Μουσική | Νέα

Ο Roger Waters καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να μποϊκοτάρει τη Eurovision 18 Απριλίου 2019

Δείτε το μήνυμα του μέσω βίντεο.

O Roger Waters των Pink Floyd είναι ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο διάσημος μουσικός καλεί την Κατερίνα Ντούσκα  σε μήνυμά του μέσω βίντεο να αποσυρθεί από την Eurovision 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019). Στο βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;»

Ο Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε επίσης απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να είναι «ο ένας ή η μία» (are you the ONE?) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η ελληνική πρωτοβουλία του BDS «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019».
Το BDS Greece, τμήμα του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ προσκαλεί την Κατερίνα Ντούσκα, να πει το τραγούδι της στη μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνει στις 5 Μαΐου στο Gagarin, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Ο μεγάλος.... μικρός κόσμος του Theodore Τα "Inner dynamics" του Theodore εκπέμπουν από Αμερική . Main_petros-klampanis-(c)-alina-lefa Petros Klampanis Trio και Grey Paris στο Athens Technopolis Jazz Festival Επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά, από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Main_unite_with_tomorrowland_3 Το φεστιβάλ μουσικής Tomorrowland έρχεται στην Ελλάδα! Ταυτοχρόνως σε Ελλάδα, Ισπανία, Μάλτα και Πορτογαλία. Main_slider Summer Nostos Festival: Με ρεκόρ συμμετεχόντων καλλιτεχνών βομβαρδίζει το καλοκαίρι μας! 742 άτομα θα περάσουν από τις σκηνές του! Main_box Ο Μακρυγιάννης εμπνέει τις Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής Από τις 11 έως τις 23 Απριλίου 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.
#load_content_with_ajax