ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Ο «Εθνικός Ελληνορώσων» επιστρέφει στο Από Μηχανής 09 Ιουλίου 2018

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική κι εισπρακτική επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, το έργο «Εθνικός Ελληνορώσων» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη επιστρέφει στο Από Μηχανής Θέατρο από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.

Εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του Δήμου της Αθήνας, στο Ελληνορώσων, έξι φίλοι γύρω στα σαράντα, μαζεύονται, μια φορά τον μήνα, για ένα “μπασκετάκι”. Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο - εκεί, κατά το απογευματάκι - στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Το κάνουν όπως λένε “για να ξεσκουριάζουν” …και να πίνουν μετά καμιά μπύρα χωρίς ενοχές. Και σήμερα το ίδιο. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε. 

Ο Εθνικός Ελληνορώσων είναι μία κωμωδία, για τα παιδιά μιας γειτονιάς που λένε ότι μεγάλωσαν, για πρησμένους αστραγάλους, για πληγές που έκλεισαν και για άλλες που μείναν ανοιχτές. Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ’ αμελείας και μη.

Συντελεστές: Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Γιώργος Παλούμπης. Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου. Κοστούμια: Ομάδα Boudoir. Φωτισμοί: Βασίλης  Κλωτσοτήρας. Ηχητική επιμέλεια: Ανδρέας Μιχόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Ζαχαρίας. Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας. Σχεδιασμός Αφίσας: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

 

Μια παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου

Από τις 26 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 18:00, Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:15.

Από τις 7 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 21:15, Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:15.

 

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_%ce%a3%ce%97%ce%9c%ce%95%ce%99%ce%9f_3 Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στο θέατρο Σημείο Ενα πολύπλευρο πρόγραμμα που διατηρεί δυναμική τη συνομιλία με τις τέχνες του λόγου και της μουσικής. Main_slider Βρες «τι σου αρέσει» στο νέο πρόγραμμα της Στέγης Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν. Main_1900_0524__ Ο «Θρύλος του 1900» αναβιώνει στη σκηνή του Tempus Verum Σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιάννη Φίλια και Δημήτρη Σταματελόπουλου. Main_5ba9dd56cd3a18667b53caf3 Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης Άφησε εποχή με τις ερμηνείες του ως Κρητικός. Main_image003 Ιλίσια και Ιλίσια Βολανάκης: Τι θα δούμε τη θεατρική σεζόν 2018-2019 Δείτε τις παραστάσεις που πρόκειται να ανέβουν. Main_slider Από το Νεοελληνικό έργο και την Ετερότητα έως τον Μάη του ’68: Οι στάσεις του Σταθμού για το 2018-2019 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του θεάτρου.
#load_content_with_ajax