Βιβλίο | Νέα

Περί τυφλότητος: Διαβάστε για όσους δεν μπορούν! 18 Μαΐου 2018

Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας!

Tο «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που έχει στόχο να αποτελέσει τα μάτια όσων δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους, είτε λόγω κάποιου προβλήματος όρασης (π.χ. τυφλοί, ηλικιωμένοι) είτε επειδή δεν γνωρίζουν ανάγνωση (μικρά παιδιά, αναλφάβητοι), είτε εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (π.χ. τετραπληγικοί). 

Όραμά του οργανισμού είναι η ισότητα πρόσβασης στη γνώση και στην εκπαίδευση από όλους, βλέποντες ή μη! Γι' αυτό, κύριο μέλημα του «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι η ηχογράφηση πανεπιστημιακών και λογοτεχνικών βιβλίων ώστε να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη για τους τυφλούς και εντυποανάπηρους.

Ταυτόχρονα οι εθελοντές μας διαβάζουν ζωντανά σε ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και φυλακές. Σήμερα, το Διαβάζω για τους άλλους βρίσκεται σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης) και έχει στο δυναμικό του πάνω από 3.245 εγγεγραμμένους εθελοντές.

Δημιουργία του ιδιόκτητου studio ηχογραφήσεων – το μεγάλο στοίχημα
Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και έχει -μέσα στα τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του- ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών.
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού ωστόσο, θέλουν να παράγουν 123 βιβλία τον χρόνο και για να το καταφέρουν αυτό χρειάζονται το δικό τους στούντιο.

Τα διαθέσιμα ακουστικά βιβλία για τους τυφλούς σήμερα είναι ελάχιστα και για τους τυφλούς φοιτητές ΔΕΝ υπάρχουν καν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα που χρειάζονται για να αποφοιτήσουν!

Μέσω της Crowdfunding Καμπάνια μας (Διαδικτυακή μικρό-χρηματοδότηση, ή αλλιώς χρηματοδότηση από το πλήθος). Το Crowdfunding  αποτελεί μια νέα μορφή χρηματοδότησης νέων ιδεών και επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές επενδυτικές δομές. Στόχος μας θα είναι να συγκεντρώσουμε περίπου 25.000 ευρώ για να καλύψουμε το κόστος κατασκευής του πρώτου μας στούντιο ηχογραφήσεων.

Χρήσιμα Links:
Καμπάνια Χρηματοδότησης: https://bit.ly/2KRHKWo
Ιστοσελίδα του Διαβάζω για τους Άλλους: www.giatousallous.gr
Facebook του Διαβάζω για τους Άλλους: https://www.facebook.com/giatousallous/

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_sarando-karga «Εφυγε» από τη ζωή ο Σαράντος Ι. Καργάκος. Σε ηλικία 82 ετών. Main_49899211_372920899921785_8511996917150908416_n Ο Μισέλ Ουελμπέκ επιστρέφει προφητικός με... «Σεροτονίνη» Δεν είναι η πρώτη φορά που τα όσα γράφει αποδεικνύονται προφητικά Main_original_slider Δείτε τους νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απονεμήθηκε στον Διονύση Καψάλη για τη συνολική προσφορά του στα Γράμματα. Main_oz-thumb-large Πέθανε ο Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ Στα 79 του χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Main_cover_820x461 30 απαγορευμένα κείμενα από 30 ανθρώπους του πολιτισμού Μια νύχτα αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης. Main_slider 6+1 εκδόσεις του 2018 που μας άρεσαν πολύ Ποια βιβλία σας προτείνουμε να ξεφυλλίσετε!
#load_content_with_ajax