Θέατρο | Πρόσωπα

Η δεύτερη άνοιξη της Ισαμπέλλας Ροσσελλίνι 20 Σεπτεμβρίου 2018

«Το μυστικό της ομορφιάς μου είναι οτι θέλω να ικανοποιώ την περιέργεια μου».

Δε χορταίνει το μάτι μου να την κοιτάζει. Και δεν είναι μόνο το χαμόγελο που σου φέρνει κύματα αισιοδοξίας σαν γλυκό ζαλιστικό κρασί που όλα τα ελαφραίνει. Είναι κι αυτό το εσωτερικό φως που είναι από πολλά πράγματα φτιαγμένο - δύσκολο πολύ δύσκολο να ορίσεις από τι ακριβώς.
Ισαμπέλλα Ροσσελλίνι: ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός, σκηνοθέτης και εσχάτως κάτοχος masters degree στον τομέα της συμπεριφοράς των ζώων, επιστημονικό εργαλείο που αντί να κορνιζαριστεί και να μπει στον τοίχο, «μεταφράστηκε» με τον δικό της Ροσσελινικό τρόπο και της «αποδίδει» καρπούς σε καλλιτεχνικό επίπεδο: Η επιτυχημένη κωμική σειρά «Green Porno» που έφτιαξε για την Sundance TV (που ασχολείται με την συμπεριφορά και την αναπαραγωγή των ζώων) της έδωσε την ιδέα για το one woman show «Link Link Circus» με το οποίο περιοδεύει αυτήν την εποχή σε διάφορα θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής (και το οποίο θα δούμε και στο Μέγαρο Μουσικής). Αλλά δεν κάνει μόνον αυτό..

Τα τελευταία χρόνια -και ιδίως το 2018- η κυρία της «Lancome», στα 66 έτη της πλέον, φαίνεται να διάγει μια δεύτερη άνοιξη, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία της όχι μόνο δεν την έχει βάλει στο περιθώριο, αλλά της έχει ανοίξει και νέους ορίζοντες. «Ναι ήμουν πολύ busy τελευταία», λέει σε συνέντευξη που έδωσε την άνοιξη στο περιοδικό Vanity Fair, δίνοντας στο φωτεινό της βλέμμα εκείνο τον τόνο που δηλώνει σιγουριά και ικανοποίηση. Στο ξεκίνημα της περιοδείας τότε του Link Link Circuς, (Aπρίλιο του 2018) αναφέρει και τις λοιπές δραστηριότητες της μέσα στην χρονιά, ήτοι τον ρόλο της στην ταινία «Silent Life» (για τη ζωή του Ροντόλφο Βαλεντίνο), το «δάνεισμα» της φωνής της στην ταινία καρτούν “Οι Απίθανοι no 2”, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε (ως βαρόνη Σάκβιλ) στην ταινία “Vita and Virginia” (που μιλάει για την σχέση της ποιήτριας Βιρτζινια Γουλφ με την συγγραφέα Βίτα Σάκβιλ- Ουέστ). Μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε και το βιβλίο της “My Chickens and I” (Οι κότες μου κι εγώ) εμπνευσμένο κατευθείαν από την… πηγή. Προφανώς οι κότες που εκτρέφει στην φάρμα της στο Long Island είναι κάτι περισσότερο για την ίδια απ' ότι είναι για μας.

Αφήσαμε το …κερασάκι Lancome για το τέλος - ίσως επειδή επιβεβαιώνει με τον πιο απτό τρόπο την «δεύτερη άνοιξη» για την οποία μιλήσαμε πριν: Μετά από πολλά χρόνια αποχής από την εν λόγω διαφήμιση (ήταν 32 όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους και 41 όταν την «έπαυσαν» λόγω ηλικίας), η Lancome επανήλθε και το 66χρονο πρόσωπο της γίνεται και πάλι το σύμβολο της ώριμης ομορφιάς της γυναίκας με προσωπικότητα. «Η ομορφιά είναι το πώς ορίζεις τον εαυτό σου», λέει με σιγουριά σ' ένα από τα διαφημιστικά βίντεο που η Lancome γύρισε με το μοντέλο Ροσσελίνι εν ώρα φωτογράφισης. «Είναι η εξέλιξη της "ιστορίας" σου, το τότε και το τώρα. Τα πράγματα αλλάζουν και αλλάζουν προς το καλύτερο», λέει, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κρέμα προσώπου εκτός από ομορφιά, μιλάει για κομψότητα, αυτοπεποίθηση, στιλ, ό,τι δηλαδή μπορεί να αποκτήσει μια σύγχρονη γυναίκα στη διαδρομή της. Μια γυναίκα που μπορεί και φτιάχνει το δικό της σχέδιο ζωής. Κι η οποία αρνείται να συμμορφωθεί ακόμη και ως προς το «λουκ» που απαιτεί η εποχή μας, τρέχοντας πίσω από τις ανακαλύψεις της κοσμετολογίας ή το νυστέρι της πλαστικής χειρουργικής. «Μα να προσέχω τόσο την διατροφή μου και να πηγαίνω να βάζω χημικές ουσίες στο πρόσωπο μου δεν μου πάει», έλεγε σε άλλη συνέντευξη της απαντώντας στις συνηθισμένες ερωτήσεις περί ομορφιάς. Απ' ότι φαίνεται το δικό της ελιξίριο είναι η ανεξάντλητη ενέργεια, η περιέργεια και η δημιουργικότητα: «Όταν άρχισα να γράφω ιστορίες για τα ζώα και να τις σκηνοθετώ παρακινημένη από τις σπουδές μου, ήταν μια εξέλιξη στην καριέρα μου. Όλα ήταν μια εξέλιξη : Από το μοντελινγκ και την ηθοποιία, μέχρι την σκηνοθεσία, το ένα έφερνε το άλλο . Κι αυτό γιατί το καύσιμο μου είναι η περιέργεια κι αυτή την περιέργεια ήθελα πάντα να την ικανοποιώ”.

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_slider Συνέντευξη: Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, ο «Οδοιπόρος» κι η... αυτοχειρία «Ένας αυτόχειρας είναι ένας άνθρωπος με βαθιά επίγνωση της εξατομικευμένης ευθύνης». Main_slider Νέα Πρόσωπα: Κατερίνα Πατσιάνη Από τα «Μαθήματα Πολέμου» στον «Αγνό εραστή». Main_slider Ο Γιωργής Τσουρής, ο Γιώργος Παλούμπης και ο δικός τους Χαρτοπόλεμος «Μετά τον θάνατο του Βαγγέλη το δύσκολο θα ήταν να μην επιστρέφαμε. Ξεκινήσαμε μαζί με μια υπόσχεση να εκπληρώσουμε ένα όνειρό μας και δουλέψαμε πολύ σκληρά γι’ αυτό τόσο επί χάρτου όσο και επί σκηνής». Main_slider Συνέντευξη: Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ιωάννα Παππά μιλούν στο www.tospirto.net Οι δύο πρωταγωνιστές σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Main_slider Παρθενόπη Μπουζούρη: Μια Έντα Γκάμπλερ που δεν αποδέχεται να επιτελέσει τον ρόλο... γυναίκα «Ο Ίψεν μάς φέρνει αντιμέτωπους με το όριό μας...».
#load_content_with_ajax