ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Ταινίες

Ενας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας 2 , 2017 (The Nut Job 2: Nutty by Nature)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Καλ Μπράνκερ, στην μεταγλώττιση Φώτης Πετρίδης
Σενάριο
Μπομπ Μπάρλεν, Σκοτ Μπίντλι, Καλ Μπράνκερ
Πρωταγωνιστούν
Ακούγονται: Θανάσης Κουρλαμπάς, Άννα Κουτσαφτίκη, Άντρια Ράπτη, Βασίλης Μήλιος, Σταύρος Σιούλης, Φώτης Πετρίδης, Δημήτρης Μακαλιάς
Διάρκεια
91
Χώρα
Δημοκρατία της Κορέας, Καναδάς
Είδος
Κινούμενα σχέδια
Πρεμιέρα
10 Μαΐου 2018

Αεικίνητο σκίτσο, ξύλο, «εύκολα» γκαγκ, ελάχιστες έξυπνες ατάκες και ολίγον από οικολογικά και συλλογικά μηνύματα στη νέα περιπέτεια του σκίουρου Σέρλι και των φίλων του που αναζητούν (πάλι) φαΐ.

Στην Όουκτον Σίτι –την ρετρό βελανιδούπολη που γνωρίσαμε το 2014 στο πρώτο «Nut Job»–, ο περπατημένος σκίουρος Σέρλι, μαζί με τον Κολλητό (αυτός είναι ποντίκι, νομίζω), αναζητά πάντα κομπιναδόρικους τρόπους για να εξασφαλίσει τους καρπούς-προμήθειες για τον επερχόμενο χειμώνα. Αντιθέτως, η χρηστή σκιουρίνα Άντι προκρίνει μια πιο προκομένη (μη σας πω και προτεσταντική) τακτική, αντιπροτείνοντας την παλιά, καλή συλλογή καρπών από τα δέντρα του αγαπημένου τους Πάρκου Ελευθερίας (Λίμπερτι Παρκ, σας μπέρδεψα, ε;). Έλα όμως, που ο παραδόπιστος, χοντρός και άξεστος δήμαρχος της Όουκτον (αυτός είναι άνθρωπος) ετοιμάζεται να μετατρέψει το πάρκο σε κιτς λουναπάρκ! Ο Σέρλι αφήνει τις λαμογιές κατά μέρος, και όλα μαζί τα ζώα –σκύλοι, σκίουροι, τυφλοπόντικες και λοιπά τρωκτικά– αποφασίζουν να αποτρέψουν τα πλάνα του δημάρχου. Αρχικά, σαμποτάρουν τις εργασίες ανάπλασης του πάρκου, αλλά ο δήμαρχος στέλνει τον «εξολοθρευτή» Γκούντερ και τους ένστολους άντρες του για να ξεκάνουν τα ενοχλητικά ζώα. Κάποια απ’ αυτά αιχμαλωτίζονται. Κι ενώ ο σκύλος του δημάρχου ερωτεύεται την Γλύκα (αυτό είναι σκύλος), ο Σέρλι συνάπτει πολυπόθητη συμμαχία με τον κύριο Φενγκ, τον αρχηγό ων ούκ έστιν αριθμός λευκών ποντικιών, τα οποία φυσάνε σε πολεμικές τέχνες και συναφείς τακτικές. Και αντεπιτίθενται.

Τα άφθονα (αλλά μέτρια) γκαγκ σωματικής κωμωδίας κορυφώνονται μαξιμαλιστικά στην τελική αναμέτρηση των ζώων με τους άντρες του Γκούντερ, αλλά και με τον ίδιο τον δήμαρχο και την αντιπαθέστατη μικρή του κόρη. Τη βραδιά των εγκαινίων του, το λουναπάρκ μετατρέπεται σε κανονικό πεδίο μάχης, με φωτιές, εκρήξεις, χαλασμό και άφθονο ξύλο, καθώς τα ζώα λιανίζουν τους (κακούς) ανθρώπους και επανακτούν το πάρκο τους. Τώρα τι να σας πω; Το σκίτσο είναι αξιοπρεπές, ο ρυθμός φρενήρης, η ατμόσφαιρα φίφτιζ, τα μηνύματα περί ομαδικότητας τετριμμένα, το χιούμορ αναιμικότατο, ενώ σαν να μου φάνηκε ότι οι βιαιοπραγίες παραπρωταγωνιστούν στο τελευταίο 20λεπτο.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες