Χορός | Παραστάσεις

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη σ΄ένα παιχνίδι σε δημόσια θέα 12 Ιουνίου 2019

Στις 15 και 16 Ιουνίου.

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη, μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες της νέας γενιάς δημιουργών του χορού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών με το έργο It’s not about if you will love me tomorrow_Μέρος 2. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σε δημόσια θέα. Ένα παιχνίδι που τοποθετεί ερωτήματα για τη σχέση του χορού και της θέασης, για τις εντάσεις και τις ισορροπίες που γεννά αυτή η παράδοξη σχέση.
Τέσσερις ερμηνευτές διαμοιράζουν τον χώρο μιας πλατφόρμας που κινείται και αλλάζει κλίση ανάλογα με την τοποθέτηση και τη μεταφορά του βάρους τους. Οι ερμηνευτές δοκιμάζουν τα όριά τους σε μια νέα τάξη πραγμάτων, αφού ό,τι πιο βέβαιο, το έδαφος, αποσταθεροποιείται και γίνεται μέρος ενός σύμπαντος που ρέει και αλλάζει χώρο, ρυθμό και κινητικότητα.
Το παιχνίδι αναπτύσσεται με άξονα το «μαθηματικό» πρόβλημα fair-cake cutting, μια προβληματική που αναπτύσσεται κατά το μοίρασμα ενός «χώρου», για οτιδήποτε μοιράζεται, από μια τούρτα μέχρι μια εδαφική έκταση ή ένα φάσμα συχνοτήτων, έτσι ώστε όλοι να πάρουν τον «χώρο» που προσωπικά εκτιμούν ότι τους αντιστοιχεί. Μία κατανομή, δηλαδή, όχι σε ίσα μέρη, αλλά σε μέρη κατάλληλα και επαρκή για τις διαφορετικές αξίες και προτιμήσεις του καθενός.
Άραγε σ’ αυτή τη νέα γη θα τους βοηθήσουν οι θεατές να ισορροπήσουν;
Ένα έργο προσωπικό και συλλογικό ταυτόχρονα, που κατά τη δημιουργό του «ίσως να είναι ένα έργο χορού, ίσως και όχι».
Το It’s not about if you will love me tomorrow_Μέρος 2 ανήκει σε ένα δίπτυχο το πρώτο μέρος του οποίου παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο Art Factory. Η ομάδα επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (2019). Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Κοινός Τόπος.

Σ'ύλληψη - Χορογραφία: Ανδρονίκη Μαραθάκη. Ερμηνευτές: Κωστής ΚαλλιβρετάκηςΚάντυ ΚαρράΛουκιανή ΠαπαδάκηΓιώργος Φριντζήλας. Κατασκευή πλατφόρμας: Φίλιππος Βασιλείου. Ηχητικός διαδραστικός σχεδιασμός και σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης. Σχεδιασμός φώτων: Νύσος Βασιλόπουλος. Επιμέλεια κοστουμιών: Κωνσταντίνα Μαρδίκη. 
Μαγνητοσκόπηση & επεξεργασία βίντεο: Αλέκος Μπουρελιάς - Χρήστος Μπουρελιάς. Οπτική επικοινωνία: Ευτυχία Λιάπη. 
Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Σάκκας (Delta Pi)

Τospirto team

Info

14 Ιουνίου 2019
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Διάρκεια 60'. Χώρος Ε. Και 15/06/2019 στις 21:00

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_5d00fa55240000300f85acfb Ημέρα Γαλλοφωνίας με τον γαλλικό θίασο Περνέτ και τους Polkar Στις 21 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως. Main_018_bbl_201904_opera_lausanne_tous_les_hommes_%c2%a9_gregory-batardon8d1a5266 Τα θρυλικά Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης στο Ηρώδειο Δυο χορογραφίες «σταθμοί» του Maurice Béjart. Main_copy_of_fp_stereo_nero_danceco_photo_by_stephie_grape_fullres(1) Η γυναικεία ύπαρξη και τα φθογγικά... πάθη Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου. Main_break_the_silence_(4) Μία χορογραφία - δήλωση της γυναικείας κακοποίησης στην Ολλανδία Η χορογραφία της Δήμητρας Παπαδάτου “break the silence” ταξιδεύει Main_photo_2__by_yannis_bournias Η Μαίρη Κατράντζου «ντύνει» τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Επίδαυρο Στην Επίδαυρο στις 24 Αυγούστου 2019 Main_dancing_in_the_rain_1214 Πώς είναι να χορεύεις στην βροχή; Ζήστε τον χορό στην βροχή με 11 συναρπαστικούς χορευτές και διάσημα τραγούδια.
#load_content_with_ajax