Κινηματογράφος | Ταινίες

Γοριλομπελάδες , 2011 (Floquet de neu )

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Αντρές Σαέρ (στην μεταγλώττιση Σοφία Παναηλίδου)
Σενάριο
Αμέλια Μόρα, Άλμπερτ Βαλ
Πρωταγωνιστούν
Πέρε Πόνσε, Κλάουντια Αμπάτε, Έλσα Πατάκι, Χοάν Σουλά. Φελίξ Πονς Ακούγονται: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Χρήστος Συριώτης, Αφροδίτης Αντωνάκη, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Σκούφης, Σοφία Παναηλίδου
Διάρκεια
86
Χώρα
Ισπανία
Είδος
Κινούμενα σχέδια + ζωντανή δράση (μεταγλωττισμένο)
Πρεμιέρα
19 Οκτωβρίου 2017

Ένα λευκό γοριλάκι πασχίζει να ενταχθεί στην ολόμαυρη ομάδα του είδους του, σε αυτή την κλισαρισμένη κι αισθητικά φτωχή ισπανική ταινία, που συνδυάζει ανεπιτυχώς σκίτσο με ζωντανή δράση.

Ο Νιφάδας είναι ένα αλμπίνο γοριλάκι που, καίτοι είναι η ατραξιόν του ζωολογικού κήπου, τρώει απόρριψη από τον αρχιγορίλα της ομάδας λόγω της διαφορετικότητάς του. Απογοητευμένος, ο γαλανομάτης λευκός πίθηκος το σκάει από το κλουβί του και, με τη βοήθεια ενός κόκκινου πάντα, πάει να βρει την Μάγισσα (Πατάκι), για να της ζητήσει το μαγικό ελιξίριο που θα κάνει την γούνα του μαύρη (και αποδεκτή από τους υπόλοιπους γορίλες, για όσους δεν κατάλαβαν).

Κι ενώ τα δυο ζωντανά βολοδέρνουν στην όμορφη Βαρκελώνη, στο κατόπι τους έχουν τον Λουκ Ντε Σακ (Πόνσε), έναν γραφικό «κακό» με μουστάκι που θέλει να πιάσει τον Νιφάδα και να του βγάλει την καρδιά –για ίδιον όφελος.

Ύμνος, και καλά, στη διαφορετικότητα, ζήτω η φιλία, αστεία που μπορεί να αφήσουν ακόμη και τα νήπια ασυγκίνητα, πολύ μέτριο σκίτσο, ακόμα πιο αδέξια σύζευξή του με την ζωντανή δράση (που αποπνέει μια συμπαθητική παλιομοδίτικη αισθητική σινεμασκόπ) συναπαρτίζουν αυτή την καταλανική ταινία, που, εκτός όλων των άλλων, ρίχνει την χαριστική βολή με την χάλια μεταγλώττισή της. Χώρια που πρόκειται για φιλμ του 2011, το οποίο, για μια ανεξιχνίαστη αιτία προβάλλεται έξι χρόνια αργότερα στα μέρη μας. Σε μια βδομάδα όπου 10 αισίως ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες, τούτη δω συνιστά άκοπα την παροιμιώδη «φούντα με μαργαριτάρι που’ λειπε του ψωριάρη»…

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες