Θέατρο | Νέα

O Βασίλης Παπαβασιλείου “συναντιέται" με τον Ιωάννη Καποδίστρια 16 Απριλίου 2018

Στη σκηνή της Φρυνίχου τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος “200 Χρόνια από την Επανάσταση. Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα; ”που ξεκίνησε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου “συναντιέται"  με τον Ιωάννη Καποδίστρια στη σκηνή της Φρυνίχου τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ώρα 21.30.

Τίτλος της «συνάντησης»: «Τα πρώτα 200 χρόνια είναι δύσκολα: προεόρτια μιας επετείου που επίκειται».
Η συνάντηση αυτή, εγκαινιάζει τις 21 επί σκηνής συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν  κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες με  21 προσωπικότητες-ήρωες της Επανάστασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο του 2018 και για τα επόμενα τρία χρόνια, στο Θέατρο Τέχνης θα πραγματοποιούνται: συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες-στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και γενικότερα ανθρώπων που θέλουν και έχουν κάτι να πουν, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμοί νέων έργων για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, αναλόγια, συναυλίες, εικαστικές performances, εκθέσεις, εργαστήρια…         

Στόχος: να συναντηθούμε πάνω και κάτω από τη σκηνή και να αναρωτηθούμε με τρόπο συλλογικό και πάνω απ΄όλα δημιουργικό: από πού ξεκινήσαμε, πώς ξεκινήσαμε και πώς φτάσαμε στη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιά είναι η σύγχρονη Ελλάδα;  “Πώς και κατά πού προχωρά;”

Η τριετής αυτή εορταστική “αναζήτηση”, θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μεγάλης θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Τέχνης που θα αντλήσει έμπνευση και υλικό απ’ όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο σκηνές του, κατά το διάστημα  25 Μαρτίου 2018- 25 Μαρτίου 2021.

 

Tospirto team

Info

23 Απριλίου 2018
ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, Φρυνίχου 14 , Πλάκα
Τηλ.: 210-3222464
H είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ώρα 21.30.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Η κολεκτίβα El Conde de Torrefiel αναζητά ερμηνευτές για το Φεστιβάλ Αθηνών Πρόκειται για μια απλή χορογραφία με στάσεις που παραπέμπουν σε πραγματικές καθημερινές καταστάσεις. Main_20180406_161650 «Άσε κάτω τις φράουλες» : Ξαναδιαβάζοντας τον Ιονέσκο Ο Γιάννης Κουρκουμέλης μιλά για το έργο. Main_slider «Τα 5 Στοιχεία» γιορτάζουν στο Θέατρο Αλκμήνη Με δύο επετειακές παραστάσεις. Main_main_rob_mg_3084_andreas_simopoulos Τα σκηνικά της σεζόν που προξένησαν συζητήσεις! Οχτώ σκηνικά που δημιούργησαν αίσθηση. Main_slider Η Κατερίνα Διδασκάλου κι ο πολύτιμος λίθος της Γκέμμας Σε σκηνοθεσία- διασκευή του Πάνου Αγγελόπουλου. Main_baling_p 5ο Onassis Fast Forward Festival: Με πυρήνα ύπαρξης την Αθήνα Από τις 2 έως τις 16 Μαΐου σε διάφορα μέρη της πόλης.
#load_content_with_ajax