ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Ταινίες

Γουέστερν , 2017 (Western)

Id

Σκηνοθεσία
Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ
Σενάριο
Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ
Πρωταγωνιστούν
Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρτ Βέτρεκ, Σουλεϊμάν Αλίλοβ Λετίφοβ, Βενέτα Φραγκνόβα, Βιάρα Μπορίσοβα, Κέβιν Μπάσεφ, Αλιοσμάν Ντέλιεβ
Διάρκεια
119
Χώρα
Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία
Είδος
Δράμα
Πρεμιέρα
11 Ιανουαρίου 2018

Η παρουσία κάτι γερμανών εργατών στη βουλγαρική ύπαιθρο για ένα εγγειοβελτιωτικό έργο πυροδοτεί αντιπαραθέσεις με τους ντόπιους χωρικούς σε αυτή την παραβολή για την σημερινή διχασμένη Ευρώπη.

Η τρίτη ταινία της Γκρίζεμπαχ, με παραγωγό την Μάρεν Άντε, σκηνοθέτρια του «Τόνι Έρντμαν», επιχειρεί ένα ευφυές ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, βάζοντας κάτω από το μικροσκόπιο τον κυρίαρχο ρόλο της Γερμανίας στην κλυδωνιζόμενη γηραιά ήπειρο. Μια ομάδα γερμανών εργατών, σε μια κάποια αντιστροφή του συνήθους μοτίβου, αναλαμβάνουν ένα υδρευτικό έργο στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Σύντομα, όμως, η ένταση με τους ντόπιους αυξάνεται, καθώς η Ιστορία και το παρελθόν ρίχνουν τη δική τους σκιά στο σήμερα. Παίζοντας πανέξυπνα με τους κώδικες του κλασικού αμερικανικού γουέστερν, με τα Βαλκάνια να παίζουν εδώ το ρόλο μιας νέας «Άγριας Ανατολής», και έχοντας ως αφηγηματικό όχημα το υπαρξιακό ταξίδι του κεντρικού μοναχικού ήρωα (που υποδύεται ο Μάινχαρντ), η Γκρίζεμπαχ καταθέτει όχι μόνο ένα σχόλιο για το αβέβαιο μέλλον της Ευρώπης, που μοιάζει διαιρεμένη όσο ποτέ άλλοτε, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου.

Φωτογραφίες