ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

«Μάκβεθ» από το Olivier Theatre 15 Μαΐου 2018

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 μ.μ.

«Macbeth»: Το πιο σκοτεινό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τη φιλοδοξία και την εξουσία: στα ερείπια που έχει αφήσει πίσω της η αιματηρή εμφύλια διαμάχη, οι Μακμπέθ επιστρατεύουν αθέμιτα μέσα, προβαίνοντας σε αποτρόπαιες πράξεις, για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν το στέμμα.

«Ίσως το πιο τέλειο δράμα του», κατά τον Όργουελ –όπου «οι ιδιότητες του ποιητή Σαίξπηρ και του δραματουργού Σαίξπηρ συνδυάζονται εδώ με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όσο σε οποιοδήποτε άλλο έργο του». Ο Rufus Norris (Η όπερα της πεντάρας, London Road) σκηνοθετεί  για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας τη συγκλονιστική τραγωδία του Μεγάλου Βάρδου, με πρωταγωνιστή τον Rory Kinnear [Ρόρυ Κιννήαρ] (Young Marx, Οθέλλος).
Στο πλάι του, η Anne-Marie Duff [Aν-Μαρί Νταφ] (Oil, Σουφραζέτες) στον ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ.

Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους, μαγνητοσκοπημένη από το Olivier Theatre του Λονδίνου την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά περίπου, συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.
Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας.

Διανομή: Μακμπέθ,  Rory Kinnear
Λαίδη Μακμπέθ: Anne-Marie Duff
Ντάνκαν: Stephen Boxer
Μπάνκο: Kevin Harvey
Φλίανς: Rakhee Sharma
Μακντάφ: Patrick O’Kane
Λαίδη Μακντάφ: Amaka Okafor
Ρος: Penny Layden
Ακόλουθος: Trevor Fox
Μάλκολμ: Parth Thakerar
Μάγισσα: Anna-Maria Nabirye
Μάγισσα / Γιος λαίδης Μακντάφ: Hannah Hutch
Μάγισσα: Beatrice Scirocchi
Κυρία των τιμών: Nadia Albina
Δολοφόνος: Joshua Lacey
Σίγουορντ / Δολοφόνος: Andrew Frame
Λέννοξ : Nicholas Karimi
Δολοφόνος: Alana Ramsey
Γιατρός: Michael Balogun
Δευτερεύοντες ρόλοι:  Hauk Pattison

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Rufus Norris. Σκηνικά: Rae Smith. Σχεδιασμός κοστουμιών: Moritz Junge. Σχεδιασμός φωτισμών: James Farncombe. Μουσική : Orlando Gough. Σχεδιασμός ήχου: Paul Arditti. Υπεύθυνη κινησιολογίας: Imogen Knight. Σκηνοθεσία πάλης : Jeremy Barlow & Kev McCurdy. Μουσική διεύθυνση: Marc Tritschler. Αγωγή λόγου:  Jeannette Nelson. Συνεργάτης σκηνογράφος: Aaron Marsden. Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Liz Stevenson.

 

Τospirto team

Info

17 Μαΐου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Ωρα 21:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) - 15 €

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_38669441_10216779627744997_84355184918003712_n Ο «Αρης» ταξιδεύει «εντός» και «εκτός» Αττικής. Τον Σεπτέμβριο. Main_arxaio-theatro-eretrias Το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας ανοίγει τις πύλες του μετά από 40 χρόνια Πρεμιέρα με έργα των Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη. Main_covergonis «Οιδίπους, Ανασκαφή δεύτερη»: Δείτε φωτό από την παράσταση του Θοδωρή Γκόνη Θα παρουσιαστεί στις 22 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Main_q9xqxl3q Το Φεστιβάλ Κολωνού 2018 πιστό στο φθινοπωρινό ραντεβού του Από 3 έως 22 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο. Main_normal_photohom1 Hommage: Η παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή επανέρχεται στο Κυκλάδων Τη βιωματική εμπειρία υπογράφει ο βοηθός του Σπύρος Αλιδάκης. Main_original_slider_(3) Τα 81 θεατρικά σχήματα που επιχορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού Με το συνολικό ποσό του 1.315.0000 ευρώ για την περίοδο 2018-19.τ
#load_content_with_ajax