ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Ταινίες

Η Ταινία Lego Ninjago , 2017 (The Lego NINJAGO Movie)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Τσάρλι Μπιν, Πολ Φίσερ, Μπομπ Λόγκαν (στη μεταγλώττιση, Αργύρης Παυλίδης
Σενάριο
Μπομπ Λόγκαν, Πολ Φίσερ, Ουίλιαμ & Τομ Ουίλερ (και άλλοι… 9 συνσεναριογράφοι)
Πρωταγωνιστούν
Ακούγονται: Φοίβος Ριμένας, Βασίλης Μηλιός, Ηλίας Ζερβός, Σοφία Καψαμπέλη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χρήστος Θάνος, Δημήτρης Παπαδάτος
Διάρκεια
101
Χώρα
Ηνωμένες Πολιτείες, Δανία
Είδος
Κινούμενα σχέδια (μεταγλωττισμένο, και σε 3D)
Πρεμιέρα
26 Οκτωβρίου 2017

Η τρίτη ταινία με ήρωες τα δανέζικα πλαστικά παιχνίδια πακετάρει ασίγαστη δράση, ανελέητο μπαμ-μπούμ, φρενήρες μοντάζ, ψυχαναγκαστικά αλλεπάλληλα αστεία, και στερεότυπες καταστάσεις σε μια προβλέψιμη περιπέτεια.

Η αρχική ταινία «Lego», που το 2013 μας πρωτοσύστησε τον μικρόκοσμο των ζωντανεμένων ανθρωπάριων (και αντικειμένων) της πασίγνωστης φίρμας παιχνιδιών, είχε λάβει 3 φλογίτσες στην αξιολόγησηˑ ήταν μια έξυπνη, καινοτόμος ταινία. Τον περασμένο Μάρτη, το παρακλάδι εκείνου του φιλμ για τον υπερήρωα-χαβαλέ, «Lego Batman», βαθμολογήθηκε με μόλις 2 φλογίτσες. Είναι σαφές, νομίζω, ότι με τούτο το νέο παρακλάδι το κακό τρίτωσε αμετάκλητα... Αυτή τη φορά, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην ειδυλλιακή πόλη του NINJAGO, η οποία τελεί υπό την απειλή αφανισμού λόγω παρακείμενου ηφαιστείου. Στο ηφαίστειο, όμως, ζει ο υπερκακός Γκάρμαντον, που μονίμως τραμπουκίζει την πόλη. Μια δράκα γενναίων, αλλά λίγο ντεφορμέ νίντζα θα αναλάβει την μάχη ενάντια στον Γκάρμαντον, με αρχηγό τον Πράσινο Νίντζα, ένα… πράσινο ανθρωπάκι Lego, κάτω από τα νίντζα ενδύματα του οποίου, χεχε, κρύβεται ο αποξενωμένος γιός του Γκάρμαντον… Τελικά, πατέρας και γιός, καλός και κακός θα κάνουν πέρα τις διαφορές, ενωμένοι μπρος σε μια μεγαλύτερη απειλή που γυροφέρνει την πόλη τους… Α, και δίπλα σε όλα αυτά τα πλαστικο-ψηφιακά, παίζει και ζωντανή δράση, με τον Τζάκι Τσαν ως ιδιοκτήτη ενός «αλλόκοτου μαγαζιού», ο οποίος διηγείται την ιστορία του NINJAGO σε ένα πιτσιρίκι.

Το εξουθενωτικά γρήγορο μοντάζ που έκοβε κι έραβε στον «Μπάτμαν» έχει πλέον χτυπήσει κόκκινο. Οριακά, δηλαδή, νομίζω θα κουράσει ακόμα και τα εθισμένα στο βιντεογκέιμ πιτσιρίκια. Τα αστεία (τίποτα αξιομνημόνευτο) διαδέχονται το ένα το άλλο πολυβοληδόν, πράγμα που επίσης κουράζει. Δύσκολα, δηλαδή, μπορείς να ανακαλέσεις μια συγκεκριμένη σκηνή (αν και έχει κάποιες καλές, όπως εκείνη με το «Secret Garden» του Σπρίνγκστιν). Ακόμη πιο δύσκολα, θα πρόσθετα, μπορείς να περιμένεις κάτι καλό από μια ταινία με 3 σκηνοθέτες, και 13 (αλήθεια, τώρα) σεναριογράφους. Άσε πια, εκείνη την θεία έμπνευση, όπου ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, τύπου αμερικανικό ενημερωτικό πρωινάδικο, εκπέμπει στις τηλεοράσεις της Legόπολης κάνοντας κάθε τόσο ανακεφαλαίωση-εξήγηση για τους μικρούς μας φίλους που δεν κατάλαβαν… Έ-λε-ος! 

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες