρα Σούμαν στο Κυκλάδων Σε σύλληψη - σκηνοθεσία - δραματουργία Μιλτιάδη Φιορέντζη. Main_slider Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί τη μαρτυρία εννέα γυναικών για τον καρκίνο Από τις 23 Φεβρουαρίου για πέντε μόνο παραστάσεις. Main_slider Η Ελένη Ουζουνίδου μονολογεί και απαιτεί να κλείσουν τα κινητά Απευθύνεται στους θεατές συστήνοντάς τους τα... αυτονόητα. Main_b_21460_or_constantin_venizelos_2 Από τη γεύση της νίκης στην εθνική καταστροφή «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία» στο Εθνικό Θέατρο. Main_photo5a_yiannisgizmobereris Πρώτες φωτογραφίες από το «Λεόντιος και Λένα» στο ΚΕΤ Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Παντελή Φλατσούση.
#load_content_with_ajax