ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μουσική | Είδα...

Πήγα: στη συναυλία των The Cure στο Ejekt Festival 18 Ιουλίου 2019

Μία συναυλία που θα έχει κάποιος στη βαλίτσα των αναμνήσεών του για πολλά πολλά χρόνια.

Η συναυλία των The Cure είναι μία από αυτές που έδωσαν το στίγμα του φετινού καλοκαιριού. Και αυτό γιατί το συγκρότημα ήρθε για να παίξει, να ξεσηκώσει και να αποδείξει πως είναι ακόμη εδώ. Παρόν. Και το κατάφερε απόλυτα.
Ο Ρόμπερτ Σμιθ και η παρέα του, συνεπείς στο ραντεβού τους, δήλωσαν παρόντες στη  σκηνή του Ejekt Festival στις 22.30. Επαιξαν ασταμάτητα επί δυόμισι ώρες 27 (!) περίπου τραγούδια τους αποζημιώνοντας απολύτως τους 30.000 θαυμαστές τους που γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς την Πλατεία Νερού. 

Ο frontman του συγκροτήματος, παρά τα 60 του χρόνια, απέδειξε πως δεν κάνει καμία απολύτως έκπτωση, ούτε στη σκηνική του παρουσία (εμφανίστηκε ντυμένος στα μαύρα με το χαρακτηριστικό του κόκκινο κραγιόν), αλλά ούτε και στην ερμηνεία του. Γιατί τι να πει κανείς για την αναλλοίωτη στον χρόνο κρυστάλλινη φωνή του που -λες και εβγαινε από το ηχοσύστημα του σπιτιού μας- μας γυρνούσε πίσω στον χρόνο και μας εμφυσούσε ισχυρές νοσταλγικές δόσεις θετικής ενέργειας. 

Καλύτερες στιγμές της βραδιάς όταν η μπάντα έπαιξε το «Just Like Heaven» και το «A Forest», αλλά και το encore που το «έντυσαν» με τα αγαπημένα «Lullaby», «Τhe Caterpillar», «Friday I’m in Love» και το «Boys Don’t Cry». 

Απολογισμός της βραδιάς; Μία συναυλία που θα έχει κάποιος στη βαλίτσα των αναμνήσεών του για πολλά πολλά χρόνια. 

 

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_original_703 Είδα: την «Τραβιάτα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα στο χώρο της όπερας του Κωνσταντίνου Ρήγου κάνει σαφή την πρόθεση του σκηνοθέτη για μια σύγχρονη, πρωτότυπη και φρέσκια ματιά. Main_original_slider_(2) Είδα: τη συναυλία των Tindersticks στο Ηρώδειο Γιατί όταν τελείωσε η συναυλία κατεβαίναμε μουδιασμένοι τις κλίμακες του θεάτρου; Main_ntalaras-kithara-sinaulia-708 Είδα: τον Γιώργο Νταλάρα στο Ηρώδειο Main_043small Πήγα: στην Ταράτσα του Φοίβου Πόσο αναζωογόνο (απελευθερωτικό, «πληρωτικό» κλπ) είναι το γέλιο! Το καλό γέλιο. Που δεν είναι χοντροκομμένο, που δεν είναι «δευτεράτζα». Main_%ce%a0%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1_%ce%9d%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%b1_%ce%97%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf_1279p_%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%a7._%ce%91%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82 Είδα: τη «Νόρμα» σε σκηνοθεσία Κάρλους Παντρίσσα Μια εντυπωσιακή παραγωγή και πέραν του αναμενόμενου πρωτότυπη. Main_main_event_4250 Είδα: τον Benjamin Clementine στην Τεχνόπολη Φωνή που άλλοτε πατάει γερά στο έδαφος και σε ταρακουνάει, άλλοτε αποκτάει την οξύτητα δηλητηρίου.
#load_content_with_ajax