Μουσική | Live

«Φωνές του κόσμου» στην Τήνο 01 Ιουνίου 2016

Ένα φεστιβάλ με πολλή μουσική πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στο αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Τέταρτος χρόνος για το «Tinos world music festival», με τις «Φωνές του κόσμου» να αντηχούν στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Αυτό ακριβώς είναι το εφετινό θέμα, η ανθρώπινη φωνή, η φωνή ως «το πιο άμεσο και πλούσιο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο, που για να ενεργοποιηθεί, αρκεί μια εκπνοή». Καλεσμένοι του φετινού φεστιβάλ, η εν Τήνω Χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου - Τήνου με μέλη εκκλησιαστικά και από την λόγια Κωνσταντινουπολίτικη παράδοση, η Αυγερινή Γάτση, ο Γιάννης Νιάρχος και ο Άκης Πιτσάνης, με τραγούδια από τη Σμύρνη, το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί» με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, η Σαβίνα Γιαννάτου σε αυτοσχεδιασμούς βασισμένους σε παραδοσιακές μελωδίες από όλο τον κόσμο, το φωνητικό σύνολο Eva Quartet με πολυφωνικά τραγούδια από τη Βουλγαρία, η Eliza Carthy με τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της Αγγλικής folk, αλλά και η ορχήστρα από φωνές The Happy Hour Choir, από το εργαστήριο Φωνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Χώρα της Τήνου κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Καλλιτεχνική επιμέλεια Μάρθα Μαυροειδή.
*Για όσους δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν στην Τήνο, τα φωνητικά σύνολα Γιασεμί και Eva Quartet, αλλά και η Eliza Carthy, θα φροντίσουν να μεταφέρουν μια γεύση από την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και στην Αθήνα, σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Τρίτη 21 Ιουνίου.

Info

17 Ιουνίου 2016
Και 18 Ιουνίου 2016. Ώρα: 21:30. Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα Τήνου. Είσοδος ελεύθερη.

19 Ιουνίου 2016
Ώρα: 21:00. Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα Τήνου. Είσοδος ελεύθερη.

21 Ιουνίου 2016
ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 900 5 800
Website: http://www.sgt.gr/gre

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider Ο Theodore επιστρέφει live! Στο Temple Athens την Πέμπτη 30 Μαΐου. Main_am-royal_garage8 Ο μεγάλος βιρτουόζος του βιολιού Ara Malikian στην Ελλάδα Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Main_original_slider_(1) Ο Γιάννης Χαρούλης ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι Δείτε τους σταθμούς. Main_slider Leon of Athens - Ειρήνη Σκυλακάκη στον Κήπο Στις 7 Ιουνίου. Main_clutch-site-768x474 Clutch - BRMC και Planet of Zeus στην Πλατεία Νερού Στις 19 Ιουνίου. Main_olafurarnalds_credit_benjaminhardman_2018 Και δεύτερη συναυλία για τον Ólafur Arnalds στο Νιάρχος Τη Δευτέρα 20 Μαΐου.
#load_content_with_ajax