Χορός | Νέα

4 παραστάσεις χορού που πρέπει να δείτε! 17 Δεκεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες παραστάσεις χορού ανεβαίνουν την περίοδο αυτή στην Αθήνα.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι εκδηλώσεις που υπάρχουν είναι πλέον πολλές. Εμείς σας προτείνουμε να διαλέξετε τις μέρες αυτές να παρακολουθήσετε, μεταξύ άλλων, και κάποια παράσταση χορού, από τις πολλές, ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες που ανεβαίνουν την περίοδο αυτή ανά την πρωτεύουσα. Σας προτείνουμε τέσσερις και ευχόμαστε καλή σας διασκέδαση!

«Χιονάτη on ice»: Το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ φοράει παγοπέδιλα και έρχεται σε μια μοναδική παράσταση από τους Russian Ice Stars. Εντυπωσιακές φιγούρες από τους χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά και φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσοι βρεθείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο από τις 19 έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2018 (Παραστάσεις θα δοθούν και στη Θεσσαλονίκη από 26 έως και 30 Δεκεμβρίου 2018).

«Σταχτοπούτα»: Η ιστορία της κλασικής ηρωίδας του παραμυθιού θα αναβιώσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο. Η μαγευτική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ θα συνοδεύσει τους χορευτές σε 10 μοναδικές παραστάσεις (ΟΜΜΑ 21 έως και 29 Δεκεμβρίου 2018).

«Η λίμνη των κύκνων»: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογράφησε για πρώτη φορά για την ΕΛΣ, σε μια ανατρεπτική και άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση, το γνωστό μπαλέτο σε μουσική Π.Ι. Τσαϊκόφσκι. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, από ό,τι δείχνουν οι ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο παραστάσεις (Στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, από 10 Νοεμβρίου έως και 29 Δεκεμβρίου 2018).

«Καρυοθραύστης»: Τα φημισμένα Μπαλέτα Μαρίινσκι επιστρέφουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν το πιο γνωστό και πολυαγαπημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών. Σε χορογραφία Μαριούς Πετιπά-Λεβ Ιβάνοφ και με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χιονισμένη Βιέννη, όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή (από 19 έως και 30 Δεκεμβρίου 2018)

Παρασυρθείτε από το χορό και αφεθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του, και δε θα χάσετε! 

Τόνια Τσαμούρη

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_since_she_press_conference_andreas_simopoulos_(1)_p Δημήτρης Παπαϊωάννου: «Υπόσχομαι να γίνω πιο ιερόσυλος στο μέλλον» Διαβάστε τι είπε ο σπουδαίος χορογράφος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Main_schlemmer-1 Ο Μεσοπόλεμος στη Γερμανία: Η σχολή του «Μπαουχάουζ» Στόχος της σχολής ήταν να εισάγει νέες, πρωτοποριακές ιδέες τόσο στο χώρο της αρχιτεκτονικής, όσο και των παραστατικών τεχνών. Main_%ce%a1%ce%91%ce%99%ce%91_%ce%a4%ce%a3%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a1%ce%99%ce%94%ce%97_ Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο έρχεται στο θέατρο Χώρος Στις 8, 15 & 22 Δεκεμβρίου Main_08 Η Μαρία Γοργία αναζητά εθελοντές για τις «Δικογραφίες στο Κατάστρωμα» Σύντομος χρόνος προβών που δε θα ξεπεράσει τις 20 ώρες συνολικά! Main_a_line_supreme_(c)_boshua_0379 Όταν η γραμμική κίνηση της καθημερινότητας γίνεται χορός Σε σύλληψη–χορογραφία του Αndrea Rama. Main_341photo.vitorinocoragem.2017.lisbon.www.performativa.pt MIRfestival: Προσγειώνεται στην Αθήνα με 14 έργα! Μυστικές δραματουργίες, κρυμμένες δυνάμεις, γοητευτικές και αόρατες ιστορίες των πολιτών της Αθήνας έρχονται στο φως.
#load_content_with_ajax