Χορός | Πρόσωπα

Η αιρετική ομάδα Svalbard Company στήνει ένα αλλοπρόσαλλο τσίρκο 20 Ιουλίου 2018

Τα μέλη της μιλούν στο www.tospirto.net.

Η Svalbard Company είναι μια πολυμορφική ομάδα τσίρκου με μέλη τέσσερις διεθνείς νεαρούς καλλιτέχνες (Ben Smith - Ηνωμένο Βασίλειο, John Simon Wiborn - Σουηδία, Tom Brand - Γερμανία, Santiago Ruiz - Ισπανία). Το «All Genius All Idiot» δεν είναι μια κλασική παράσταση τσίρκου. Είναι μια πολυμορφική, εξαιρετικά δημιουργική, εντελώς εξωφρενική σύνθεση με εκρηκτική ζωντάνια, εντυπωσιακές εικόνες, ατόφια έκφραση και γοητευτικά ηχοτοπία. Είναι μια βραβευμένη παράσταση, το ντεμπούτο της Svalbard Company, ενός δυναμικού συνόλου τεσσάρων διεθνών ερμηνευτών με εξαιρετικές ικανότητες. Το All Genius All Idiot κινείται ανάμεσα στην κομψότητα και τη γελοιότητα, σε μια πλούσια σύνθεση δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας.

Οι ίδιοι περιγράφουν στο www.tospirto.net την παράστασή τους ως εξής: «Είναι σκληρή, σουρεάλ, queer, μια συναυλία, ένα πολυεπιστημονικό κομμάτι τέχνης που χτίστηκε από τέσσερις πεποιθήσεις ανθρώπων, αφού πρώτα ανέμειξαν την φαντασία τους σ΄ένα μίξερ συνεργασίας».

Πόσο προκλητική και σουρεάλ είναι όμως η παράσταση αυτή και είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών; «Όλα εξαρτώνται από το ποιος την παρακολουθεί κάθε φορά, από την κουλτούρα του, τα νευρολογικά του μονοπάτια. Ζητάμε από το κοινό να γίνει μέρος του σύμπαντος μας και «σκουντάμε» τους άγραφους κανόνες του θεατή και του ερμηνευτή».

Πού στοχεύετε με την παράσταση αυτή; Τι διερευνάτε ως ομάδα; «ΠΙστεύουμε ότι η τέχνη πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλες τις μορφές της. Δεν επικεντρωνόμαστε σε ένα θέμα, έχουμε τη δυνατότητα να εμπνεόμαστε και ανθίζουμε από κάθε καρπό της Εδέμ. Στο τέλος αυτό το show αποτελεί ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους να κάνουν ό, τι θέλουν. Αρκεί να το κάνουν με αγάπη και αποφασιστικότητα! Στοχεύουμε λοιπόν στον κόσμο όλο. Ελπίζουμε πως θα προκαλέσουμε τους ανθρώπους να αναρωτηθούν γύρω από τις κοινωνικές νόρμες και τις προσδοκίες τους. Να τους εμπνεύσουμε να δημιουργήσουν τη δική τους πραγματικότητα και τις ευχές και τα όνειρά τους, όποια κι αν είναι αυτά, αντί να αφήνουν τη ζωή τους να «χτίζεται» από εξωγενείς παράγοντες. Θέλουμε να τους εμπνεύσουμε να δημιουργήσουν τα δικά τους μονοπάτια ζωής».

Πώς αισθάνεστε που βρίσκεστε στην Καλαμάτα;Είναι μεγάλη τιμή που παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στην Καλαμάτα.. Εχουμε εμπνευστεί από πολλούς καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Επίσης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε εδώ την πρεμιέρα μας και μοιραζόμαστε τη δημιουργία μας με μία χώρα που έχει τόσο πλούσια ιστορία και δηλώνει πάντα +παρούσα στον κόσμο των Τεχνών. 

Γεωργία Οικονόμου

Info

20 Ιουλίου 2018
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή | 22:00

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_in_case_of_loss_%c2%a9_mike_rafail_kdf_dsc_5100 In case of loss: Ποια είναι η κατεύθυνση της επιστροφής; Η χορεύτρια - χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και ο μουσικός - συνθέτης Παναγιώτης Μανουηλίδης (Panú) μιλούν στο www.tospirto.net. Main_cinderella_mimoza_koike_jaeyong_an «Σταχτοπούτα» με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο Από την Παρασκευή 21 έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο. Main_slider «Με κίνητρο τον αδιάκοπο έρωτά μας με την τέχνη» Η Αντιγόνη Γύρα μιλά για το φετινό «ταξίδι» του Κινητήρα. Main_slider Η Μαρία Γοργία, ο Νίκος Καρούζος κι η ανυπόφορη... ύπαρξη «Σας θέλω λιγάκι τρελούς, να ξεφεύγετε από εκείνα τα εμφιαλωμένα νοήματα της φιλοσοφικής διαλεκτικής, να ξεφεύγετε. Η ζωή δεν έχει πώμα». Main__car2174 Ένα ζωντανό έργο τέχνης απελευθερωμένο από αναστολές Ο Olivier de Sagazan μιλά στο www.tospirto.net. Main_slider Αρωμα από αυθεντικό αργεντίνικο tango στην Ελλάδα Η παγκοσμίου φήμης Αργεντίνα χορεύτρια και χορογράφος Natalia Ηills μιλά στο www.tospirto.net.
#load_content_with_ajax