Κινηματογράφος | Ταινίες

Το κορίτσι στην ομίχλη , 2017 (La ragazza nella nebbia)

Id

Σκηνοθεσία
Ντονάτο Καρίζι
Σενάριο
Ντονάτο Καρίζι
Πρωταγωνιστούν
Τόνι Σερβίλο, Αλέσιο Μπόνι, Ζαν Ρενό, Λουκρέτσια Γκουιντόνε, Τζάκοπο Όλμο Αντινόρι, Μαρίνα Οκιονέρο, Λορέντζο Ρικέλμι
Διάρκεια
128
Χώρα
Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία
Είδος
Αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου
Πρεμιέρα
29 Μαρτίου 2018

Η δαιδαλώδης προσπάθεια ενός «τηλεοπτικού» αστυνομικού επιθεωρητή να διαλευκάνει την εξαφάνιση μιας 16χρονης Ιταλίδας σε απομακρυσμένο ορεινό χωριό, μεταφέρεται από το μπεστέλερ στο σινεμά από τον ίδιο τον συγγραφέα της.

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό των ιταλικών Άλπεων καταφθάνει ο Επιθεωρητής Βόγκελ (Σερβίλο), «διάσημος» αστυνομικός με επιτυχείς εξιχνιάσεις και τακτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης της Άνα Λου Κάστνερ, μιας 16χρονης κοπέλας του χωριού, που χάθηκε από προσώπου γης την προπαραμονή των Χριστουγέννων φεύγοντας από το σπίτι της για να πάει στην εκκλησία –νύχτα, μες στο χιόνι και την ομίχλη. Οι γονείς της εξαφανισμένης ανήκουν σε μια ακραία θρησκευτική αίρεση, ενώ στην γνωστή κλειστοφοβική αδιακρισία της μικρής κοινωνίας προστίθεται και η φρενίτιδα των μίντια, που οσμίζονται λαβράκι και στρατοπεδεύουν στο χωριό. Καθώς το μυστήριο πυκνώνει –και το σενάριο μας προτείνει κάθε τόσο πιθανές εξηγήσεις της υπόθεσης, ή υποψήφιους ενόχους για την εξαφάνιση του κοριτσιού στην ομίχλη– ένα πλέγμα από πρόσωπα μπαινοβγαίνει στην αφήγηση: άχρηστοι τοπικοί μπάτσοι, αδίστακτοι δικηγόροι, σκατόψυχοι δημοσιογράφοι (η Στέλα Χόνερ της Ράντζι, πιο συγκεκριμένα), γοητευτικοί δάσκαλοι στο σχολείο του χωριού (ο συμπρωταγωνιστής Μπόνι, εν προκειμένω)…

Ο 45χρονος δημοσιογράφος- συγγραφέας Ντονάτο Καρίζι, πιθανότατα ο δημοφιλέστερος εκπρόσωπος της σημερινής αστυνομικής λογοτεχνίας της Ιταλίας, πραγματοποιεί εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο μεταφέροντας στο πανί το ομότιτλο δικό του μπεστσέλερ του 2015. Δυστυχώς, ανυπέρβλητη υποχρέωση δεν μου επέτρεψε να πάω στη δημοσιογραφική προβολή, κι έτσι περισσότερα δεν μπορώ να πω προς το παρόν. Θα επανέλθω, μόλις την δω, όμως. Πάντως, από το τρέιλερ φαίνεται ενδιαφέρουσα και σίγουρα ατμοσφαιρική, ενώ ο Σερβίλο είναι από μόνος του εγγύηση.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες