Μουσική | Live

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη 14 Σεπτεμβρίου 2018

Με ελεύθερη είσοδο.

Οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» για τέταρτη χρονιά γίνονται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis (Curtis Institute). Από τις 26 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Δύο καθηγητές συμπράττουν επί σκηνής με φοιτητές του Curtis Institute of Music και δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας. Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στο σπουδαίο Mikael Eliasen, εκπαιδευτή και μουσικό συνοδό με λαμπρή πορεία στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου, σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Curtis Institute of Musicτο οποίο συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Ο Mikael Eliasen έχει διατελέσει μουσικός διευθυντής του Κέντρου Όπερας του Σαν Φρανσίσκο (1994-1996) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας και Φωνητικής Τέχνης του Βελγίου (1984-1994), ενώ το 2013 διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας της Φιλαδέλφειας. Με πλούσιο διδακτικό έργο στο βιογραφικό του (Aix-en-Provence/Ωδείο της Σανγκάης, Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Κέντρο Μουσικής της Ιερουσαλήμ, Κρατική Όπερα της Πράγας), εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Curtis το 1986 και είναι επικεφαλής του τμήματος από το 1988. Έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους τραγουδιστές σε ρεσιτάλ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Robert Merrill, Tom Krause, John Shirley-Quirk, Elly Ameling και πολλών ακόμη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 20:30
Music for Cello & Piano
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 20:30
Music of War and Peace
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola (’84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)
Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 20:30
Operatic Favorites
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Mikael Eliasen, piano

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 20:30
Farewell Concert: Dream with Me
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola (’84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)
Mikael Eliasen, piano

*Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Tospirto Team

Info

26 Σεπτεμβρίου 2018
Έως 29 Σεπτεμβρίου. Αίθουσα Cotsen Hall Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider_3 Ο Μάλαμας επιστρέφει τις Δευτέρες στον Σταυρό του Νότου Από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα ακουστεί το γνωστό σύνθημα «ρε Σωκράτη τι λες τώρα». Main_slider Ο Γιώργης Χριστοδούλου και «Αν η αγάπη ήταν δρόμος» Στο Half Note από 23 Νοεμβρίου. Main_callas-vembo-orizontia Μαρία Κάλλας- Σοφία Βέμπο σε μια φανταστική συνάντηση Η Αργυρώ Καπαρού μιλά στο www.tospirto.net για τη συνάντηση αυτή. Main_slider Η Παυλίνα Βουλγαράκη δίνει άλλο «χρώμα» στις Δευτέρες Από την Δευτερα 26 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου Club. Main_slider Ο Θοδωρής Κοτονιάς για δύο βράδια στον Σταυρό Τις Παρασκευές 23 και 30 Νοεμβρίου. Main_deus_new_small Οι dEUS επιστρέφουν στην Αθήνα Tην Παρασκευή 31 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club.
#load_content_with_ajax