Κινηματογράφος | Ταινίες

Στους διαδρόμους , 2018 (In Den Gängen)

Id

Σκηνοθεσία
Τόμας Στούμπερ
Σενάριο
Κλέμενς Μέγιερ
Πρωταγωνιστούν
Φραντς Ρογκόβσκι, Σάντα Χούλερ, Πέτερ Κουρτ, Χένινγκ Πέκερ, Ραμόνα Κούντσε-Λίμπνοβ, Άντρεας Λέουπολντ
Διάρκεια
125
Χώρα
Γερμανία
Είδος
Δράμα
Πρεμιέρα
17 Ιανουαρίου 2019

Ένας συνεσταλμένος ευαίσθητος άνδρας, μια παντρεμένη, γλυκιά συνάδελφός του, και το σουπερμάρκετ μέσα στο οποίο γνωρίζονται ως υπεύθυνοι συγκεκριμένων διαδρόμων και προϊόντων πρωταγωνιστούν σε αυτή την γερμανική ταινία.

Στους διαδρόμους ενός αφτιασίδωτου σουπερμάρκετ χονδρικής εκτυλίσσεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, αυτή η τρίτη ταινία του Στούμπερ, που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας αποσπώντας το βραβείο σεναρίου. Όμως δεν την είδα στο φεστιβάλ, και, δυστυχώς, βγαίνει στις αίθουσες χωρίς δημοσιογραφική προβολή. Στο σουπερμάρκετ, λοιπόν, ένα εκ πρώτης όψεως άχαρο εργασιακό περιβάλλον, ανθίζουν όμορφες ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων. Πάνω απ’ όλα, όμως, ανθίζει ένας χαμηλότονος, πλατωνικός έρωτας μεταξύ του Κρίστιαν (Ρόγκόβσκι) και της Μάριον (η Χούλερ του «Τόνι Έρντμαν»). Εκείνος είναι νεοφερμένος στη δουλειά, συνεσταλμένος, ολιγόλογος και δουλεύει στον διάδρομο με τα ποτά υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Μπρούνο (Κουρτ). Εκείνη, πάλι, δουλεύει στο διάδρομο με τα γλυκά, είναι οσαύτως γλυκιά και φιλική –αλλά είναι και παντρεμένη. Ο Κρίστιαν την ερωτεύεται ακαριαία, αλλά η… λεπτομέρεια με την οικογενειακή κατάσταση της Μάριον, θα περιορίσει τη σχέση τους σε φορτισμένες, γλυκοαμήχανες συναντήσεις στο εντευκτήριο των υπαλλήλων δίπλα στην μηχανή του καφέ. Και μετά (λέει το δελτίο Τύπου), μια ωραία ημέρα, η Μάριον ξαφνικά δεν έρχεται για δουλειά…

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Γερμανού Κλέμενς Μέγιερ, για το οποίο ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιστορία του Μέγιερ έχει απίστευτο βάθος∙ και χρειαζόταν ελάχιστες λεπτομέρειες για να γίνει ταινία. Όσα μένουν ανείπωτα, τα ενώνει σαν παζλ ο αναγνώστης –και στην ταινία μου, ο θεατής».

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες