Κινηματογράφος | Ταινίες

Ο Θαυματοποιός , 2010 (The Illusionist)

Id

Σκηνοθεσία
Sylvain Chomet
Σενάριο
Sylvain Chomet (διασκευή), Jacques Tati (πρωτότυπο σενάριο)
Πρωταγωνιστούν
Με τις φωνές των: Jean-Claude Donda, Edith Rankin, Jil Aigrot (τραγούδι), Didier Gustin (τραγούδι), Frédéric Lebon (τραγούδι), Tom Urie
Διάρκεια
80
Χώρα
Γαλλία / Αγγλία
Είδος
Κινούμενα σχέδια
Πρεμιέρα
23 Δεκεμβρίου 2010

Ο «Illusionist» είναι καλλιτέχνης και διασκεδαστής της σκηνής του οποίου η τέχνη βρίσκεται σε παρακμή. Οι ροκ σταρ είναι πλέον στο προσκήνιο κι εκείνος είναι αναγκασμένος να αποδέχεται όλο και πιο αόριστες συμφωνίες με θέατρα, καφετέριες, μπαρ και πάρκα.

Ο «Illusionist» είναι καλλιτέχνης και διασκεδαστής της σκηνής του οποίου η τέχνη βρίσκεται σε παρακμή. Οι ροκ σταρ είναι πλέον στο προσκήνιο κι εκείνος είναι αναγκασμένος να αποδέχεται όλο και πιο αόριστες συμφωνίες με θέατρα, καφετέριες, μπαρ και πάρκα. Ωστόσο, όταν επισκέπτεται μία παμπ σε ένα χωριό της δυτικής ακτής της Σκοτίας συναντά την Αλίκη, ένα αθώο κορίτσι, που αλλάζει τη ζωή του για πάντα.     Καθώς παρουσιάζει την παράστασή του στους ενθουσιασμένους και κατάπληκτους κατοίκους του χωριού που γιορτάζουν την άφιξη του ηλεκτρισμού στο απομακρυσμένο τους νησί, η Αλίκη «μαγεύτηκε» και πείστηκε ότι τα κόλπα του ήταν πραγματική μαγεία. Τον ακολούθησε στο Εδιμβούργο και εκεί του κρατούσε το σπίτι ενώ εκείνος ήταν στη δουλειά, σε ένα μικρό συνοικιακό θέατρο. Γοητευμένος από τον ενθουσιασμό της, την ανταμείβει με όλο και περισσότερα δώρα τα οποία «προέκυψαν» από τις ταχυδακτυλουργίες του. Δεν μπορεί να της αποκαλύψει ότι η μαγεία του δεν υπάρχει και απεγνωσμένος για να μην την απογοητεύσει, της αγοράζει αυτά τα «δώρα» με κίνδυνο να χρεοκοπήσει για τα καλά. Καθώς η Αλίκη μεγαλώνει, φτάνει η στιγμή που ερωτεύεται και φεύγει. Τότε ο «Illusionist» δεν υποχρεούται πια να υποκρίνεται ότι είναι μεγάλος μάγος και, αποδεσμευμένος από την ίδια του την πλεκτάνη, ξαναρχίζει τη ζωή του, ως πιο σοφός πια άνδρας.