Κινηματογράφος | Ταινίες

Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα , 2017 (The Son of Bigfoot)

Id

Σκηνοθεσία
Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκριζόν. Στην μεταγλώττιση Σπύρος Μπιμπίλας
Σενάριο
Καρλ Μπρουνκέρ, Μπομπ Μπαρλέν
Πρωταγωνιστούν
Σπύρος Μπιμπίλας, Χρήστος Πλαΐνης, Αποστόλης Ψυχράμης, Πέτρος Δαμουλής, Κατερίνα Γκίργκις, Αυγερινός Σουλόπουλος, Θέμης Ψυχογιός, Βούλα Κώστα, Χάρης Βορκάς
Διάρκεια
92
Χώρα
Γαλλία, Βέλγιο
Είδος
Κινούμενα σχέδια (μεταγλωττισμένο)
Πρεμιέρα
17 Αυγούστου 2017

Ένας έφηβος με κάποια… ειδικά χαρακτηριστικά κινάει να βρει τον χαμένο του πατέρα, που όπως σύντομα αποδεικνύεται είναι ο (καλοκάγαθος και μεταλλαγμένος) Μεγαλοπατούσας του αμερικανικού αστικού μύθου.

Χωρίς δημοσιογραφική προβολή και αποκλειστικά μεταγλωττισμένη βγαίνει στις αίθουσες η νέα ταινία του βελγικού σκηνοθετικού διδύμου, που το 2013 είχε παρουσιάσει το εντελώς λησμονημένο «Το μαγικό σπίτι». Και ομολογουμένως μια θεματολογική πρωτοτυπία την έχει το φιλμ. Ο νεαρός Άνταμ αρχίζει, λέει, να παρατηρεί ότι καθώς μπαίνει στην εφηβεία τα μαλλιά του και οι… πατούσες του έχουν πάρει να μεγαλώνουν εξωφρενικά γρήγορα. Σε συνδυασμό με κάτι επιστολές που βρίσκει στο σπίτι, ο μικρός θα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά και θ’ αρχίσει να ψάχνει τον από χρόνια εξαφανισμένο πατέρα τουˑ ο οποίος, όπως θα αποδειχτεί λίαν συντόμως, δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα του αμερικανικού αστικού μύθου (καλέ, μην σκιάζεστε, για τον Bigfoot πρόκειται, το εξανθρωπισμένο τέρας που χαζοχαζεύουμε στα συνομωσιολογικά ντοκιμαντέρ του Discovery). Επειδή, βέβαια, η ταινία είναι παιδική, και η αγία οικογένεια είναι über alles, ο πατέρας του Άνταμ, πριν μεταμορφωθεί μυστηριωδώς σε Μεγαλοπατούσα με τις αξιοζήλευτες φυσικές ιδιότητες (δύναμη, ταχύτητα, λακριντί με τα ζώα του δάσους, κλπ), ήταν, λέει, ένας φέρελπις, νιόπαντρος επιστήμονας, τον οποίον είχε βάλει στο μάτι αδηφάγα μεγαλοεταιρεία που ήθελε να κάνει πειράματα με φάνκι γονιδίωμά του. Εξού και εξαφανίστηκε στα δάση ο έρμος ο Μεγαλοπατούσας.

Την πορεία επανασύνδεσής του ανθρωπόμορφου φρικιού με τον γιόκα του πραγματεύεται, λοιπόν, η ταινία, ρίχνοντας στο μείγμα την προαναφερθείσα κακιά εταιρεία, αλλά και τα απαραίτητα καλά ζώα –το ρακούν Τράπερ και την μαύρη αρκούδα Ουίλμπερ. Κρίνοντας από το τρέιλερ, η ταινία με το συμβατικό ψηφιακό σκίτσο, το ως άνω στόρι, και τα συνήθη ζητήματα της μεταγλώττισης απευθύνεται μάλλον στα μικρότερα παιδιά.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες