Εικαστικά | Εκθέσεις

Video Art Μηδέν, στην Καλαμάτα 02 Ιουλίου 2018

Το ευφάνταστο «φεστιβάλ επιστρέφει στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης, από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου.

Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και στην ανοιχτόκαρδη παραλία της η τέχνη των βίντεο έρχεται για να προσθέσει και άλλες εικόνες στις ήδη υπάρχουσες και για να κάνει το τοπίο πιο… σουρεαλιστικό!

Η ομάδα του Μηδέν επανέρχεται με δημόσιες προβολές σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, μεταφέροντας τη «γιορτή» κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης. Video Art Μηδέν, λοιπόν: Εδώ και 14 χρόνια συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα έργα της ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης. Με τη φετινή διοργάνωση να δίνει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 170 έργα. Πληθωρικό το πρόγραμμα! Το οποίο εκτείνεται σε πολλές διαφορετικές ενότητες και σε πρωινές αλλά και βραδινές προβολές.

Εναρξη  το βράδυ της Πέμπτης (5/7) στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο κέντρο της Καλαμάτας. Το επόμενο βράδυ το φεστιβάλ κατηφορίζει προς την παραλία («Thalassa Lounge», 6/7) με προβολές μουσικών βίντεο παρά θιν’ αλός, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Το βράδυ του Σαββάτου (7/7) επιστρέφει στο κέντρο, αυτή τη φορά στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις προβολές χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Ανάμεσα στα θέματα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται ενότητες αφιερωμένες στις παραστατικές τέχνες, στα animation, μουσικά βίντεο, ενότητες για τη μόδα, το γυμνό σώμα, την πολιτική μας στάση στον σύγχρονο κόσμο… Θα παρουσιαστούν και δύο αφιερώματα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Now and After της Μόσχας, και στο Φεστιβάλ Βίντεο του Καΐρου. Καλλιτεχνική διεύθυνση Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη.

Νίκος Πρίντεζης

Info

05 Ιουλίου 2018
Εως 7 Ιουλιου στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_%ce%a4%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1_2 Ο άνθρωπος που ζωγράφισε τους τοίχους του μοναδικού Μεγάρου Σλήμαν Τιμώντας τον καλλιτέχνη Jurij Šubic το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί έκθεση με έργα του. Main_%ce%a0%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b7_%ce%93%ce%b5%cf%8d%cf%83%cf%89 «Tα Ωραία του Πέραν» στην Αθήνα Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Main_mykene_deck_6262 Ο μυθικός κόσμος του Αγαμέμνονα στην Γερμανία Η έκθεση, η οποία απλώνεται σε περίπου 1000τμ, περιλαμβάνει πάνω από 400 απαράμιλλης ομορφιάς και επιστημονικής σημασίας αρχαιότητες. Main_slider Εκρήξεις χρωμάτων σε φλοιό βελανιδιάς Έργα του Alexander Lozovoy στην Iris Gallerie. Main_synthetiko703 Τρεις αρχαίες πόλεις αναδύονται και ζωντανεύουν στο Κυκλαδικής Η ζωή τριών πόλεων, της Απτέρας, της Ελεύθερνας και της Κνωσού από τη γέννησή τους. Main_%ce%99%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%b2%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82 Γένους θηλυκού! Στους χώρους του Ιδρύματος Θεοχαράκη.
#load_content_with_ajax