Κινηματογράφος | Ταινίες

Ο έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ , 2018 (Vita & Virginia)

Id

Σκηνοθεσία
Τσάνια Μπάτον
Σενάριο
Πρωταγωνιστούν
Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Διάρκεια
110
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία
Είδος
Δράμα
Πρεμιέρα
20 Ιουνίου 2019

Η ταινία επικεντρώνεται στο πιο έντονο κομμάτι της σχέσης των δύο γυναικών, παρακολουθώντας την Βιρτζίνια να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, το σώμα της και τη σχέση της με το σεξ, όλα όσα της δίνει πραγματικά η Βίτα.

Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών, το Vita and Virginia είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

Η ταινία επικεντρώνεται στο πιο έντονο κομμάτι της σχέσης των δύο γυναικών, παρακολουθώντας την Βιρτζίνια να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, το σώμα της και τη σχέση της με το σεξ, όλα όσα της δίνει πραγματικά η Βίτα. Ο κόσμος έχει μία συγκεκριμένη εικόνα για την Βιρτζίνια Γουλφ , ως μία εύθραυστη γυναίκα που αγωνίστηκε όλη της τη ζωή με ένα φάσμα συναισθηματικών και ψυχολογικών προκλήσεων και στο τέλος αυτοκτόνησε . Αυτό που η ταινία θέλει να δείξει και να τονίσει, είναι η μεγάλη δύναμη  που βρίσκει η Βιρτζίνια, χρησιμοποιώντας το μοναδικό μυαλό της, να επεξεργαστεί και να ξεπεράσει μια τέτοια εμπειρία. Η στιγμή που θα χρησιμοποιήσει το ταλέντο της δημιουργώντας ένα σπουδαίο έργο. Ο σκοπός δεν ήταν να γυρίσουμε μία βιογραφία της Βιρτζίνια Γουλφ, αλλά να ρίξουμε μια ματιά σε μία  πολύ συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της, μια στιγμή μεγάλης δύναμης από μια γυναίκα που όλοι θεωρούσαν εύθραυστη.

Φωτογραφίες