ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μουσική | Νέα

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας 09 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 63 ετών.

Σοκ έχει προκαλέσει στον μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 63 ετών το πρωί της Δευτέρας από καρδιακή προσβολή.  
Τις τελευταίες ημέρες έμενε στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο.

Για αύριο, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένη μάλιστα συναυλία στο Ηρώδειο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Συνεργάστηκε δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, «Μagic De Spell», Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, «W.C.» κ.α.

Δισκογραφία

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

 

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_calypso_rose_(c)_julot_bandit Από Λένα Πλάτωνος έως ΚΟΑ και Last Drive: Τι θα ακούσουμε στο Ξέφωτο Η μουσική στο Πάρκο δεν πρόκειται να σταματήσει! Main_unnamed_(27) Φτιάξτε το set list της συναυλίας του Eric Burdon στο Ηρώδειο! Στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του στο facebook! Main_%ce%a0%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b1_%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%8e%ce%bd_%ce%95%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82_%ce%a3%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%ae%cf%82_2019-20__%ce%a6%cf%89%cf%84%cf%8c_%cf%84%ce%bf%cf%85_%ce%91%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%b1_%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85 Τι θα δούμε στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής: Από Καραντζά και Περλέγκα έως Κωνσταντίνο Βήτα Θα δούμε περισσότερες από 150 παραστάσεις. Main_spiral_jazz_trio Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας κάνει πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι μας Οι 10 μουσικές του βραδιές στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος, στο Μικρό θέατρο Ι. Μολφέση, στην Παχειοράχη και στην Παραλία της Αύρας. Main_703 Με Αμπράμοβιτς, Λάνθιμο και Ολιβιέ Πυ σβήνει 80 κεράκια η Λυρική - Τι θα δούμε τη νέα σεζόν Πρεμιέρες και νέες παραγωγές από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Main_unnamed_(32) Τι θα δούμε στο 10ο φεστιβάλ Samos Young Artists Festival Από τις 7 μέχρι και τις 13 Αυγούστου.
#load_content_with_ajax