Χορός | Παραστάσεις

Η Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας κι ένας «χορός από μαρμαρωμένες φιγούρες» 22 Ιουνίου 2018

Στις 24 και 25 Ιουνίου στην Πειραιώς 260.

Όσοι θεατές είδαν πέρσι την παράσταση «Βάκχες-πρελούδιο κάθαρσης» της Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας, στην Πειραιώς 260, μιλούν για μία αξέχαστη εμπειρία και αναμένουν τη φετινή της εμφάνιση με μεγάλη ανυπομονησία. Φέτος, η νεαρή Πορτογαλίδα από το Πράσινο Ακρωτήρι με τη διαρκώς ανερχόμενη πορεία, έχοντας πλέον τις αποσκευές της τον Αργυρό Λέοντα για τον Χορό στην Μπιενάλε της Βενετίας (2018), παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 το «ivory and flesh - statues also suffer», την παράσταση που την καθιέρωσε ανάμεσα στους πιο υποσχόμενους καλλιτέχνες του χορού παγκοσμίως.

Η Φρέιτας ξαφνιάζει το κοινό, αντλώντας την έμπνευσή της από ποικίλες πηγές. Καταλήγει σε απρόσμενους κινησιολογικούς κώδικες, πολύ μακριά από τις καθιερωμένες συμβάσεις του χορού και σε συνδυασμό πάντα με έντονη μουσική επένδυση. Με επιρροές από ποικίλα πεδία, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη κινησιολογία που δημιουργεί μία νέου τύπου αρμονία, μέσα από τις αντιθέσεις. Το «of ivory and flesh – statues also suffer», είναι το πρώτο έργο της για μεγάλο σύνολο και μουσικούς (κρουστά) και περιγράφεται από την ίδια ως «χορός από μαρμαρωμένες φιγούρες». Στο επίκεντρο βρίσκεται η έννοια του μαρμαρωμένου σώματος, του αγάλματος που ζωντανεύει. Το θέαμα κινείται στο σουρεαλιστικό σύμπαν της Φρέιτας, με πολλαπλές επιρροές, από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, τον κινηματογράφο αλλά και την αφρικανική τέχνη.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας
Ερμηνεία: Marlene Monteiro Freitas, Andreas Merk, Betty Tchomanga, Lander Patrick, Cookie (κρουστά), Tomás Moital (κρουστά), Miguel Filipe (κρουστά)
Φωτισμοί- σκηνικά: Yannick Fouassier
Ζωντανή μουσική: Cookie (κρουστά)
Μοντάζ - ήχος: Tiago Cerqueira
Έρευνα: João Francisco Figueira, Marlene Monteiro Freitas
Παραγωγή: P.OR.K
Διανομή: Key Performance

Τospirto team

Info

24 Ιουνίου 2018
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Και 25 Ιουνίου. Εισιτήρια 25€ και 20€ (μειωμένο 15€) Πανεπιστημίου 30, στο 21- 32 72000 και στα greekfestival.gr και viva.gr

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_10_photo_by_julian_mommert_neues_st%c3%bcck_i_seit_sie_-_ein_st%c3%bcck_von_dimitiris_papaioannou__20180504_jcm_7052_p Ξεκινά η προπώληση για τη νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου Από 18 έως 21 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Main_01.karyothraysths Γιατί Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη δε γίνεται Συμμετέχουν διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Main_''genoktonia''_new_photo_2 O Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί την ποντιακή «Γενοκτονία» Με 16 χορευτές και μουσικούς επί σκηνής. Main_0003-2 Μάστερ και Μαργαρίτα: Η παράσταση της ομάδας «κι όμΩς κινείται» πήρε παράταση Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία στο θέατρο Ροές. Main_sliuder Δύο μαύροι κύκνοι κυνηγούν το... άπιαστο Χορογραφεί η Αναστασία Μπρουζιώτη. Main_67_cwd_gisele_vienne_estelle_hanania_p Ένα ρέιβ πάρτι - αποκάλυψη στη Στέγη Ένα έργο για τη σκοτεινή σχέση ανάμεσα στη βία και τη διασκέδαση.
#load_content_with_ajax