Εικαστικά | Εκθέσεις

Η αντιπολεμική κραυγή των γελοιογράφων 16 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A» είναι ο τίτλος έκθεσης με σατυρικά σκίτσα στο Μετρό Συντάγματος

Για τρίτη εφέτος χρονιά η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ) έρχεται για να μας κάνει να γελάσουμε, να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε.

Τίτλος της μεγάλης έκθεσης που παρουσιάζει, «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A.», και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η διοργάνωση φιλοξενείται ως τις 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία καυστική – καταγγελτική ματιά στους πολέμους που γίνονται γύρω μας, αλλά και ως μία «φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο».

Συνολικά παρουσιάζονται 182 σκίτσα, ενώ συμμετέχουν 32 μέλη της Λέσχης καθώς και 9 Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν ελεύθερο θέμα. Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες χρονιές οι εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) που είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Εφέτος, μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Στάθης, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Εφη Ξένου, Βασίλης Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρεάς Πετρουλάκης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Soloup, Αλεξία Οθωναίου κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
*(λεζάντα: Γελοιογραφία της Εφης Ξένου)

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider «Από τον κόσμο του Καβάφη» στο Μουσείο Μπενάκη Στη ζωγραφική της η Άννα Φιλίνη έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με την ποίηση του Καβάφη. Main_data.flux_12xga_version_audiovisual_installation_2017_2_p Datamatics: 'Eνας χείμαρρος από ψηφία και δεδομένα στη Στέγη Μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που μας βομβαρδίζει με την απόλυτα συγχρονισμένη σχέση εικόνας και ήχου. Main_georgiadis-2019-5-low Η «Μυθολογία» του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Κωνσταντινούπολη Μια υποκειμενική συναισθηματική εικονογραφία βασισμένη σε μεγάλα κείμενα επτά κορυφαίων συγγραφέων. Main_georgios_xenos_omen_2018_courtesy_the_artist Μετά τη Βαβέλ: Ένας λαβύρινθος με “αναγνωστήρια”, “αρχεία” και “βιβλιοστάσια” Σε τέσσερα επίπεδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Main_0057_samios_geo3415 Οι άθλοι του... Ηρακλή διά χειρός Παύλου Σάμιου Στο Νομισματικό Μουσείο. Main_slider Παράταση για την έκθεση του Γιάννη Μόραλη Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του 2019 στο Μουσείο Μπενάκη.
#load_content_with_ajax