Χορός | Παραστάσεις

Η Μπαγιαντέρα «απευθείας» στο Μέγαρο 04 Ιανουαρίου 2019

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.

«Η Μπαγιαντέρα», ένα από τα πιο σπουδαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου  –περίφημο για τη σκηνή του «Βασιλείου των Σκιών», μία από τις πλέον εμβληματικές στην ιστορία του μπαλέτου– επιστρέφει στο Θέατρο Μπολσόι και προβάλλεται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας σε απευθείας δορυφορική μετάδοση από τη Μόσχα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 5 το απόγευμα.

Τη διάσημη ιστορία αγάπης, θανάτου και εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Ινδία, «αφηγείται» χορογραφικά ο «τσάρος του ρωσικού μπαλέτου» Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο οποίος βασίζει το λιμπρέτο του στο αντίστοιχο των Μαριούς Πετιπά και Σεργκέι Κουντέκοφ. Την ανυπέρβλητης ομορφιάς μουσική της «Μπαγιαντέρας» υπογράφει ο Léon Minkus. Μια εντυπωσιακή παραγωγή με πλούσια κοστούμια και σκηνικά που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Συμμετέχουν οι Πρώτοι Χορευτές, οι Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.


«Η Μπαγιαντέρα»
Η χορεύτρια του ναού Νικίγια και ο πολεμιστής Σόλορ ερωτεύονται βαθιά και πυροδοτούν μίση και δολοφονικές ίντριγκες, όταν ο ινδός μαχαραγιάς και η κόρη του Γκαμζάττι ανακαλύπτουν την απαγορευμένη αγάπη τους… Μια τραγική ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα σε μια ιέρεια-χορεύτριας του ναού και σε έναν γενναίο πολεμιστή, ως την τελική τους λύτρωση.

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρεις ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: την «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), τη «Χρυσή εποχή» (7/4/2019) και τη «Σουίτα Κάρμεν–Πετρούσκα» (19/5/2019).

 

Τospirto team

Info

05 Ιανουαρίου 2019
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_herrumbre_-_%ce%9c%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%bf_%ce%95%ce%9b%ce%a3_1375_%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%91._%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82 Herrumbre: Χορεύοντας τα... βασανιστήρια στη Λυρική Στις 6, 8, 9, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Main_a_quiet_evening_of_dance_bc20181003_epilogue_536%c2%a9bill_cooper_p «Ένα ήσυχο βράδυ» με τον Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ Τέσσερα έργα του μεγάλου χορογράφου σε μία παράσταση. Main_partita_for_8_dancers_c_rahi_rezvani_5 Το Nederlands Dans Theater και πάλι στο Μέγαρο Τον Φεβρουάριο για 4 παραστάσεις. Main_you_ermiragoro_photo_2 You: Διαλεξε τον χορευτή σου και βίωσε την εμπειρία σου! Χορογραφεί η Ερμίνα Γκόρο. Main__________________-__________1_-__________________________________ Βορεάδες: Άνεμοι... χορού στις Ροές Μια νέα κινητική πρόταση μέσα από τη μελέτη των παραδοσιακών ρυθμών και χορών. Main_erotikon_dsc_0068version1_2_c_kostis_fokas_p Έρωτας σε ταραγμένους καιρούς στη Στέγη Ισορροπώντας μεταξύ θεωρίας και βιωμένου λόγου, το Erotikon μας καλεί να αναστοχαστούμε τον έρωτα.
#load_content_with_ajax