ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Κινηματογράφος | Πρόσωπα

Μέριλιν Μονρόε: δέκα εξομολογήσεις του απόλυτου σινε-συμβόλου του σεξ 06 Αυγούστου 2013

«Θαυμάσια η καριέρα, αλλά δεν μπορείς να φωλιάσεις πάνω της μια κρύα νύχτα...»

Μία κάθε μέρα. Προσωπικότητες σπουδαίες, μιλάνε για τη ζωή τους και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Το www.tospirto.net ανθολογεί τα σπαράγματα του λόγου σημαντικών καλλιτεχνών, επιλέγοντας σκέψεις, τσιτάτα, ατάκες που μας αποκαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από τα είδωλα, αλλά και που μας σπρώχνουν να σκεφτούμε. Να προχωρήσουμε μπροστά με όχημα την πολύτιμη σκέψη εκείνων που σηκώθηκαν ψηλά, πάνω από πλήθος, και που μας έδειξαν το δρόμο της υπέρβασης.

Ύψος 1.68μ, διαστάσεις (σύμφωνα με το στούντιο, διότι υπάρχουν κι άλλες εκδοχές) 94-58-91 εκατοστά, μαλλί στο χρώμα της πλατίνας, τέλειο χαμόγελο, βαριά φιλήδονα βλέφαρα... Το θέμα, όμως, είναι τι τα κάνεις αυτά τα διαπιστευτήρια. Πώς τα... κινείς και πώς τα προσφέρεις στο κοινό σου. Και εν τέλει πώς, χάρη σ’ αυτά, μα κυρίως σε... άλλα σου άπιαστα χαρακτηριστικά, γίνεσαι το απόλυτο και διαχρονικό κινηματογραφικό σύμβολο του σεξ. Δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, πάθη, τρελή καθιέρωση, αμφιλεγόμενη καταξίωση, τεράστιοι έρωτες, γάμοι, εξαρτήσεις, πολιτικό παρασκήνιο και μοναξιά... Η Μέριλιν, ακόμη και χωρίς το «Μονρόε», θα είναι για πάντα η Μέριλιν. Και μέσα από τις ρήσεις της.

1. «Η ατέλεια είναι ομορφιά, η τρέλα είναι μεγαλοφυΐα, και είναι καλύτερα να είσαι εντελώς γελοίος παρά εντελώς βαρετός».

2. «Τι φοράω στο κρεβάτι; Μα, Chanel No. 5, φυσικά».

3. «Είμαι εγωίστρια, ανυπόμονη και λίγο ανασφαλής. Κάνω λάθη, είμαι εκτός ελέγχου και κάποιες φορές δύσκολα με κάνεις καλά. Αν, όμως, δεν μπορείς να με κάνεις καλά στα χειρότερά μου, τότε, μα την Παναγία, δεν αξίζεις με τίποτα να μ’ έχεις στα καλύτερά μου».

4. «Κανείς ποτέ δεν μου είπε πως ήμουν όμορφη, όταν ήμουνα μικρή. Σε όλα τα κοριτσάκια πρέπει να τους λένε ότι είναι όμορφα – ακόμη κι αν δεν είναι».

5. «Θαυμάσια η καριέρα, αλλά δεν μπορείς να φωλιάσεις πάνω της μια κρύα νύχτα...»

6. «Προ γάμου, ένα κορίτσι πρέπει να κάνει έρωτα σε έναν άντρα για να τον κρατήσει. Μετά το γάμο, πρέπει να τον κρατήσει για να του κάνει έρωτα».

7. «Καλύτερα δυστυχισμένος και μόνος, παρά δυστυχισμένος με κάποιον – μέχρι στιγμής».

8. «Δώσε στη γυναίκα το σωστό παπούτσι και θα κατακτήσει τον κόσμο».

9. «Το ήξερα πως ανήκω στο κοινό και στον κόσμο. Όχι επειδή είμαι ταλέντο ή ίσως ωραία, αλλά επειδή ποτέ δεν ανήκα σε κανέναν και σε τίποτα άλλο».

10. «Είναι φορές που αισθάνομαι πως όλη η ζωή μου ήταν μια μεγάλη απόρριψη».

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_100a Ο Άγγελος Φραντζής κι ένα ακίνητο... ποτάμι Ο σκηνοθέτης μιλά στο tospirto.net. Main_slider Ακολουθώντας με τον φακό την Ολυμπία Δουκάκη Η Ολυμπία Δουκάκη κι ο Χάρης Μαυρομιχάλης μιλούν στο www.tospirto.net. Main_bernardo-bertolucci-luna1-768x527 Ένα γλυκόπικρο «αντίο» στον Μπερτολούτσι Θα τον θυμάμαι πάντα με θαυμασμό και εκνευρισμό. Main_52016657 Στάνλεϊ Κιούμπρικ: δέκα εξομολογήσεις ενός ιδιοφυούς και εκκεντρικού σκηνοθέτη «Τα μεγάλα έθνη πάντα φέρονταν σαν γκάνγκστερς και τα μικρά έθνη σαν πόρνες». Main_slider Ο νέος κινηματογραφιστής Γιώργος Σαββίδης στις Κάννες με το “7 Rounds” Με μία αληθινή ιστορία ρατσισμού. Main_slider Η Όλγα Μαλέα μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση και τα σποτ που έγιναν viral «Οι γιατροί που ζήτησαν την απόσυρση των σποτ αντέδρασαν φοβικά».
#load_content_with_ajax