Κινηματογράφος | Νέα

Το Βερολίνο αποκτά Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 28 Ιουλίου 2015

Το Hellas Filmbox Berlin θα διεξαχθεί 21 - 24 Ιανουαρίου 2016 στον ιστορικό κινηματόγραφο Babylon.

Σε μία περίοδο που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υψώνουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους, η Τέχνη μπορεί να τους φέρει ξανά μαζί γεφυρώνοντας τις διαφορές τους. Βάσει αυτού του σκεπτικού ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2015 ο Ελληνογερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.», με σκοπό την ανάπτυξη ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν οξύνει δραματικά τη σχέση τους. Έτσι, ως πρώτη δραστηριότητα του Συνδέσμου θα είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το Hellas Filmbox Berlin θα διεξαχθεί 21 - 24 Ιανουαρίου 2016 στον ιστορικό κινηματόγραφο Babylon του ανατολικού Βερολίνου, διάστημα κατά το οποίο θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.
Το φεστιβάλ θα προσφέρει τη δυνατότητα στο γερμανικό κοινό να γνωρίσει τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας και να φωτίσει μέσω του κινηματογράφου πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της. Μέσα από τη ματιά των δημιουργών, η χώρα λαμβάνει πλέον ριζικά διαφορετικό πρόσημο θεώρησης από εκείνο που της επιβάλλουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς μετατρέπεται σε βίωμα έντονο και αδιαμεσολάβητο. Στο πλαίσιο αυτό, το Hellas Filmbox Berlin θέτει ως προτεραιότητά του την προβολή και υποστήριξη νέων και πρωτότυπων κινηματογραφικών ειδών από το χώρο της τέχνης, του animation και του πειραματικού σινεμά, δημιουργώντας γι’ αυτά ένα νέο ξεχωριστό τμήμα, «Νέα Οράματα / New Visions».

Υποβολή ταινιών:

Οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 1.08.2015 έως τις 31.9.2015. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του φεστιβάλ θα βρείτε στη σελίδα μας, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/
Σημειώνεται ότι το Hellas Filmbox Berlin διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αποτελεί σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης. Επίσης, έχει τη στήριξη των Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Υπουργείου Πολιτισμού, Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και Συλλόγου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βερολίνου Βρανδεβούργου, μεταξύ άλλων.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_%ce%9f_%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%82_%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82__%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b9_%cf%83%ce%b5_%ce%be%cf%8d%ce%bb%ce%bf Μεγάλη έκθεση για το εικαστικό έργο του Νίκου Κούνδουρου Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Main_ice_age_(2002)_3 Θερινό σινεμά για μεγάλους και μικρούς στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ Κλασικές αμερικάνικες κωμωδίες και ταινίες κινουμένων σχεδίων Main_7800691 Εσείς δηλώσατε συμμετοχή για τα Όσκαρ; Δείτε τα κριτήρια της Αμερικανικής Ακαδημίας. Main_kimolos_poster_01_press_big_jun_2019 Η καρδιά του σινεμά θα χτυπήσει στην Κίμωλο Από τις 25 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου 2019. Main_franco-zeffirelli-.-1024x671-696x456 Πέθανε ο Φράνκο Τζεφιρέλι Σε ηλικία 96 ετών Main_20120323-pictures-girl-gone-wild-video-hq-screengrabs-050 Στα σκαριά ταινία για τη ζωή της Μαντόνα; Διά χειρός Ντέξτερ Φλέτσερ, του σκηνοθέτη του «Bohemian Rhapsody».
#load_content_with_ajax