ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Γνώμες

Ελεωνόρα, πάτα φρένο! 16 Απριλίου 2018

Ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην οδήγηση: μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στον δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Χαμογελαστή, κεφάτη και προσηνής η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας και απευθύνεται προς τους θαυμαστές της: Τους καλεί σε συναυλία της στο Λονδίνο. Αυτό, στο αυτοσχέδιο βιντεάκι που η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook. Όλα καλά και όλα ωραία!

Η μάλλον, «τέλος καλό, όλα καλά»: Η δημοφιλής τραγουδίστρια κατάφερε να ολοκληρώσει το βίντεο εν κινήσει, οδηγώντας τη μηχανή της, χωρίς να στουκάρει σε κάποιο δέντρο ή να πάρει μαζί της (όχι στο Λονδίνο, αλλά «εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως») κάποιον πεζό. Είναι ό,τι και να λέμε επιδέξια, ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στην οδήγηση: Μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στο δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Όμως, ένα διαφημιστικό βιντεάκι δεν κάνει μόνο διαφήμιση, στέλνει και ένα ή περισσότερα μηνύματα. Κοινωνικά μηνύματα. Εν προκειμένω, το μήνυμα που στέλνει η Ζουγανέλη οδηγώντας επικινδύνως (γιατί αυτό κάνεις όταν δεν έχεις την προσοχή σου στραμμένη στην οδήγηση, αλλά αλλού) δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σε μια κοινωνία όπου δίνεται αγώνας για να μάθει ο κόσμος να οδηγεί και να κυκλοφορεί με ασφάλεια είναι τουλάχιστον αφελές και ανόητο να «διαφημίζεις» την επιπολαιότητα με την οποία εσύ σοφεράρεις. Όταν δε είσαι επώνυμος, δηλαδή όταν το παράδειγμά σου μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους, τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Και ναι, μπορεί η Ζουγανέλη να έχει πάρει όλα τα μέτρα, να οδηγεί σε έναν δρόμο όπου δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο, να έχει δίπλα της ανθρώπους που προσέχουν και τη διευκολύνουν… Μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο, όμως εκείνο τελικά μένει είναι η αίσθηση μιας οδήγησης επιπέδου… «όποιον πάρει ο Χάρος».

Εκείνο που μένει, είναι πως μια κοπέλα που έχει πολλούς fan και αποτελεί πρότυπο γι' αυτούς, κλείνει πονηρά το μάτι και ξεχνώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάνει του κεφαλιού της. Τουλάχιστον, για να πούμε και τα καλά, φοράει κράνος!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_neospapadoulakis52 Το σωστό μήνυμα με τον λάθος τρόπο Δεν μπορούμε να καταγγέλλουμε την έλλειψη πολιτισμού με το να γινόμαστε οι ίδιοι μπαχαλάκηδες. Main_5430 Γυμνοί στο όνομα της τέχνης ή της πρόκλησης; Μήπως πίσω από τους αποδομημένους πίνακες, από τα video art και τα installation τους κρύβεται η καλλιτεχνική ανεπάρκειά τους; Main_slider Γιατί δεν έγραψα για το στριπτίζ στον Σαββόπουλο στα εγκαίνια του Άλσους Δεν ήταν πάντα έτσι ο Σαββόπουλος; Δεν του άρεσε να μας ξαφνιάζει; Δεν είναι κι αυτό κομμάτι της γοητείας του; Main_703 Trash είσαι και φαίνεσαι! Ενώ ο Μάρκος Σεφερλής και η Ελενα Ακρίτα κάνουν πόλεμο, εμείς χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα… χωρίς λόγο! Main_bob-dylan Μπομπ Ντίλαν : Ο παππούς έχει συναυλία; Στη διεθνή, αλλά και στην εγχώρια σκηνή ουκ ολίγοι καλλιτέχνες επιμένουν, ενώ δεν θα έπρεπε. Τους είναι αδύνατον να καταλάβουν πως τα χρόνια τα καλά παρήλθαν και πως η εικόνα που παρουσιάζουν περισσότερο του εκθέτει παρά τους τιμά. Main_slider Ψευτό… Black Friday; Και το ταμείο(ν) παραμένει μείον, σε έναν κόσμο που παραπέμπει σε θέατρο του παραλόγου.
#load_content_with_ajax