Θέατρο | Νέα

Ο βασιλιάς Ιαν! 14 Φεβρουαρίου 2018

Μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία του Ιαν ΜακΚέλεν.

Οι κριτικές ήταν αποθεωτικές, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την απόλυτη ταύτιση του Ιαν ΜακΚέλεν με τον «Βασιλιά Λιρ» και για μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ερμήνευσε τον απαιτητικό σεξπιρικό ρόλο στο Minerva Theatre του Τσίτσεστερ, ή μάλλον ξαναβρήκε έναν ιδιαίτερα προσφιλή σε αυτόν ρόλο, καθώς για πρώτη φορά τον είχε ερμηνεύσει το 2007 στο Λονδίνο και πάλι με τεράστια επιτυχία.
Εκεί, στο Λονδίνο επιστρέφει και τώρα ως «Βασιλιάς Λιρ». Η παραγωγή του Τσίτσεστερ, σκηνοθετημένη από τον Jonathan Munby, μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας στις 11 Ιουλίου για σειρά παραστάσεων ως τα μέσα Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Επειτα δε από δηλώσεις του 78χρονου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνισή του σε έργο του Σαίξπηρ, η προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. Να σημειωθεί πως ο… παππούς Ιαν, όχι μόνο έβγαζε στο Τσίτσεστερ την 3,5 ωρών διάρκειας παράσταση με αντοχή που εντυπωσιάζει, αλλά ορισμένες ημέρες έδινε και διπλές παραστάσεις!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_''proswpikh_symfwnia''_olos_o_8iasos Η «Προσωπική Συμφωνία» της Άννας Ελεφάντη Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί το έργο του Ρόναλντ Χάργουντ. Main_slider Η Ελένη Ουζουνίδου «Ψιλικατζού» στο Vault Όλα ξεκίνησαν από το blog της Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Main_slider Προκλητικό Cock από τον Μίνω Θεοχάρη Ο σκηνοθέτης μιλά για το έργο στο www.tospirto.net. Main_slider Η Ρούλα Πατεράκη αναμετριέται με το «Κεφάλαιο» του Μαρξ Από τις 17 Νοέμβρη στο θέατρο Ροές. Main__dsc4319 Ο Βάλτερ Πούχνερ μιλά για τον Παναγιώτη Σούτσο Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο θέατρο Θησείον. Main_slider Το θρυλικό «Σκλαβί» της Καλογεροπούλου επιστρέφει στο Πόρτα Σκηνοθετούν από κοινού ο Θωμάς Μοσχόπουλος και η Σοφία Πάσχου.
#load_content_with_ajax