Μουσική | Live

«Songs for a blue cloud» από την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη 11 Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά  σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο, με τίτλο «Sous le ciel de Paris»  κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου cd με τίτλο «Songs for a blue cloud» από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και τη συνοδεία στην κιθάρα.

Η Κυβέλη Καστοριάδη αναφέρει για την παράσταση «θα ακούσετε τραγούδια από το δίσκο μας, Songs for a Blue Cloud, που βγήκε το περασμένο καλοκαίρι, από την Μικρή Άρκτο. Πρόκειται για τραγούδια σε πέντε γλώσσες διασκευασμένα για κιθάρα από τον Ορέστη όπου ο Λεόναρντ Κοεν συνομιλεί με τον Serge Gainsbourg και με τον Γίαννη Αγγελάκα. Για την περίσταση, προσθέσαμε και κάποια τραγούδια πιο καλοκαιρινά…  για να ταιριάξουν με τις όμορφες ελληνικές νύχτες. Επίσης θα ακουστεί για πρώτη φορά ένα καινούργιο τραγούδι, από την επόμενη μας δουλειά…» και συνεχίζει «δε θέλουμε να περάσουμε κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα. Πιστεύω πως η μουσική έχει το πλεονέκτημα να σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι βρίσκεται γύρω σου. Οπότε, αν οι άνθρωποι που ήρθαν φεύγουν ευχαριστημένοι, έχοντας ακούσει κάτι όμορφο που για κάποια ώρα ένα λεπτό τους απόσπασε από τα προβλήματά τους, θεωρώ πως ήταν πετυχημένη η συναυλία!». 

Όσο για τη σύνδεσή τους με την Ελλάδα ο Ορέστης Καλαμπαλίκης αναφέρει «εγώ γεννήθηκα εδώ, οπότε δεν τίθεται θέμα σύνδεσης» κι η Κυβέλη Καστοριάδη προσθέτει «εγώ γεννήθηκα στην Γαλλία, και από μικρή περνάω όλα μου τα καλοκαίρια εδώ. Έχω μια πολύ βαθιά και περίεργη σχέση με την Ελλάδα. Κάποια πράγματα τα λατρεύω, κάποια άλλα δεν τα καταλαβαίνω και μ’ εκνευρίζουν… Αλλά είμαι πολύ δεμένη συναισθηματικά με την Ελλάδα, και ιδίως με την φύση της, η οποία είναι μαγική!».

Πώς είναι η κατάσταση της δισκογραφίας στη Γαλλία; Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης αναφέρει «η δισκογραφία όπως την είχαμε συνηθίσει φθίνει. Ή αλλάζει μορφή. Η μουσική συνδέεται ολοένα  και  περισσότερο με την εικόνα  και οι δίσκοι που πωλούνται είναι  πλέον ελάχιστοι. Η γενιά μας λόγω ανάγκης έχει μεγαλώσει με την ιδέα του δίσκου, του άλμπουμ σαν ολότητα. Οι σημερινοί έφηβοι όμως μεγαλώνουν έχοντας άμεση πρόσβαση σε ό,τι τους κινήσει το ενδιαφέρον» και η Κυβέλη Κατσοριάδη προσθέτει «αλλά εμείς συνεχίζουμε όπως πριν διότι πιστεύουμε πως ο δίσκος σαν αντικείμενο αποκαλύπτει πολύ περισσότερα πράγματα για τον καλλιτέχνη απ΄ ότι ένα αρχείο που το κατεβάζεις. Εξάλλου, φαίνεται πως και κάποιοι άλλοι το πιστεύουν αυτό… Τώρα στην Γαλλία ξαναγίνεται της μόδας το βινύλιο!!»

Όσο για τα επόμενα σχέδιά των παιδιών ο Ορέστης Καλαμπαλίκης αναφέρει «εκτός από την εμφάνιση μας την Πέμπτη 12/7 στο Μουσείο ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίκειται άλλη μια στην Καλαμάτα (25/7) και πιθανότατα άλλες 3 στην Κρήτη μετά το δεκαπενταύγουστο. Επίσης αρχίσαμε να δουλεύουμε τον επόμενο κοινό μας δίσκο, ο οποίος θα περιλαμβάνει πρωτότυπο υλικό με τη συμμετοχή και άλλων μουσικών και στιχουργών. Θα σας παίξουμε τo πρώτo απόσπασμα την Πέμπτη».

Με  πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα και συνεχίζοντας σε Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, επέστρεψε στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το «Songs for a blue cloud». Τον Οκτώβριο του 2017 έκανε μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών.

Η Κυβέλη Καστοριάδη θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, μας προτείνει ένα μουσικό  ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς – ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen,Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian.

Τospirto team

Info

12 Ιουλίου 2018
Στις 9:00 το βράδυ. Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 Πλάκα). ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 13€: Γενική είσοδος (προπώληση), 10€ φοιτητικό, ανέργων (προπώληση). Η προπώληση ισχύει μέχρι και την παραμονή της συναυλίας (11/7).

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider Η Παυλίνα Βουλγαράκη δίνει άλλο «χρώμα» στις Δευτέρες Από την Δευτερα 26 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου Club. Main_slider Ο Θοδωρής Κοτονιάς για δύο βράδια στον Σταυρό Τις Παρασκευές 23 και 30 Νοεμβρίου. Main_deus_new_small Οι dEUS επιστρέφουν στην Αθήνα Tην Παρασκευή 31 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club. Main_unnamed_(8) Η Hindi Zahra επιστρέφει στην Ελλάδα Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Main_slider Γαλάνη- Μποφίλιου στην πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο. Main_slider Συνεργασία –έκπληξη για Leon of Athens και Katerine Duska Για πρώτη φορά μαζί στο Spacelab της Θεσσαλονίκης.
#load_content_with_ajax