ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

O Βασίλης Παπαβασιλείου “συναντιέται" με τον Ιωάννη Καποδίστρια 16 Απριλίου 2018

Στη σκηνή της Φρυνίχου τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος “200 Χρόνια από την Επανάσταση. Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα; ”που ξεκίνησε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου “συναντιέται"  με τον Ιωάννη Καποδίστρια στη σκηνή της Φρυνίχου τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ώρα 21.30.

Τίτλος της «συνάντησης»: «Τα πρώτα 200 χρόνια είναι δύσκολα: προεόρτια μιας επετείου που επίκειται».
Η συνάντηση αυτή, εγκαινιάζει τις 21 επί σκηνής συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν  κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες με  21 προσωπικότητες-ήρωες της Επανάστασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο του 2018 και για τα επόμενα τρία χρόνια, στο Θέατρο Τέχνης θα πραγματοποιούνται: συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες-στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και γενικότερα ανθρώπων που θέλουν και έχουν κάτι να πουν, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμοί νέων έργων για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, αναλόγια, συναυλίες, εικαστικές performances, εκθέσεις, εργαστήρια…         

Στόχος: να συναντηθούμε πάνω και κάτω από τη σκηνή και να αναρωτηθούμε με τρόπο συλλογικό και πάνω απ΄όλα δημιουργικό: από πού ξεκινήσαμε, πώς ξεκινήσαμε και πώς φτάσαμε στη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιά είναι η σύγχρονη Ελλάδα;  “Πώς και κατά πού προχωρά;”

Η τριετής αυτή εορταστική “αναζήτηση”, θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μεγάλης θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Τέχνης που θα αντλήσει έμπνευση και υλικό απ’ όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο σκηνές του, κατά το διάστημα  25 Μαρτίου 2018- 25 Μαρτίου 2021.

 

Tospirto team

Info

23 Απριλίου 2018
ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, Φρυνίχου 14 , Πλάκα
Τηλ.: 210-3222464
H είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ώρα 21.30.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_p9100900_ok Ο Γιάννης Κακλέας και η «Συμμορία των Πέντε» στο Κιβωτός- Πρώτες φωτογραφίες Μια κωμωδία που … σκοτώνει! Main_seafarer_print_stavroshabakis-10 «Ο Φάρος» επιστρέφει διά χειρός Μαρκουλάκη Στο θέατρο Αθηνών. Main_1537170685305blob Πιλοτικό φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος σε τρεις πόλεις Σε Ερέτρια, Αθήνα και Θήβα Main_slider Δύο διαφορετικές οπτικές της «Κυράς της θάλασσας» Σε δύο θέατρα, στο Tempus Verum|Εν Αθήναις και το ΚΕΤ. Main_kouris22 «Δον Ζουάν» ο Νίκος Κουρής Το καλοκαίρι του 2019 σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Main_koniordou Η Λυδία Κονιόρδου είναι η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Δείτε πως διαμορφώνεται πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο.
#load_content_with_ajax