Εικαστικά | Εκθέσεις

Ένας χορός χρωμάτων στον Φλοίσβο 25 Οκτωβρίου 2018

Η Ελισάβετ Ζάρα εμπνέεται από τη Μυθολογία, τους τόπους και τις μελωδίες της Ανατολής.

Η έκθεση της Ελισάβετ Ζάρα με τίτλο «Dancing Colors» φιλοξενείται στο  Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου. Εκεί η καλλιτέχνις παρουσιάζει πάνω από 50 πρόσφατα έργα της, στα οποία -όπως σε όλες σχεδόν τις δουλειές της - η κίνηση αποτελεί το κυρίαρχο θέμα. Ιστιοφόρα, φύση, χορευτικές φιγούρες, δερβίσηδες, γυναίκες της Ανατολής, αποτελούν θέματα των έργων που παρουσιάζονται, μέσα από μια οπτική αισιοδοξίας και μια έντονη αίσθηση ελευθερίας.

Η Ελισάβετ Ζάρα γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Πόλης. Εμφανής σε όλο το έργο της είναι η αισθητική της έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από την Κωνσταντινοπολίτικη καταγωγή της, τις σπουδές της, τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες και τη μαθητεία της πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως ο σπουδαίος Δημήτρης Κοντός, στο εργαστήριο του οποίου εργάστηκε για 7 χρόνια, καθώς και ο σημαντικός Λιβανέζος καλλιτέχνης Wajih Nahlé στο Παρίσι.

Universal dance of the spirit and the Body

Η καλλιτέχνις εμπνέεται από τη Μυθολογία, τους τόπους και τις μελωδίες της Ανατολής. Φαντασία, προσωπικά βιώματα και σύμβολα συνδυάζονται στα έργα της για να χαρίσουν σε κάθε διαπραγμάτευση πολυσημία και εσωτερική γοητεία. Συνειδητά από το έργο της Ελισάβετ Ζάρα απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων, καθώς μέλημά της είναι να αποδώσει την αιώνια ψυχή, πηγή ζωής και δύναμης, την αιώνια γυναίκα, τον αιώνιο άνθρωπο. Με μορφές δανεισμένες από τη μυθολογία, τη θρησκεία και τα στοιχεία της φύσης, μέσα από τα έργα της αποκαλύπτεται δυναμικά μια αρχέγονη αλήθεια.

Η Ελισάβετ Ζάρα επιδιώκει υποσυνείδητα να συνδυάσει αντιφάσεις ώστε να εκφράσει καλύτερα τη φύση των εσωτερικών συγκρούσεων. Οι στατικές μορφές του κυβισμού συναντούν τις ταραγμένες του φουτουρισμού και οι ρομαντικοί συμβολισμοί βγαίνουν με εξπρεσιονιστική δύναμη. Οι στέρεες φόρμες συναντούν άλλες κινητικές καλλιεργώντας μια φαινομενική αντίφαση, το πέρασμα από την σκοτεινή γαιώδη γκάμα στα έντονα χρώματα γίνεται δηλωτικό, ενώ η σύγκριση φωτεινού-σκοτεινού δίνει στα έργα της ένα τόνο μπαρόκ.

Οι γραμμές της Ελισάβετ Ζάρα είναι εμπνευσμένες από τις τέχνες της μουσικής και του χορού. Κίνηση και μουσική ταξιδεύουν μαζί στο χρώμα της. Στον κόσμο της φαντασίας της, ακόμη και τα σταθερά αντικείμενα βγάζουν φτερά και πετούν.

«Dancing Colors» - Χορός Χρωμάτων

αναδρομική έκθεση της Ελισάβετ Ζάρα

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 6:00μμ – 9:30μμ (ελεύθερη είσοδος)

Διάρκεια: Από 4 έως 11 Νοεμβρίου 2018

Ώρες: 9:00πμ-2:00μμ & 5:00μμ-8:30μμ

Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου, Ποσειδώνος 83, Παλαιό Φάληρο, ΑΘΗΝΑ, τηλ: 2109813274

 

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_giannhs_adamakhs «Αθήνα Ενδοχώρα»: Ένα ζωγραφικό αφήγημα 37 Ελλήνων δημιουργών Στο Κέντρο Τεχνών “ΜΕΤΣ”. Main_aggelos_papadopoulos_pinakas_4 Με την ένταση ακατέργαστων συναισθημάτων Στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος». Main_img_2266 Μια μοναδική «αέρια έκθεση» στην καρδιά της πόλης Η Στοά Σπύρου Μήλιου μεταμόρφώνεται με μια μοναδική «αέρια έκθεση». Main_alice_potts_sweat__image_by_nick_knight_p Όταν ο ιδρώτας σου γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης Η Στέγη γεμίζει με κρυστάλλινα αντικείμενα τέχνης από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών. Main_hightech_2 «Τhe Champion»: Ανακαλύψτε τον «πρωταθλητή» που κρύβεται μέσα σας Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Main_kontellis_the_walls_1 Δίνοντας σάρκα και οστά στους τοίχους των Εξαρχείων Από τον Μάη του ’68, στο χρονικό έντασης των Εξαρχείων.
#load_content_with_ajax