Χορός | Νέα

Όταν η γραμμική κίνηση της καθημερινότητας γίνεται χορός 12 Νοεμβρίου 2018

Σε σύλληψη–χορογραφία του Αndrea Rama.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του τον προηγούμενο μήνα στο Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg, το project A Line Supreme του Andrea Rama, έρχεται στην Αθήνα, πριν ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Μέγαρο και η Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, όπου η παράσταση ανεβαίνει για δύο μόνο βραδιές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Μέσα από αυτό το έργο για τέσσερις χορευτές, ο νεαρός χορογράφος και χορευτής Αντρέα Ράμα, που είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και ζει μεταξύ Βερολίνου και Λουξεμβούργου, εξερευνά τη γραμμικότητα στη φύση και στον άνθρωπο και εμπνέεται τον τίτλο της χορογραφίας του από το εμβληματικό άλμπουμ του Τζον Κολτρέιν A Love Supreme (1965). Μαζί του επί σκηνής οι περφόρμερ Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα και Altin Huta. Η δραματουργία είναι της Ξένης Αλεξάνδρου (Porsons Khashoggi). Τη μουσική, η οποία είναι ο πέμπτος ερμηνευτής της παράστασης, συνέθεσε ο Γιώργος Λαλιώτης. Τους φωτισμούς σχεδίασε η Μαρία Δερμιτζάκη και τα κοστούμια η Charlotte Paréja.

«A Line Supreme»: Τέσσερις χορευτές κινούνται γραμμικά κρατώντας μεγάλες επαγγελματικές σκούπες, οι οποίες υπαγορεύουν τις κινήσεις τους και παράλληλα αλληλεπιδρούν με το ηχητικό περιβάλλον της παράστασης δημιουργώντας διαφορετικούς ρυθμούς και εντάσεις. Ο σχεδιασμός των φωτισμών διαμορφώνει το αφηγηματικό πλαίσιο της χορογραφίας και τονίζει την αίσθηση της διαστολής και συστολής του χρόνου και του χώρου. Μέσα από το A Line Supreme, ο Αντρέα Ράμα, που θεωρεί τον χρόνο θεμελιώδες στοιχείο της κίνησης και αναδείχθηκε ως ταλέντο το 2016 στο Λουξεμβούργο μέσα από την πλατφόρμα-εργαστήριο TalentLAB#17, πειραματίζεται με οικείες γραμμικές κινήσεις της καθημερινής ζωής –εύκολα αναγνωρίσιμες από το κοινό. Στόχος του είναι να εξερευνήσει πώς επηρεάζονται τα συναισθήματα και τα αισθήματά μας όταν, μέσα από την κίνηση, οι γραμμές επιμηκύνονται σε μια περιοχή ενώ, την ίδια στιγμή, συρρικνώνονται σε κάποια άλλη.

Σύλληψη και χορογραφία: Andrea Rama (Porsons Khashoggi). Δραματουργία: Ξένη Αλεξάνδρου (Porsons Khashoggi). Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Λαλιώτης. Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Δερμιτζάκη. Κοστούμια: Charlotte Paréja. Περφόρμερ: Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα, Altin Huta, Andrea Rama. 
«A Line Supreme». Διάρκεια: 70 λεπτά.

Tιμές εισιτηρίων: 7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) 10 € 15. Εισιτήρια : 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. 

Τospirto team

Info

28 Νοεμβρίου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, Aίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_tony_silence_hippo Η σιωπή μιλάει και στοχεύει στην... αλήθεια «Silence Speaks», η νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας HIPPO. Main_4-%ce%b3%cf%81-670x420 Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό Βραβείο Λόρενς Ολίβιε Για την παράσταση του «Μεγάλου Δαμαστή». Main_%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%9d%ce%91_%ce%94%ce%a1%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%9f%ce%a5. Το In Progress Feedback Festival επιστρέφει στον Κινητήρα Σημαντικοί καλλιτέχνες απ' τον χώρο των παραστατικών τεχνών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα υπό διαμόρφωση έργα τους, για να λάβουν το feedback που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση. Main_auditions_the_great_tamer_basel_culuturescapes_photograph_by_julian_mommert_performers_costas_chrysafidis_ektor_liatsos_ioannis_michos_drossos_skotis_christos_strinopoulos_yorgos_tsiantoula_201 Ακρόαση από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για ερμηνευτές στο νέο του έργο Δείτε τι χρειάζεται. Main_tangover1 To Tango Acropolis επιστρέφει Με μια ιδιαίτερη διαδραστική βραδιά Tango το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Σημείον Piree στον Πειραιά. Main_slider Το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων τον Μάρτιο στη Στέγη Στις 1 και 2 Μαρτίου, σε όλες τις σκηνές της.
#load_content_with_ajax