Μουσική | Νέα

Ακούσαμε: το νέο EP του Γιαν Βαν, Essa Moça 07 Αυγούστου 2018

Eνα EP που μας καλεί να… «χαθούμε» μέσα στη μετάφραση χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Την προσοχή σας τώρα που γύρισε ο μήνας (αμήν !!!) για κάτι που βάζω στοίχημα θα κάνει το χειλάκι σας να «σκάσει». Ακούγοντας το νέο EP του Γιαν Βαν (ή Γιάννη Αγγελόπουλου) και της εκλεκτής του παρέας, φεύγει ο νους σου, ελαφραίνεις. Μέχρι που σε πιτσιλάει και λίγο αλμυρό νερό από Copa Cabana (κι ας μην έχεις ιδέα που πέφτει πάνω στον χάρτη). Πάντα με την άνεση και την τόλμη που του δίνει το πολυπολιτισμικό του υπόβαθρο (έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ολλανδία), ο Jan Van de Angel που οι περισσότεροι θυμόμαστε από την συνεργασία του με τον Φοίβο Δεληβοριά στο Hotel Ερμού, προχωράει σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ και από τα ελληνικά πανηγύρια και την ψυχεδέλεια των ‘70ς «πετάγεται» στην Βραζιλία για λίγη bossa nova, αλλά και στις γαλλικές μπαλάντες (όπου η αφετηρία είναι και πάλι ελληνική) έχοντας κοντά του τις εξαιρετικές Κατερίνα Πολέμη και την Eλληνο/βελγίδα Ειρήνη Αραμπατζή.
Είναι ένα EP που μας καλεί να αφεθούμε και να ….χαθούμε μέσα στη μετάφραση χωρίς δεύτερες σκέψεις παρόλο που μπορεί να ξέρουμε τα «μυστικά» του : Tο «Γάιτα» (ή Γκάιντα) είναι η απόδοση μιας Μακεδονίτικης μελωδίας, ενώ το παλιό «Γιατί να παίζεις με την καρδιά μου» των Κώστα Σούκα κα Λάκη Τσώλη εδώ έχει γίνει Pourquoi joues –tu? Μια ακόμα ενδιαφέρουσα δουλειά από ένα ελληνικό γκρουπ που ενώ υπολογίζει και βασίζεται σε δικά μας ακούσματα , έχει την παιδεία και τον τρόπο να …πηγαίνει παντού.
Μαζί με τον Jan Van παίζουν οι: Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα), Αλέξης Ιωάννου (λογλ ντραμ) Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο).

Διαθέσιμο μέσω Bandcamp, CD baby & όλους τους γνωστούς ψηφιακούς τόπους ακρόασης και διάθεσης μουσικής

Τracklist:

1. Essa Moça feat Katerina Polemi
(μουσική: Jan Van de Engel, στίχοι : Κατερίνα Πολέμη)
2. Pourquoi joues-tu? feat Irini Arabatzi
(διασκευή: Jan Van de Engel, μουσική: Κώστας Σούκας, στίχοι: Λάκης Τσώλης, προσαρμογή στα γαλλικά Α.Χ)

3. Essa Moça feat Katerina Polemi & Angelos Polychronou (mastroKristo remix)
(μουσική: Jan Van de Engel, στίχοι : Κατερίνα Πολέμη)
4. . Pourquoi joues-tu? feat Irini Arabatzi (mastroKristo remix)
(διασκευή: Jan Van de Engel, μουσική: Κώστας Σούκας, στίχοι: Λάκης Τσώλης, προσαρμογή στα γαλλικά Α.Χ)

5. Essa Moça feat Katerina Polemi & Angelos Polychronou (Pragma remix)
(μουσική: Jan Van de Engel, στίχοι : Κατερίνα Πολέμη)
6. Γάιτα Ντιτζιτάλ (Gaita Digital)
(διασκευή: Jan Van de Engel, παραδοσιακό)

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Ο Φίλιπ Γκλας και ο Τζον Ανταμς για τον Ντέιβιντ Μπάουι Δύο κορυφαίοι μουσικοί τίμησαν με τη συνεργασία τους την επέτειο των τριών χρόνων από το θάνατο του σταρ. Main_rune_abro9 Τι θα δούμε στο φετινό Summer Notos Festival Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2019. Main_3 Το Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει το Ετος Σκλακώτα 2019 Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Main_%ce%a0%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%b5%cf%82_%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%ce%bd_%ce%9c%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b1_-_%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82_%ce%a0%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82_-_%ce%a6%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%94._%ce%a3%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82_(10) 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους στο «Σιμόν Μποκκανέγκρα» Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 19.00. Main_slider Ποια μεγάλα ονόματα έρχονται το 2019; Πρώτες ανακοινώσεις Τα πρώτα μεγάλα ονόματα είναι εδώ! Main_%ce%a3%cf%85%ce%bd._%ce%a4%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85_3-1-2019_%ce%93._%ce%9a%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82_-_%ce%91._%ce%94%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82910_%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%91._%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82 Δωρεά ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Λυρική Σκηνή Τετραετούς διάρκειας.
#load_content_with_ajax