Βιβλίο | Νέα

Τζέιμς Τζόις: Ενας σπουδαίος Ιρλανδός στο μετρό της Αθήνας! 05 Νοεμβρίου 2018

Η έκθεση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στο μετρό του Κεραμεικού.

Ο Τζέιμς Τζόις αγαπούσε κάθε τι το ελληνικό, από την ελληνική μυθολογία μέχρι την κουλτούρα των νέων γενεών των Ελλήνων. Ο σπουδαίος Ιρλανδός συγγραφέας πίστευε στην (καλώς εννοούμενη) ανωτερότητα του ελληνικού πνεύματος και μάλιστα μιλούσε νέα ελληνικά! Οπότε, μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Ελληνες, από όσο πιθανώς θα νομίζαμε. Η οποία έκθεση γίνεται σε ένα πολύ απρόσμενο μέρος, σε μία στάση του μετρό!

«International Joyce: A celebration of the life and work of James Joyce», αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης που οργανώνει η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων (με μεγάλο δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας.
Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στο μετρό του Κεραμεικού.

Στα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοικτή για το κοινό με τίτλο «Τζέιμς Τζόις: Κάτι πέρα και πάνω από λογοτεχνία». Συμμετέχουν ο γιατρός και μεταφραστής των έργων του Τζόις Ελευθέριος Ανευλαβής, ο εικαστικός και επίκουρος καθηγητής ΑΣΚΤ Γιάννης Μελανίτης,  ο ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής  Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο ποιητής, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Πάρις Τακόπουλος.

Επιπλέον, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 17:00 ως τις 02:00 θα πραγματοποιηθεί «Μαραθώνιος ανάγνωσης» του εμβληματικού«Οδυσσέας», πάντα του Τζόις, σε επιμέλεια του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη, καθώς και τέσσερα 15λεπτα μουσικά διαλείμματα με ιρλανδική/κέλτικη μουσική από το σχήμα «Solastas» της Λαμπρινής Γιώτη

Τospirto team

Info

08 Νοεμβρίου 2018
Έως 30 Νοεμβρίου.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_sarando-karga «Εφυγε» από τη ζωή ο Σαράντος Ι. Καργάκος. Σε ηλικία 82 ετών. Main_49899211_372920899921785_8511996917150908416_n Ο Μισέλ Ουελμπέκ επιστρέφει προφητικός με... «Σεροτονίνη» Δεν είναι η πρώτη φορά που τα όσα γράφει αποδεικνύονται προφητικά Main_original_slider Δείτε τους νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απονεμήθηκε στον Διονύση Καψάλη για τη συνολική προσφορά του στα Γράμματα. Main_oz-thumb-large Πέθανε ο Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ Στα 79 του χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Main_cover_820x461 30 απαγορευμένα κείμενα από 30 ανθρώπους του πολιτισμού Μια νύχτα αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης. Main_slider 6+1 εκδόσεις του 2018 που μας άρεσαν πολύ Ποια βιβλία σας προτείνουμε να ξεφυλλίσετε!
#load_content_with_ajax