Μουσική | Είδα...

Μποέμ: από το Λονδίνο στο… σπίτι σας! 28 Ιουνίου 2018

Η Βασιλική Οπερα μάς χάρισε διαδικτυακά μία θαυμάσια παραγωγή της «Μποέμ» του Πουτσίνι

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης, ή αλλιώς τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του YouTube. Το βράδυ της Τρίτης (26/6) οι χρήστες του μπόρεσαν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν μια παράσταση που για να την έβλεπαν από κοντά θα έπρεπε να πληρώσουν εξαιρετικά τσουχτερά εισιτήρια:

Η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου έδειξε μέσα από τη δικτυακή πλατφόρμα σε ζωντανή μετάδοση την «Μποέμ» του Πουτσίνι. Πρόκειται για τη θαυμάσια παραγωγή που παίζεται αυτές τις μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα και στην οποία πρωταγωνιστούν διάσημοι  τραγουδιστές, όπως ο τενόρος Μάθιου Πολεντσάνι, η υψίφωνος Μαρία Αργκέστα και η υψίφωνος Ντανιέλ Ντε Νις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή δια μηνυμάτων συζήτηση που έστησαν οι χρήστες του YouTube κατά τη διάρκεια της προβολής σχολιάζοντας αυτά που έβλεπαν και τις επιδόσεις των τραγουδιστών (όχι πάντα με τον πιο κομψό τρόπο). Εκτός πάντως από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου και άλλα διάσημα συγκροτήματα, το ένα μετά το άλλο, μεταδίδουν live τις παραστάσεις τους μέσα από το Διαδίκτυο.

Τυχεροί οι φιλόμουσοι της νέας εποχής, καθώς μπορούν να έχουν live, τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του κόσμου μέσα στα σπίτια τους, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και για όσους δεν γνωρίζατε για την προβολή, ή δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε τη «Μποέμ», ιδού: https://www.youtube.com/watch?v=e-jCkrGErxU.
Το link παραμένει ενεργό για να κλάψετε ξανά και ξανά με τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροδόλφου και της μοδίστρας Μιμή.

 

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_slider Είδα: τον Πάνο Μουζουράκη στο Anodos Live Stage O περφόρμερ/τραγουδιστής συναντά τον κωμικό και όλοι μαζί τον χαρισματικό παρουσιαστή του Τhe Voice. Main_slider Είδα: το «Λευκό Ρόδο» σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση Μϊα ψυχογραφική αποτύπωση μιας μοναδικής όπερας του σύγχρονου ρεπερτορίου. Main_original_slider_(3) Είδα: Την Όλια Λαζαρίδου και τον Νίκο Ξυδάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Aυτό που μας παρουσίασαν έμοιαζε με ένα ενιαίο μεγάλο τραγούδι. Main_slider Είδα: τον Theodore στο Fuzz Μια συναυλία με τα χαρακτηριστικά μιας ολοκληρωμένης πρότασης από έναν μουσικό που στα 26 του χρόνια μπορεί και στηρίζει το σκοτεινό φιλοσοφικό «παραμύθι» που έχει μέσα του. Main_f1mitropanos Είδα: τη συναυλία- αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο Ηρώδειο Μητροπάνος the one. Ο,τι και να κάνουμε εμείς οι επόμενοι, όσο τέλειες να είναι οι ερμηνείες, το αίσθημά του, την καθαρότητά του, τη μοναδικότητά του τελικά, αποκλείεται να τη βρούμε ξανά. Main_luz_casal_6 Είδα: τη Luz Casal στο Ηρώδειο Η φωνή της μοιάζει πιο θαμπή απ’ ότι τη θυμάμαι, η εκφορά του λόγου είναι πιο αργή και θεατρική, όμως, όλο αυτό δίνει τέλεια το τωρινό της στίγμα που είναι εξίσου γοητευτικό. Μοναδικό.
#load_content_with_ajax