ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μουσική | Είδα...

Είδα: τη συναυλία των Tindersticks στο Ηρώδειο 15 Ιουλίου 2019

Γιατί όταν τελείωσε η συναυλία κατεβαίναμε μουδιασμένοι τις κλίμακες του θεάτρου;

Το Ηρώδειο τους ταιριάζει. Αυτό πίστευα τουλάχιστον, καθώς φανταζόμουν το φεγγαρόφως να λούζει το ρωμαϊκό ωδείο υπό τους αισθαντικούς ήχους της βαρύτονης φωνής του Stuart A. Staples.

Οι Tindersticks, η μπάντα από το Nottingham της Βρετανίας που δημιουργήθηκε σχεδόν 30 χρόνια πριν, έχει αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό και έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του, έδωσε μία μοναδική συναυλία στη σκιά της Ακρόπολης έχοντας απέναντί της ένα κοινό σε πλήρη εγρήγορση. Ενα κοινό ηλικίας 35+ έτοιμο να σιγοτραγουδήσει μαζί τους, να τους χειροκροτήσει, να ανάψει τους φακούς των κινητών τους συνοδεύοντας τις μουσικές τους και να τους αποθεώσει.

Τι συνέβη ωστόσο και δεν έγινε κάτι τέτοιο; Γιατί μία συναυλία που είχε όλες τις προϋποθέσεις να μας μαγέψει και να μας παρασύρει στην ατμόσφαιρά της, όταν τελείωσε μας έκανε να κατεβαίνουμε μουδιασμένοι τις κλίμακες του θεάτρου;

Καταρχάς η επιλογή των τραγουδιών ήταν ατυχής, τουλάχιστον για το ελληνικό κοινό. Μπορεί το συγκρότημα να έφτιαξε ένα ειδικό για το Ηρώδειο set list, μπορεί– όπως μας είπε ο Staples- να προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια υποτονική/αισθαντική ατμόσφαιρα, στη συνέχεια να σπιντάρουν και να μας ανεβάσουν λίγο και ακολούθως να μας.... ξαναπροσγειώσουν, ωστόσο αυτό δε λειτούργησε. Το συγκρότημα έπαιξε 18 τραγούδια -μαζί με το encore- τουτέστιν στάθηκε στη σκηνή του Ηρωδείου μιαμιση μόνο ώρα και παρά τα χειροκροτήματα του κοινού δεύτερη φορά δε βγήκε. Από αυτά τα τραγούδια, πέντε εκ των οποίων μάς ήταν άγνωστα, έλειπαν αυτά που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως με εξαίρεση το Tiny Tears, το Her και το A Night So Still με το οποίο και έκλεισαν τη βραδιά. 

Τελικά η συναυλία αυτή, παρά τη λυρικότητα της φωνής του τραγουδιστή της, μας άφησε  μία αίσθηση του ανικανοποίητου. Σαν να μην υπήρχε η κατάλληλη χημεία μεταξύ μουσικών και κοινού, σαν κάτι να στέρησε από τη βραδιά αυτή τη μαγική στιγμή της επικοινωνίας.

Το set list είχε ως εξής: 

 1. The Other Side of the World
 2. Blood
 3. The Amputees
 4. Keep You Beautiful
 5. Medicine
 6. How He Entered
 7. Pinky in the Daylight
 8. Her
 9. Factory Girls
 10. Old Man's Gait
 11. She's Gone
 12. Willow
 13. We Are Dreamers!
 14. Show Me Everything
 15. This Fire of Autumn
 16. Something For The Beauty

Encore:
Tiny Tears
A Night So Still

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_original_703 Είδα: την «Τραβιάτα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα στο χώρο της όπερας του Κωνσταντίνου Ρήγου κάνει σαφή την πρόθεση του σκηνοθέτη για μια σύγχρονη, πρωτότυπη και φρέσκια ματιά. Main_cure_ Πήγα: στη συναυλία των The Cure στο Ejekt Festival Μία συναυλία που θα έχει κάποιος στη βαλίτσα των αναμνήσεών του για πολλά πολλά χρόνια. Main_ntalaras-kithara-sinaulia-708 Είδα: τον Γιώργο Νταλάρα στο Ηρώδειο Main_043small Πήγα: στην Ταράτσα του Φοίβου Πόσο αναζωογόνο (απελευθερωτικό, «πληρωτικό» κλπ) είναι το γέλιο! Το καλό γέλιο. Που δεν είναι χοντροκομμένο, που δεν είναι «δευτεράτζα». Main_%ce%a0%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1_%ce%9d%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%b1_%ce%97%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf_1279p_%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%a7._%ce%91%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82 Είδα: τη «Νόρμα» σε σκηνοθεσία Κάρλους Παντρίσσα Μια εντυπωσιακή παραγωγή και πέραν του αναμενόμενου πρωτότυπη. Main_main_event_4250 Είδα: τον Benjamin Clementine στην Τεχνόπολη Φωνή που άλλοτε πατάει γερά στο έδαφος και σε ταρακουνάει, άλλοτε αποκτάει την οξύτητα δηλητηρίου.
#load_content_with_ajax