Κινηματογράφος | Ταινίες

Mystery Train , 1989

Id

Σκηνοθεσία
Τζιμ Τζάρμους
Σενάριο
Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν
Στιβ Μπουσέμι, Σάρα Ντράιβερ, Νικολέτα Μπράσκι, Μασατόσι Ναγκάσε, Γιούκι Κούντο, Ελίζαμπέθ Μπράκο, Τζο Στράμερ, Σίνκε Λι
Διάρκεια
110
Χώρα
Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία
Είδος
Σπονδυλωτή δραμεντί
Πρεμιέρα
21 Σεπτεμβρίου 2017

Μια άθλια πανσιόν στο Μέμφις του Τενεσί φιλοξενεί τρεις ιστορίες με πρωταγωνιστές ξένους, γιάνκηδες και τον ίδιο τον βασιλιά Έλβις… αυτοπροσώπως, στην πρώτη έγχρωμη ταινία του αμερικανού auteur.

Με άξονα το Ξενοδοχείο Αρκέιντ, μια ξεχαρβαλωμένη πανσιόν σε κάποια υποβαθμισμένη γωνιά του Μέμφις, στο Τενεσί του αμερικανικού Νότου, ο Τζάρμους παρακολουθεί τρεις ξεχωριστές ιστορίες γεμάτες μαύρο, ανατρεπτικό χιούμορ. Στην πρώτη, που τιτλοφορείται «Μακριά από την Γιοκοχάμα», ένα νεαρό ζευγάρι Γιαπωνέζων (Κούντο και Ναγκάσε), που διασχίζει τις ΗΠΑ, κάνει στάση στην «πόλη του Έλβις», με τον οποίο η κοπέλα έχει εμμονή. Το «Φάντασμα» της δεύτερης ιστορίας δεν είναι άλλο από το πνεύμα του ίδιου του Πρίσλεϊ, το οποίο κάνει την εμφάνισή του στο όραμα της Λουίζα (Μπράσκι), μιας άρτι χηρεμένης Ιταλίδας που μοιράζεται αναγκαστικά ένα δωμάτιο του Αρκέιντ με την νεαρή Αμερικανίδα, Ντι Ντι (Μπράκο). Τέλος, στο «Χαμένοι στο διάστημα», ο Τζόνι (Στράμερ), Άγγλος γνωστός με το κοροϊδευτικό παρατσούκλι «Έλβις», φρεσκοαπολυμένος και φρεσκοχωρισμένος από την Ντι Ντι, καταλήγει με τα πολλά μεθυσμένος σε ένα δωμάτιο της πανσιόν, μαζί με έναν φίλο του (Ρικ Αβίλες) και τον αδελφό (Μπουσέμι) της πρώην του. Συνδετικοί κρίκοι των τριών ιστοριών –εκτός από την πανσιόν, την αμερικανική ποπ κουλτούρα, την Μαντόνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον Έλβις– ο νυχτερινός ρεσεψιονίστ (Χόκινς) και ο σα-να-πούμε γκρουμ (Λι). Η ταινία –που επαναπροβάλλεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια– είναι η πρώτη έγχρωμη του Τζάρμους.

Φωτογραφίες