ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Γένους θηλυκού! 21 Νοεμβρίου 2018

Στους χώρους του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Είναι μια έκθεση γεμάτη ομορφιά, κομψότητα και τρυφερότητα. Μια έκθεση γένους θηλυκού που αποθεώνει τη γυναίκα, αλλά και μας ταξιδεύει μέσα από τις ιστορίες πολλών διαφορετικών γυναικών στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.
Θεόδωρος Βρυζάκης, Διονύσιος Τσόκος, Νικηφόρος Λύτρας, Νικόλαος Κουνελάκης, Σπυρίδωνας Προσαλέντης, Νικόλαος Γύζης, Γεώργιος Ιακωβίδης, Περικλής Πανταζής, Γεώργιος Άβλιχος, Γεώργιος Ροϊλός, Συμεών Σαββίδης, Ιάκωβος Ρίζος, Θεόδωρος Ράλλης, Παύλος Μαθιόπουλος, Κωνσταντίνος Παρθένης Γιώργος Μπουζιάνης, Νίκος Λύτρας, Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Τσαρούχης,  Γιάννης Μόραλης, Παναγιώτης Τέτσης, Γιώργος Ρόρρης…

Ολοι αυτοί και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες προβάλλουν μέσα από τα έργα τους τη θέση της γυναίκας μέσα στην ελληνική κοινωνία και τα στερεότυπα της κάθε εποχής. Παρουσιάζουν με τρόπο συγκινητικό την Ελληνίδα στην τέχνη μέσα στους δύο αιώνες του ελεύθερου εθνικού βίου μας. Οι πίνακες της έκθεσης «Η εικόνα της γυναίκας στη νεοελληνική ζωγραφική», που φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη.

Την επιμέλεια έχει κάνει η Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου η οποία θα πραγματοποιήσει ξεναγήσεις στις 27 Νοεμβρίου και στις 4, 11 και 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ο αριθμός των ατόμων θα περιοριστεί στα 35 ανά ξενάγηση.

 

Νίκος Πρίντεζης

Info

23 Νοεμβρίου 2018
ΊΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα
Τηλ.: 210-3611206
Website: http://www.thf.gr/
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στον χώρο 15 λεπτά νωρίτερα, διαφορετικά η κράτηση θα ακυρωθεί και η θέση θα καλυφθεί. Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3611206. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 2 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_''leonardo_da_vinci''_photo_1 Ο κόσμος του Λεονάρντο ντα Βίντσι παίρνει σάρκα κι οστά στην Αθήνα Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι ενώνονται για πρώτη φορά, δημιουργώντας μία έκθεση – σταθμό. Main_giannhs_adamakhs «Αθήνα Ενδοχώρα»: Ένα ζωγραφικό αφήγημα 37 Ελλήνων δημιουργών Στο Κέντρο Τεχνών “ΜΕΤΣ”. Main_aggelos_papadopoulos_pinakas_4 Με την ένταση ακατέργαστων συναισθημάτων Στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος». Main_img_2266 Μια μοναδική «αέρια έκθεση» στην καρδιά της πόλης Η Στοά Σπύρου Μήλιου μεταμόρφώνεται με μια μοναδική «αέρια έκθεση». Main_alice_potts_sweat__image_by_nick_knight_p Όταν ο ιδρώτας σου γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης Η Στέγη γεμίζει με κρυστάλλινα αντικείμενα τέχνης από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών.
#load_content_with_ajax