ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μουσική | Πρόσωπα

Μαντόνα: δέκα εξομολογήσεις της βασίλισσας της ποπ 26 Ιουλίου 2013

«Δεν θα είχα γίνει η γυναίκα που έγινα αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι παλιομοδίτικες αξίες για γκρέμισμα».

Μία κάθε μέρα. Προσωπικότητες σπουδαίες, μιλάνε για τη ζωή τους και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Το www.tospirto.net ανθολογεί τα σπαράγματα του λόγου σημαντικών καλλιτεχνών, επιλέγοντας σκέψεις, τσιτάτα, ατάκες που μας αποκαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από τα είδωλα, αλλά και που μας σπρώχνουν να σκεφτούμε. Να προχωρήσουμε μπροστά με όχημα την πολύτιμη σκέψη εκείνων που σηκώθηκαν ψηλά, πάνω από πλήθος, και που μας έδειξαν το δρόμο της υπέρβασης.

Είτε σου αρέσει είτε όχι η Μαντόνα έπεσε σαν σίφουνας στη show business τη δεκαετία του ‘80, και άλλαξε τα πάντα: την εικόνα, τον ήχο, τις θεωρίες περί ταλέντου, τι είναι ιδιωτικό και τι είναι δημόσιο, τι επιτρεπτό και τι απαράδεκτο. Το κοινό την τίμησε για την τόλμη και την ισχυρή της προσωπικότητα, ακόμα κι αν τη βλέπει συχνά να αστοχεί. Όπως και να ‘χει, παραμένει ένα icon για τους καιρούς μας, και - όσο κι αν εκτίθεται- έχει ενδιαφέρον να την αποκωδικοποιείς εκ νέου. Είναι μια μαζική ψύχωση, ένα ποπ φαινόμενο, που όλο λες «τελείωσε», και όλο πέφτεις έξω. Το περίεργο είναι ότι έχει πει πολλά στις συνεντεύξεις, έχει πουλήσει την ψυχοθεραπεία της τόσο συχνά όσο και την τέχνη της, κι όταν διαβάζεις μεμονωμένες κάποιες δηλώσεις της, σου φαίνεται, εκτός από έξυπνη και «ψαγμένη», βατή και εξηγήσιμη. Ωστόσο, όπως κάθε μεγάλος σταρ από καταβολής, καταφέρνει να παραμένει μυστηριώδης, και απρόβλεπτη.

1. «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν αυτό που θέλουν. Γι’ αυτό και δεν παίρνουν αυτό που θέλουν».

2. «Πέτυχα πολλά στη ζωή μου, επειδή χρειαζόμουν την αποδοχή του κόσμου».

3. «Με βεβαιότητα μπορώ να δηλώσω ότι είμαστε υπεύθυνοι για τη μοίρα μας, θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε, παίρνουμε όσα δίνουμε».

4. «Να είστε δυνατοί, να πιστεύετε στην ελευθερία και τον Θεό, να αγαπάτε τους εαυτούς σας, να αποδέχεστε τη σεξουαλικότητά σας, να έχετε αίσθηση του χιούμορ, να αυνανίζεστε, να μην κρίνετε τους ανθρώπους από τη θρησκεία, το χρώμα ή τις σεξουαλικές τους συνήθειες, να αγαπάτε τη ζωή και την οικογένειά σας».

5. «Όλοι πιστεύουν ότι είμαι μια τρελαμένη νυμφομανής, ότι είμαι άπληστη σεξουαλικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλίο».

6. «Το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι η ανασφάλειά μου. Είμαι τραγικά ανασφαλής, υποφέρω από ανασφάλειες 24 ώρες το 24ωρο».

7. «Δεν θα είχα γίνει η γυναίκα που έγινα αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι παλιομοδίτικες αξίες για γκρέμισμα».

8. «Δοκιμάστηκα πολύ στη ζωή μου, και μάλιστα πολύ νέα. Πήρα σπουδαία μαθήματα. Έχω δει τη ζωή από κάθε γωνία που υπάρχει». 

9. «Η ζωή είναι ένα παράδοξο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου στη ζωή, αλλά και στη δουλειά σου. Δεν πρέπει να παίρνεις τα πράγματα κατά γράμμα, οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό υποφέρουν. Ποτέ δεν παίρνω τη ζωή και τον εαυτό μου σοβαρά, γι’ αυτό και είναι δύσκολο να μου κάνεις κριτική».

10. «Καλύτερα να ζήσεις έναν χρόνο σαν τίγρης, παρά εκατό σαν πρόβατο».

Διαβάστε επίσης:

 

Νίκος Ράλλης

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_original_slider_(2) Μαρίζα Ρίζου: «Η μουσική, όπως και η ζωή ανήκει σε όλους» « Είναι σημαντικό και συγκινητικό να μπαίνω με τη μουσική στην ψυχή ενός άλλου ανθρώπου». Main_slider «Η mobile γενιά της μουσικής ξέρει ότι όπου και να πας η …πόλη θα σε ακολουθεί» Leon of Athens και Irene Skylakaki στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Main_703 Μυρτώ Παπαθανασίου - Γιώργος Πέτρου - Μαίρη Έλεν Νέζη μιλούν για την «Αλτσίνα» Main_slider_3 Όταν το youtube βρήκε τον Σωκράτη Μάλαμα Ο Σωκράτης επιστρέφει στις ρίζες του μέσω youtube Main_%ce%a3%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%af_%ce%9c._%ce%9c%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b7__%ce%94._%ce%9d%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%a6%cf%89%cf%84%ce%bf_%ce%91._%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82_(3) Κόλαση ή παράδεισος για τον Αλέξανδρο Ευκλείδη και τον Δημήτρη Δημόπουλο; Οι σκηνοθέτες της «Σατανερί» μιλούν στο www.tospirto.net. Main_slider Οι Opera Chaotique και η αριστοφανική πρόκληση των «Βατράχων» Οι «αλχημιστές του σουρεαλιστικού καμπαρέ» μιλούν στο www.tospirto.net.
#load_content_with_ajax