ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Εικαστικά | Νέα

Ο Takis γοητεύει την Τate Modern 10 Ιουλίου 2019

Ο Takis ήταν μία από τις πιο καινοτόμες καλλιτεχνικές φωνές στην Ευρώπη από τη δεκαετία του '60 και παραμένει ακόμα μια πρωτοποριακή προσωπικότητα.

Μία μεγάλη έκθεση με έργα του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Takis παρουσιάζεται στην Tate Modern του Λονδίνου και ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Σε συνεργασία με το μουσείο Tate για τη διεκπεραίωση της έκθεσης, το Ίδρυμα Takis δάνεισε 25 και πλέον σημαντικά και ιστορικά έργα του γλύπτη και προσκόμσε υλικό από το αρχείο του, όπως κείμενα, συνεντεύξεις και καταλόγους. Τα υπόλοιπα σημαντικά και ιστορικά έργα της έκθεσης προέρχονται από μεγάλα Μουσεία, όπως το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού και τη Fondation Louis Vuitton αλλά και από Ιδιωτικές Συλλογές. 
 
Στην πλέον των 70 χρόνων καριέρα του, ο Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, γεν.1925) δημιούργησε μερικές από τις πιο πρωτοποριακές τέχνες του 20ουαιώνα. Ένας γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, αναζητά την ουσιαστική ποίηση και την ομορφιά του ηλεκτρομαγνητικού σύμπαντος. Ο Takis ήταν μία από τις πιο καινοτόμες καλλιτεχνικές φωνές στην Ευρώπη από τη δεκαετία του '60 και παραμένει ακόμα μια πρωτοποριακή προσωπικότητα. Το μουσείο Tate Modern στήνει τη μεγαλύτερη έκθεση του Takis στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τη σπάνια εγκατάσταση Magnetic Fields, μουσικές συσκευές που δημιουργούν συντονισμένους και τυχαίους ήχους, καθώς και δάση από τα χαρακτηριστικά του Σινιάλα
 
Η έκθεση Takis’' θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου 2019 και συνδιοργανώνεται από τον συγγραφέα και επιμελητή Guy Brett, ο οποίος συμμετείχε στενά στο Signals London, και τον Michael Wellen, Eπιμελητή Διεθνούς Τέχνης, Tate Modern, με την Helen O'Malley, Βοηθό Επιμελητή, Tate Modern. Συνοδεύεται από έναν κατάλογο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ειδική έγχρωμη φωτογράφιση, καθώς και θα περιέχει νέα δοκίμια.
 
Η έκθεση διοργανώνεται από την Tate Modern σε συνεργασία με το Museu d'Art Contemporani de Barcelona, όπου θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου 2019, και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, όπου θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου 2020.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_original_slider Πανσέληνος με φόντο την Ακρόπολη Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Main_slider Δείτε τον χορό των...σιντριβανιών Μία εντυπωσιακή δυναμική εγκατάσταση σιντριβανιών. Main_%ce%99%ce%91%ce%9a%ce%a9%ce%92%ce%9f%ce%a3_%ce%9a%ce%91%ce%9c%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%97%ce%a32 Τι θα δούμε στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο Μουσικές, κινηματογραφικές βραδιές, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων. Main_568303 Αρχαιολογικός χώρος το νησί της Μακρονήσου Τα κατάλοιπα των στρατοπέδων του νησιού κηρύχθηκαν αυτομάτως ως διατηρητέα κτήρια. Main_original_slider Αγνωστα Μουσεία που κρύβουν «διαμαντάκια» στις συλλογές τους 10+1 μουσεία «αφηγούνται»... Main_panselinos-ston-nao-tou-poseidona Οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά.
#load_content_with_ajax