Μουσική | Live

Μουσική δωματίου, τζαζ και έντεχνα στο 13ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 02 Αυγούστου 2018

Από τις 8 έως τις 25 Αυγούστου.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα φωτίσει και πάλι το αιγινίτικο καλοκαίρι για 13η χρονιά τροφοδοτημένο υπό την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου. Ένα φεστιβάλ που υποστηρίζει σταθερά νέους αλλά και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, γνωρίζει στο κοινό ξένους ερμηνευτές, συνθέτει «προκλητικές» μουσικές βραδιές με έργα μουσικής δωματίου, τζαζ και έντεχνα τραγούδια από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.
Έχει φιλοξενήσει πάνω από 85 μουσικές βραδιές με περισσότερους από 450 ερμηνευτές, δημιουργώντας τη δική του παράδοση και διαδρομή.

Από την Τετάρτη 8 έως και το Σάββατο 25 Αυγούστου,  σε μια τραγική κι οδυνηρότατη χρονιά για όλους τους  Έλληνες, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ και όλοι οι συνεργάτες αποφάσισαν  να προχωρήσουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ πιστεύοντας στην καταπραϋντική και θεραπευτική δύναμη της μουσικής, και ειδικά αυτής της μουσικής με την πραότητα και την εσωτερικότητά της.  Οι 8 συναυλίες του, λοιπόν, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής και θα δοθούν και πάλι στους χώρους που «ανακάλυψε» και καθιέρωσε το Φεστιβάλ,  στη μαγική Παραλία της Αύρας δίπλα στο κύμα, στην ατμοσφαιρική Αυλή του Ναού του Σωτήρος, και στο «ζεστό» Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη,  πάντα με χαμηλό εισιτήριο και προσφορές για τους νέους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Τετάρτη 8 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
Στον αστερισμό της Μεσογειακής Jazz
Alekos Vretos project

Ο μουσικός αναμιγνύει την jazz, την αραβική, τη λάτιν και την ελληνική μουσική σε ένα αριστοτεχνικό κοκτέιλ ήχων από παραδοσιακά και μοντέρνα όργανα.

Παρασκευή 10 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
An die Musik (Στη μουσική  -τίτλος τραγουδιού του Σούμπερτ)
Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Akane Sakai (πιάνο), Χριστόφορος Μιρόζνικοφ (βιολοντσέλο), Γιώργος Καρτελιάς (βιολί)
Έργα: Σούμπερτ, Μπραμς

Κυριακή 12 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
Οι καλλιτέχνες του αύριο
Αναστασία Δημητρίου (βιολί), Στέλιος Μαστρογιάννης  (βιολί), Sebastian Salvatera (πιάνο)
Έργα: Γκρίεγκ, Μότσαρτ, Κράισλερ, Ραβέλ, Λαλό

Πέμπτη 16 Αυγούστου, (Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη)
Η Κυβέλη επιστρέφει στην Παχειά Ράχη με τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο
Κυβέλη Καστοριάδη (φωνή), Στέφανος Τσαπής (πιάνο)

Κυριακή  19 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
Τα πιο λαμπερά αστέρια
Κουαρτέτο «Σελήνη»: Nadia Kalmykova (Ρωσία) βιολί, Liubov Kalmykova (Ρωσία) βιολί, Loredana Apetrei (Ρουμανία) βιόλα, Λουκία Λουλάκη,  βιολοντσέλο

Συμπράττει: Αλεξία Μουζά, πιάνο
Έργα: Μπετόβεν, Κουπρέν, Ντβόρζακ

Τετάρτη 22 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
Βλαδιβοστόκ-Παρίσι
Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Ευδοκία Μωϋσίδου (σοπράνο)
Έργα: Τσαϊκόφσκι, Φωρέ,  Σοπέν, Ρουμπιστάιν,

Παρασκευή 24 Αυγούστου, (Αυλή Ναού του Σωτήρος)
 Αφιέρωμα στη γαλλική μουσική με μία εξαίρεση
Νεφέλη Μούσουρα -πιάνο,Στάθης Καραπάνος -φλάουτο, Γιάννος Γιοβάνος -βιολοντσέλο
Έργα: Φορέ, Ντεμπισύ, Πουλένκ, Ταφανέλ, κ.α.

Σάββατο 25 Αυγούστου, (Παραλία της Αύρας)
Ένας διάλογος για φωνή και πιάνο –Τραγούδια της Μεσογείου
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)
Τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, την Κορσική, τραγούδια Ισπανο-εβραϊκά και Αραβικά αλλά και της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.

 

Tospirto Team

Info

08 Αυγούστου 2018
Εως 25 Αυγούστου. Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό /6€ παιδιά & νέοι έως 22 ετών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ. Πώληση εισιτηρίων: στους χώρους των συναυλιών Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας. Πληροφορίες: www.aeginamusicfestival.com, τηλ.: 6977 298 543

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider_2 H Αγγελική Τουμπανάκη στον Σταυρό του Νότου Club Τις Κυριακές 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου Main_press_shot_1 Όλες οι λεπτομέρειες για τη μεγάλη συναυλία των New Order Την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού. Main_unnamed_(1) Disney in Concert με την ΚΟΑ Στις 15 και στις 16 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Main_slider Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies επιστρέφουν! Στο Piraeus 117 Academy στις 19 Ιανουαρίου. Main_703 Οι μελωδίες των Χριστουγέννων στο θέατρο Ολύμπια Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου το βράδυ. Main_slider Μια διαδρομή μουσικής και φωτός προς τον Brian Eno Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Ambient Pressure.
#load_content_with_ajax