Χορός | Πρόσωπα

Αρωμα από αυθεντικό αργεντίνικο tango στην Ελλάδα 29 Ιουνίου 2018

Η παγκοσμίου φήμης Αργεντίνα χορεύτρια και χορογράφος Natalia Ηills μιλά στο www.tospirto.net.

Η χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα…. πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia ΗillsH ίδια αναφέρει στο www.tospirto.net: «To “Romper El Pisο” είναι ενα μουσικό θέαμα tango  με σύγχρονη δομή, το οποίο δημιουργήθηκε με ελευθερία στη σκέψη και μεγάλη πεποίθηση. Δεν έχει τη μορφή μιας τυπικής παράστασης τάνγκο. Στην ορχήστρα ενσωματώθηκαν χαρακτηριστικά όργανα άλλων ειδών, με πλούσιο και γεμάτο αποχρώσεις μουσικό αποτέλεσμα . Ο φωτισμός και τα κοστούμια συνοδεύουν την ιδέα και την ποικιλομορφία, που είναι επίσης η κατευθυντήρια γραμμή για τους χορευτές».

Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D 'Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό.

Η Natalia Ηills σημειώνει για το πώς παρουσιάζεται το tango σήμερα: «ακριβώς στη σύγχρονη αισθητική του. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια αναβίωση μιας συγκεκριμένης εποχής, θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς του tango. Αναδημιουργώντας το πλούσιο υλικό των βημάτων και των συνδυασμών, που είναι ένας θησαυρός, θέλουμε να ζωντανέψουμε τις αισθήσεις, τα σχήματα και τα χρώματα ενός επικού είδους, με έμπνευση από το μακρινό Μπουένος Άιρες».

Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.  

«Το tango είναι η μουσική της πόλης μου... αυτό με γεμίζει με αισιοδοξία, διότι είναι μια μεγάλη κληρονομιά που μας αφησαν οι μεγάλοι δημιουργοί και δάσκαλοι του είδους. Για το λόγο αυτό, έχω έναν μεγάλο ενθουσιασμό να το μεταβιβάσω στις νέες γενιές. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που εκτιμούν και σέβονται το ύφος και την ιδέα της παράστασης. Δεν ειμαι απαισιόδοξη, απλά ζω και βλέπω την πραγματικότητα. Το tango “παραβιάζεται” στις παραστάσεις που γυρνούν σε όλο τον κόσμο, εκθέτοντας τον χορό μας, με αποτέλεσμα το κοινό το έχει υποτιμήσει, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο. Το Tango δεν χρειάζεται ακροβατικά ή πυροτεχνήματα,  είναι θεαματικό από μόνο του. Είναι μια μοναδική και πολύ σύνθετη τέχνη που αξίζει να διατηρήσεις την ομορφιά και την ποίησή της» σημειώνει η Ηills.  

Συντελεστές: Compania: Tanguros del Sur / Argentina. Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills. Μουσική διασκευή & διεύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo. Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino. Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills. Σχεδιασμός φώτων: David Seiras. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals. 

Πρόγραμμα Περιοδείας:

Τετάρτη 4/7/2018- Μαρούσι -Αμαλιείο Αίθριο Θέατρο
Σάββατο 7/7/2018
Νέα Μάκρη
Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο
Δευτέρα 9/7/2018
Ηλιούπολη
Δημοτικό Θεατρο Άλσους "Δημήτρης Κιντής"
Τρίτη 10/7/2018
Πετρούπολη
Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 11/7/2018
Πειραιάς
Βεάκειο
Πέμπτη 12/7/2018
Παπάγου
Κηποθέατρο Παπάγου

Τρίτη 17/7/2018
Αλεξανδρούπολη
Κηποθέατρο
Τετάρτη 18/7/2018
Θεσσαλονίκη
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Πέμπτη 19/7/2018
Κοζάνη
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Παρασκευή 20/7/2018
Ιωάννινα
Θέατρο Ε.Η.Μ. - Φρόντζου
Σάββατο 21/7/2018
Λευκάδα
Ανοιχτό Θέατρο

Τρίτη 24/7/2018
Καβάλα
Φρούριο Καβάλας
Τετάρτη 25/7/2018
Λάρισα
Θέατρο Αλκαζάρ
Πέμπτη 26/7/2018
Βόλος
Θερινό Δημοτικό Θέατορ
Σάββατο 28/7/2018
Ηράκλειο
Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης"
Κυριακή 29/7/2018
Ηράκλειο
Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης"
Δευτέρα 30/7/2018
Ρέθυμνο
Θέατρο Ερωφίλη

Τετάρτη 1/8/2018
Πάτρα
Ρωμαϊκό Ωδείο
Πέμπτη 2/8/2018
Καλαμάτα
Αμφιθέατρο Κάστρου

Γεωργία Οικονόμου

Info

07 Ιουλίου 2018
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18 ευρώ. Φοιτητικό, Άνω των 65 : 15 ευρώ. Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ, Παιδιά έως 18 ετών: 12 ευρώ

17 Ιουλίου 2018
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18 ευρώ. Φοιτητικό, Άνω των 65 : 15 ευρώ. Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ, Παιδιά έως 18 ετών: 12 ευρώ

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_slider «Με κίνητρο τον αδιάκοπο έρωτά μας με την τέχνη» Η Αντιγόνη Γύρα μιλά για το φετινό «ταξίδι» του Κινητήρα. Main_slider Η Μαρία Γοργία, ο Νίκος Καρούζος κι η ανυπόφορη... ύπαρξη «Σας θέλω λιγάκι τρελούς, να ξεφεύγετε από εκείνα τα εμφιαλωμένα νοήματα της φιλοσοφικής διαλεκτικής, να ξεφεύγετε. Η ζωή δεν έχει πώμα». Main_credit-_jakub_jelen_5 Η αιρετική ομάδα Svalbard Company στήνει ένα αλλοπρόσαλλο τσίρκο Τα μέλη της μιλούν στο www.tospirto.net. Main__car2174 Ένα ζωντανό έργο τέχνης απελευθερωμένο από αναστολές Ο Olivier de Sagazan μιλά στο www.tospirto.net. Main_happy_hour_by_grant_halverson Η Monica Bill Barnes σπάει τους κανόνες στο Happy Hour «Θέλουμε να κάνουμε μια μορφή τέχνης όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους με έναν νέο τρόπο». Main_slider Form.at: Μια χορογραφική αλληγορία για την κοινωνική ουτοπία Μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων στο Bios.
#load_content_with_ajax