Γνώμες

Γιατί το βράδυ της 23ης Ιουνίου θα είναι το πιο καυτό του φετινού καλοκαιριού; 12 Μαρτίου 2018

Sting, Nick Cave και Animal Collective σε μία... βραδιά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός (και το ηθικό επίσης) βάζω γυαλί να δω τι γίνεται στο συναυλιακό χάρτη του καλοκαιριού - για να… «παίρνω» σιγά σιγά τα πάνω μου). Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος είναι μια γερή χρονιά μουσικά. To Rockwave μάς φέρνει τους Αrctic Monkeys (6 Iουλίου στοTerravibe), το Release τους UB40 και τους Thievery Corporation (1η Iουνίου, Πλατεία Νερού), το Φεστιβάλ Αθηνών τον Sting (22 και 23 Ιουνίου Ηρώδειο) το Eject τον πάντα καλοδεχούμενο- και ειδικά φέτος στον απόηχο ενός δυνατού comeback – Nick Cave (23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού), ενώ το Summer Nostos Festival του ΚΠΣΝ εκτός από ανερχόμενα ονόματα όπως η νέο-folk Αφρο/Βρετανή Lianne La Havas (22/6) ή εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο John Cale των Velvet Underground (19/6) φέρνει και τους περίφημους Animal Collective (23/6) οι οποίοι θα παίζουν το ίδιο βράδυ λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Κέιβ.
Όλος ο Ιούνιος (και οι αρχές Ιουλίου) φουλ στα ονόματα.

Αλλά το βράδυ της 23ης Ιουνίου είναι πραγματικά το πιο καυτό του καλοκαιριού: Sting στο Ηρώδειο, Νικ Κέιβ στην Πλατεία Νερού και Αnimal Collective στο ωραιότερο (συναυλιακό) πράσινο της Αθήνας, στο ΚΠΣΝ. Αν μετρήσουμε δε το «ελεύθερη είσοδος» του Summer Nostos, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πού θα έχει τράφικ εκείνο το βράδυ…

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_neospapadoulakis52 Το σωστό μήνυμα με τον λάθος τρόπο Δεν μπορούμε να καταγγέλλουμε την έλλειψη πολιτισμού με το να γινόμαστε οι ίδιοι μπαχαλάκηδες. Main_5430 Γυμνοί στο όνομα της τέχνης ή της πρόκλησης; Μήπως πίσω από τους αποδομημένους πίνακες, από τα video art και τα installation τους κρύβεται η καλλιτεχνική ανεπάρκειά τους; Main_slider Γιατί δεν έγραψα για το στριπτίζ στον Σαββόπουλο στα εγκαίνια του Άλσους Δεν ήταν πάντα έτσι ο Σαββόπουλος; Δεν του άρεσε να μας ξαφνιάζει; Δεν είναι κι αυτό κομμάτι της γοητείας του; Main_703 Trash είσαι και φαίνεσαι! Ενώ ο Μάρκος Σεφερλής και η Ελενα Ακρίτα κάνουν πόλεμο, εμείς χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα… χωρίς λόγο! Main_bob-dylan Μπομπ Ντίλαν : Ο παππούς έχει συναυλία; Στη διεθνή, αλλά και στην εγχώρια σκηνή ουκ ολίγοι καλλιτέχνες επιμένουν, ενώ δεν θα έπρεπε. Τους είναι αδύνατον να καταλάβουν πως τα χρόνια τα καλά παρήλθαν και πως η εικόνα που παρουσιάζουν περισσότερο του εκθέτει παρά τους τιμά. Main_slider Ψευτό… Black Friday; Και το ταμείο(ν) παραμένει μείον, σε έναν κόσμο που παραπέμπει σε θέατρο του παραλόγου.
#load_content_with_ajax