Χορός | Νέα

4 παραστάσεις χορού που πρέπει να δείτε! 17 Δεκεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες παραστάσεις χορού ανεβαίνουν την περίοδο αυτή στην Αθήνα.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι εκδηλώσεις που υπάρχουν είναι πλέον πολλές. Εμείς σας προτείνουμε να διαλέξετε τις μέρες αυτές να παρακολουθήσετε, μεταξύ άλλων, και κάποια παράσταση χορού, από τις πολλές, ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες που ανεβαίνουν την περίοδο αυτή ανά την πρωτεύουσα. Σας προτείνουμε τέσσερις και ευχόμαστε καλή σας διασκέδαση!

«Χιονάτη on ice»: Το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ φοράει παγοπέδιλα και έρχεται σε μια μοναδική παράσταση από τους Russian Ice Stars. Εντυπωσιακές φιγούρες από τους χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά και φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσοι βρεθείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο από τις 19 έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2018 (Παραστάσεις θα δοθούν και στη Θεσσαλονίκη από 26 έως και 30 Δεκεμβρίου 2018).

«Σταχτοπούτα»: Η ιστορία της κλασικής ηρωίδας του παραμυθιού θα αναβιώσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο. Η μαγευτική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ θα συνοδεύσει τους χορευτές σε 10 μοναδικές παραστάσεις (ΟΜΜΑ 21 έως και 29 Δεκεμβρίου 2018).

«Η λίμνη των κύκνων»: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογράφησε για πρώτη φορά για την ΕΛΣ, σε μια ανατρεπτική και άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση, το γνωστό μπαλέτο σε μουσική Π.Ι. Τσαϊκόφσκι. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, από ό,τι δείχνουν οι ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο παραστάσεις (Στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, από 10 Νοεμβρίου έως και 29 Δεκεμβρίου 2018).

«Καρυοθραύστης»: Τα φημισμένα Μπαλέτα Μαρίινσκι επιστρέφουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν το πιο γνωστό και πολυαγαπημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών. Σε χορογραφία Μαριούς Πετιπά-Λεβ Ιβάνοφ και με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χιονισμένη Βιέννη, όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή (από 19 έως και 30 Δεκεμβρίου 2018)

Παρασυρθείτε από το χορό και αφεθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του, και δε θα χάσετε! 

Τόνια Τσαμούρη

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_tony_silence_hippo Η σιωπή μιλάει και στοχεύει στην... αλήθεια «Silence Speaks», η νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας HIPPO. Main_4-%ce%b3%cf%81-670x420 Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό Βραβείο Λόρενς Ολίβιε Για την παράσταση του «Μεγάλου Δαμαστή». Main_%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%9d%ce%91_%ce%94%ce%a1%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%9f%ce%a5. Το In Progress Feedback Festival επιστρέφει στον Κινητήρα Σημαντικοί καλλιτέχνες απ' τον χώρο των παραστατικών τεχνών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα υπό διαμόρφωση έργα τους, για να λάβουν το feedback που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση. Main_auditions_the_great_tamer_basel_culuturescapes_photograph_by_julian_mommert_performers_costas_chrysafidis_ektor_liatsos_ioannis_michos_drossos_skotis_christos_strinopoulos_yorgos_tsiantoula_201 Ακρόαση από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για ερμηνευτές στο νέο του έργο Δείτε τι χρειάζεται. Main_tangover1 To Tango Acropolis επιστρέφει Με μια ιδιαίτερη διαδραστική βραδιά Tango το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Σημείον Piree στον Πειραιά. Main_slider Το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων τον Μάρτιο στη Στέγη Στις 1 και 2 Μαρτίου, σε όλες τις σκηνές της.
#load_content_with_ajax