ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Χορός | Παραστάσεις

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη σ΄ένα παιχνίδι σε δημόσια θέα 12 Ιουνίου 2019

Στις 15 και 16 Ιουνίου.

Η Ανδρονίκη Μαραθάκη, μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες της νέας γενιάς δημιουργών του χορού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών με το έργο It’s not about if you will love me tomorrow_Μέρος 2. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σε δημόσια θέα. Ένα παιχνίδι που τοποθετεί ερωτήματα για τη σχέση του χορού και της θέασης, για τις εντάσεις και τις ισορροπίες που γεννά αυτή η παράδοξη σχέση.
Τέσσερις ερμηνευτές διαμοιράζουν τον χώρο μιας πλατφόρμας που κινείται και αλλάζει κλίση ανάλογα με την τοποθέτηση και τη μεταφορά του βάρους τους. Οι ερμηνευτές δοκιμάζουν τα όριά τους σε μια νέα τάξη πραγμάτων, αφού ό,τι πιο βέβαιο, το έδαφος, αποσταθεροποιείται και γίνεται μέρος ενός σύμπαντος που ρέει και αλλάζει χώρο, ρυθμό και κινητικότητα.
Το παιχνίδι αναπτύσσεται με άξονα το «μαθηματικό» πρόβλημα fair-cake cutting, μια προβληματική που αναπτύσσεται κατά το μοίρασμα ενός «χώρου», για οτιδήποτε μοιράζεται, από μια τούρτα μέχρι μια εδαφική έκταση ή ένα φάσμα συχνοτήτων, έτσι ώστε όλοι να πάρουν τον «χώρο» που προσωπικά εκτιμούν ότι τους αντιστοιχεί. Μία κατανομή, δηλαδή, όχι σε ίσα μέρη, αλλά σε μέρη κατάλληλα και επαρκή για τις διαφορετικές αξίες και προτιμήσεις του καθενός.
Άραγε σ’ αυτή τη νέα γη θα τους βοηθήσουν οι θεατές να ισορροπήσουν;
Ένα έργο προσωπικό και συλλογικό ταυτόχρονα, που κατά τη δημιουργό του «ίσως να είναι ένα έργο χορού, ίσως και όχι».
Το It’s not about if you will love me tomorrow_Μέρος 2 ανήκει σε ένα δίπτυχο το πρώτο μέρος του οποίου παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο Art Factory. Η ομάδα επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (2019). Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Κοινός Τόπος.

Σ'ύλληψη - Χορογραφία: Ανδρονίκη Μαραθάκη. Ερμηνευτές: Κωστής ΚαλλιβρετάκηςΚάντυ ΚαρράΛουκιανή ΠαπαδάκηΓιώργος Φριντζήλας. Κατασκευή πλατφόρμας: Φίλιππος Βασιλείου. Ηχητικός διαδραστικός σχεδιασμός και σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης. Σχεδιασμός φώτων: Νύσος Βασιλόπουλος. Επιμέλεια κοστουμιών: Κωνσταντίνα Μαρδίκη. 
Μαγνητοσκόπηση & επεξεργασία βίντεο: Αλέκος Μπουρελιάς - Χρήστος Μπουρελιάς. Οπτική επικοινωνία: Ευτυχία Λιάπη. 
Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Σάκκας (Delta Pi)

Τospirto team

Info

14 Ιουνίου 2019
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Διάρκεια 60'. Χώρος Ε. Και 15/06/2019 στις 21:00

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_05.pilobolus Οι Pilobolus μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε ξανά τις αισθήσεις μας Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Christmas Theater. Main_boris_charmatz_terrain_site_10_photo_marc_domage Ο Μπορίς Σαρμάτς προσπαθεί να εντοπίσει μια αίσθηση απείρου μέσα στον χώρο Το νέο του έργο κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών. Main_bdef6aac-f698-4d59-a3c6-884760aca193 Μαγεία σε τεντωμένο σκοινί : Έρχεται το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας Ένα Χριστουγεννιάτικο λαμπερό υπερθέαμα για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με τους κορυφαίους ακροβάτες της Κίνας, τους καλύτερους ακροβάτες του κόσμου! Main_bfd50616-5b49-40c6-a256-ae1e48db19e4 Οι Tango Legends θέλουν να μας κάνουν να χορέψουμε! Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Christmas Theater. Main_dsc_6895_ Flashback Project: Ένα προκλητικό ταξίδι στο παρελθόν του Κινητήρα Η Αντιγόνη Γύρα μιλά στο www.tospirto.net. Main_anne_teresa_de_keersmaeker_site_04_photo_anne_van_aerschot Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ: Η κορυφαία δημιουργός σ΄ένα πάντρεμα ανάμεσα στον Μπαχ και τους Rosas Στις 2 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
#load_content_with_ajax