Θέατρο | Νέα

«Μάκβεθ» από το Olivier Theatre 15 Μαΐου 2018

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 μ.μ.

«Macbeth»: Το πιο σκοτεινό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τη φιλοδοξία και την εξουσία: στα ερείπια που έχει αφήσει πίσω της η αιματηρή εμφύλια διαμάχη, οι Μακμπέθ επιστρατεύουν αθέμιτα μέσα, προβαίνοντας σε αποτρόπαιες πράξεις, για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν το στέμμα.

«Ίσως το πιο τέλειο δράμα του», κατά τον Όργουελ –όπου «οι ιδιότητες του ποιητή Σαίξπηρ και του δραματουργού Σαίξπηρ συνδυάζονται εδώ με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όσο σε οποιοδήποτε άλλο έργο του». Ο Rufus Norris (Η όπερα της πεντάρας, London Road) σκηνοθετεί  για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας τη συγκλονιστική τραγωδία του Μεγάλου Βάρδου, με πρωταγωνιστή τον Rory Kinnear [Ρόρυ Κιννήαρ] (Young Marx, Οθέλλος).
Στο πλάι του, η Anne-Marie Duff [Aν-Μαρί Νταφ] (Oil, Σουφραζέτες) στον ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ.

Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους, μαγνητοσκοπημένη από το Olivier Theatre του Λονδίνου την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά περίπου, συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.
Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας.

Διανομή: Μακμπέθ,  Rory Kinnear
Λαίδη Μακμπέθ: Anne-Marie Duff
Ντάνκαν: Stephen Boxer
Μπάνκο: Kevin Harvey
Φλίανς: Rakhee Sharma
Μακντάφ: Patrick O’Kane
Λαίδη Μακντάφ: Amaka Okafor
Ρος: Penny Layden
Ακόλουθος: Trevor Fox
Μάλκολμ: Parth Thakerar
Μάγισσα: Anna-Maria Nabirye
Μάγισσα / Γιος λαίδης Μακντάφ: Hannah Hutch
Μάγισσα: Beatrice Scirocchi
Κυρία των τιμών: Nadia Albina
Δολοφόνος: Joshua Lacey
Σίγουορντ / Δολοφόνος: Andrew Frame
Λέννοξ : Nicholas Karimi
Δολοφόνος: Alana Ramsey
Γιατρός: Michael Balogun
Δευτερεύοντες ρόλοι:  Hauk Pattison

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Rufus Norris. Σκηνικά: Rae Smith. Σχεδιασμός κοστουμιών: Moritz Junge. Σχεδιασμός φωτισμών: James Farncombe. Μουσική : Orlando Gough. Σχεδιασμός ήχου: Paul Arditti. Υπεύθυνη κινησιολογίας: Imogen Knight. Σκηνοθεσία πάλης : Jeremy Barlow & Kev McCurdy. Μουσική διεύθυνση: Marc Tritschler. Αγωγή λόγου:  Jeannette Nelson. Συνεργάτης σκηνογράφος: Aaron Marsden. Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Liz Stevenson.

 

Τospirto team

Info

17 Μαΐου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Ωρα 21:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) - 15 €

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Η Ρούλα Πατεράκη αναμετριέται με το «Κεφάλαιο» του Μαρξ Από τις 17 Νοέμβρη στο θέατρο Ροές. Main__dsc4319 Ο Βάλτερ Πούχνερ μιλά για τον Παναγιώτη Σούτσο Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο θέατρο Θησείον. Main_slider Το θρυλικό «Σκλαβί» της Καλογεροπούλου επιστρέφει στο Πόρτα Σκηνοθετούν από κοινού ο Θωμάς Μοσχόπουλος και η Σοφία Πάσχου. Main_img_5454 Πήραμε μία πρώτη γεύση από τις πρόβες του Βυσσινόκηπου [συνέντευξη + φωτογραφίες] Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Κόρα Καρβούνη, ο Γιάννης Κότσιφας και η Αθηνά Μαξίμου μίλησαν στον Γιώργο Βλαχογιάννη και η Κική Παπαδοπούλου* μπήκε και φωτογράφησε τις πρόβες. Main_slider 12 πουλιά «προσγειώνει» ο Νίκος Μαστοράκης στη σκηνή του Αλίκη Υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της πονηρής φάρσας του Georges Feydeau. Main_sf1_8071-691 Πέθανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης Η «ψυχή» του Ανοιχτού Θεάτρου.
#load_content_with_ajax