Κινηματογράφος | Ταινίες

Εσύ διαλέγεις , 2017 (L'embarras du choix)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Ερίκ Λαβέν
Σενάριο
Λορ Ενεκάρ, Λορόν Τουρνέ, Ερίκ Λαβέν
Πρωταγωνιστούν
Αλεξαντρά Λαμί, Τζέιμι Μπάμπερ, Αρνό Ντικρέ, Αν Μαριβάν, Ζερόμ Κομαντέρ, Λιονέλ Αστιέ, Σαμπρινά Ουαζανί
Διάρκεια
95
Χώρα
Γαλλία, Βέλγιο
Είδος
Ρομαντική κωμωδία
Πρεμιέρα
17 Μαΐου 2018

Μια 40άρα, που αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή της, βρίσκεται αίφνης μεταξύ δυο προτάσεων γάμου ισάριθμων ανδρών σε αυτή την αναληθοφανή, τραβηγμένη και γλυκερή ρομαντική κωμωδία.

Έναν χρόνο μετά το «Μαμά, γύρισα!» (η ταινία είναι περσινής παραγωγής), Λαβέν και Λαμί, ήγουν σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια, ξανασυνεργάζονται παραδίδοντας ακόμη μια τυποποιημένη κωμωδία. Η ομορφονταρντάνα, 40-φεύγα Ζιλιέτ (Λαμί) κρατάει τα λογιστικά στο παρισινό μπιστρό του πατέρα της (Αστιέ), έχει μια σχέση, περνάει ζάχαρη με τις κολλητές της (Μαριβάν και Ουαζανί), όλα καλά –εκτός, από το ότι η ηρωίδα μας αδυνατεί παιδιόθεν να επιλέξει, να πάρει μια απόφαση για τα πάντα όλα: από το τι θα φορέσει, και τι θα παραγγείλει στο εστιατόριο, μέχρι τι κάνει με τη ζωή της. Αλλά, pas de problème, εδώ είναι ο μπαμπάς, οι φίλες, οι γνωστοί που αποφασίζουν για λογαριασμό της. Όταν ο σύντροφος την παρατάει μπουχτισμένος με την αναποφασιστικότητά της, η  Ζιλιέτ καταρρέει (και καλά), συνέρχεται πάραυτα και βγαίνει στην γκομενική γύρα –μέχρι και Tinder κάνει (χαχαχα!). Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τα ενδιάμεσα, με τα πολλά η κυρία θα βρεθεί διχασμένη μεταξύ του Σκωτσέζου τραπεζίτη, Πολ (Μπάμπερ), και του γάλλου σεφ, Ετιέν (Ντικρέ). Δυο άντρες πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, οι οποίοι (εδώ σας θέλω…) κάνουν αμφότεροι πρόταση γάμου στην Ζιλιέτ. Σας έχω και καλύτερο: και οι δυο γάμοι –ο ένας στη Γαλλία, ο άλλος στη Σκωτία– έχουν ως ημερομηνία τέλεσης την 12η Ιουλίου. Γέλια μέχρι δακρύων, σας λέω…

Το να κινείται μια κωμωδία (ρομαντική ή και όχι) στη σφαίρα της απιθανότητας δεν είναι καθόλου κακό. Αυτό που είναι κακό, είναι το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο –το οποίο, εκτός των άλλων φωνακλάδικων και βλαχοπροχώ, επαναλαμβάνει εαυτόν χαρακτηριστικά καταντώντας κουραστικό και προβλέψιμο. Οι δε χειρότερες σκηνές πρέπει να είναι εκείνες που η Ζιλιέτ μοιράζεται με τις κολλητές της αμολώντας τη μια μούφα εξυπνάδα μετά την άλλη. Τώρα που το σκέφτομαι, και το ρομαντικό του πράματος δεν πάει πίσω –ειδικά η σκηνή της ποδηλατικής διαφυγής της πρωταγωνίστριας με το νυφικό! Πόσο πρακτικό, αλήθεια.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες