Κινηματογράφος | Ταινίες

Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού , 2017 (Den utrolige historie om dem kæmpestore pære)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργκεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ. Στην μεταγλώττιση, Κωνσταντίνος Κακανάς
Σενάριο
Μπο Χάνσεν
Πρωταγωνιστούν
Ακούγονται: Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου, Κωνσταντίνος Κακανάς, Ποίμης Πέτρου, Γιάννης Υφαντής, Βασίλης Μήλιος
Διάρκεια
80
Χώρα
Δανία
Είδος
Κινούμενα σχέδια (μεταγλωττισμένο)
Πρεμιέρα
03 Ιανουαρίου 2019

Ένα υπερφαντασιακό ταξίδι ενός ελέφαντα, μιας γάτας κι ενός τρελοεπιστήμονα καβάλα σε ένα γιγάντιο αχλάδι, είναι το θέμα αυτής της συμπαθητικής ταινίας που απευθύνεται στα πολύ μικρά παιδιά.

Σε μια ηλιόλουστη παραθαλάσσια πόλη, ζουν, μεταξύ άλλων δίποδων και τετράποδων, η γάτα Μίτσο και ο ελέφαντας Σεμπάστιαν (που έχουν το ίδιο ύψος –γιατί όχι;). Κι ενώ ο παραδόπιστός αντιδήμαρχος μεθοδεύει την αδειοδότηση ενός τεράστιου ξενοδοχείου στην παραλία, ο καλός δήμαρχος εξαφανίζεται μυστηριωδώς (οι δυο δημοτικοί άρχοντες είναι κανονικοί άνθρωποι). Λίγο μετά, εκεί που τα δυο ζωάκια μας ψαρεύουν, βρίσκουν εμφιαλωμένο σημείωμα του εξαφανισμένου δημάρχου, που τους πληροφορεί πως έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί. Αλλά εκτός από το σημείωμα, το μπουκάλι περιέχει κι έναν σπόρο. Που φυτεύεται πάραυτα και κυριολεκτικά εν μια νυκτί μεταλλάσσεται στο γιγάντιο αχλάδι του τίτλου. Ο αντιδήμαρχος θέλει να το κατασχέσει με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά η περιπετειώδης Μίτσο και ο ορθολογιστής Σεμπάστιαν, με τη βοήθεια του εκκεντρικού επιστήμονα Γκλουκόζ (άνθρωπος κι αυτός), μετατρέπουν το αχλάδι σε πλεούμενο και κινάν όλοι μαζί να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον δήμαρχό τους.

Βασισμένο στο ομότιτλο ευπώλητο παιδικό βιβλίο του Δανού Γιάκομπ Μάρτιν Στριντ, το φιλμ απευθύνεται πρωτίστως στα μικρά-μικρά παιδιά. Και χωρίς να διεκδικεί τίποτα δάφνες για το σκίτσο, ή το βάθος των χαρακτήρων της, η ταινία διαθέτει φαντασία (εμφανίζεται, φερ’ ειπείν, «διαμπερές» θαλάσσιο τέρας που παραπέμπει σε Πινόκιο, ή Ιούλιο Βερν), εναλλαγή τοπίων (ωραίες οι νυχτερινές σκηνές στη θάλασσα), και συμπαθητικά μηνύματα. Επίσης, σημειώστε ότι η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο 1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει πως στα παιδιά άρεσε.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες