Χορός | Παραστάσεις

Όταν η πρόσοψη ενός κτηρίου γίνεται το δάπεδο του χορευτή 21 Μαΐου 2019

Στο πλαίσιο του 11ου ARC FOR DANCE FESTIVAL

Σε ένα μοναδικό θέαμα όπου οι νόμοι της φυσικής συνωμοτούν με το ανήσυχο πνεύμα για δημιουργία και καινοτομία στην έκφραση, δύο χορευτές θα ταλαντευθούν στον αέρα, δεκάδες μέτρα πάνω από τη γη, επιχειρώντας μια «χορογραφία-συνομιλία» με το κτήριο της COMSOTE eValue, απέναντι από το Θέατρο Κιβωτός, την Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:30 στο πλαίσιο του 11ου ARC FOR DANCE FESTIVAL, που διεξάγεται στην Αθήνα από 4 έως 26 Μαΐου.

Στο project με τον εύγλωττο τίτλο Roots in the Sky” (Ρίζες στον ουρανό) η πολυσχιδής καλλιτέχνης του σύγχρονου χορού και aerial dance Δέσποινα Lloyd Γουλά υφαίνει άψογα τη δυναμική των σωμάτων με τις περίτεχνες χορευτικές κινήσεις και την αναρριχητική τεχνολογία και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα που ενεργοποιεί τον δημόσιο χώρο, ξανα-συστήνει την προοπτική ενός γνώριμου αστικού πεδίου, θυμίζει ξανά το ρόλο του ανθρώπου και της φύσης μέσα στο δομημένο τοπίο.

Το ντουέτο της Γουλά συμπληρώνει η Ολλανδέζα χορεύτρια- aerial dancer Femke Luyckx, ενώ το rigging (το σύστημα με σχοινιά και τον αναρριχητικό εξοπλισμό) υπογράφει ο rigger Γιάννης Ψαρρός. Η μουσική του Γιάννη Μπελεγρίνη προσδίδει την ακουστική διάσταση σε αυτή την εμπειρία.

Όλες οι δράσεις και παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό. Για τις δράσεις ανοιχτών χώρων δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων και δεν απαιτείται προ-κράτηση.

Τospirto team

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_slider Μια νέα προσέγγιση στη Ζιζέλ από τον Κώστα Τσιούκα Στις 5 και 6 Μαίου. Main_o_medea_3_nick_knight_for_onassis_stegi_p Πώς θα χόρευε και πώς θα έπαιρνε εκδίκηση η Μήδεια το 2019; Ένας από τους πιο σημαντικούς και αντισυμβατικούς χορογράφους διεθνώς, ο Τράγιαλ Χάρελ, παρουσιάζει στη Στέγη την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του. Main_unnamed Η θρυλική Ακαδημία Μπαλέτου Vaganova στην Αθήνα Από 1 έως 3 Νοεμβρίου στο Christmas Theater. Main_dsc_5926_crop_f_ 12 γυναίκες ηλικίας 64 έως 84 χρόνων σ΄ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή Στις 11 Μαίου στον Κινητήρα. Main_compost_1 Compost: Από ποια οργανικά υλικά αποτελείται μια δημιουργική διαδικασία; Η dance artist Άρια Μπουμπάκη μιλά στο www.tospirto.net.
#load_content_with_ajax