Μουσική | Πρόσωπα

Εντίθ Πιάφ: δέκα εξομολογήσεις της σπουδαιότερης τραγουδίστριας της Γαλλίας 27 Αυγούστου 2013

«Αν είχα πιο ήσυχη, τακτοποιημένη και ήρεμη ζωή δεν θα είχα δώσει στο κοινό μου αυτά που του δίνω τώρα».

Μία κάθε μέρα. Προσωπικότητες σπουδαίες, μιλάνε για τη ζωή τους και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Το www.tospirto.net ανθολογεί τα σπαράγματα του λόγου σημαντικών καλλιτεχνών, επιλέγοντας σκέψεις, τσιτάτα, ατάκες που μας αποκαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από τα είδωλα, αλλά και που μας σπρώχνουν να σκεφτούμε. Να προχωρήσουμε μπροστά με όχημα την πολύτιμη σκέψη εκείνων που σηκώθηκαν ψηλά, πάνω από πλήθος, και που μας έδειξαν το δρόμο της υπέρβασης.

Αυτοκαταστροφική, μονίμως ερωτευμένη με τον λάθος άνθρωπο, εθισμένη στη δυστυχία. Πάνω, όμως, απ’ όλα, η σπουδαιότερη τραγουδίστρια της Γαλλίας και μια από τις σπουδαιότερες της Υφηλίου. Η Εντίθ Πιάφ είναι η πλέον αρμόδια να μιλήσει για τη δύναμη της ζωής (που περικλείει μέσα της τόση θλίψη) και για τη δύναμη του έρωτα (που ενίοτε σκοτώνει). Και ακολούθως να μας τραγουδήσει…

1. «Η δύναμή μου πηγάζει από την πίστη μου, πίστη σε όλα!»

2. «Δεν πιστεύω στη μοίρα. Θεωρώ ότι τα καλά πράγματα έρχονται αν τα επιθυμούμε, και πως μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε κακή συγκυρία».

3. «Αν είχα πιο ήσυχη, τακτοποιημένη και ήρεμη ζωή δεν θα είχα δώσει στο κοινό μου αυτά που του δίνω τώρα».

4. «Από τον έρωτα περιμένω το φανταστικό, το λυπηρό, το τραγικό, το καταπληκτικό. Τη μαγεία και την τραγωδία».

5. «Δεν πιστεύω στην οικονομία των συναισθημάτων, ούτε στην οικονομία των αγαθών».

6. «Τα τραγούδια μου θα μπορούσαν να αποτελούν έναν οδηγό για τον έρωτα, γιατί διαπερνούν όλα τα συναισθήματα και τα στάδια της αγάπης».

7. «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να κλαίνε ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνουν τους στίχους των τραγουδιών μου».

8. «Το τραγούδι είναι ένας τρόπος για να δραπετεύω. Όταν ανοίγω το στόμα μου, δεν είμαι πια στη Γη, είμαι σε άλλο κόσμο».

9. «Ο θάνατος δεν υπάρχει».

10. «Αδιαφορώ για τα λόγια του κόσμου. Δεν δίνω καμία αξία στα σχόλιά τους, στις αρχές τους, στα πρέπει τους».

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_slider Μαντλέν Πεϊρού: «Δεν είμαι η νέα Billie Holiday» Η διάσημη τραγουδίστρια μιλά στο www.tospirto.net. Main_original_slider Βασίλης Τσιτσάνης: «Κατέβηκε από το πάλκο μόνο για να πεθάνει» Η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Main_slider Μετά τον Χαρούλη, ποιος; Λέγαμε λοιπόν ότι αν μέσα στην τελευταία δεκαετία βγάλουμε από τον ορίζοντα το φαινόμενο Χαρούλης, το έντεχνο γυναικοκρατείται. Main_%ce%a0%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%b1_%ce%9b%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8c_%ce%a1%cf%8c%ce%b4%ce%bf_%ce%91._%ce%a0%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85__%ce%91._%ce%93%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82_%ce%a6%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%93._%ce%94%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82 Θέμελης Γλυνάτσης - Αφροδίτη Πατουλίδου: Ένα Λευκό ρόδο ενάντια στον ναζισμό Από τις 3 Νοεμβρίου και για οκτώ παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Main_original_slider Συνέντευξη: Η Μαρίζα Ρίζου ανάμεσα στα... άστρα «Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι γράφω μονοδιάστατα, αλλά έχω κι άλλες πλευρές, πιο σκοτεινές, αλλιώτικες...» Main_slider Συνέντευξη: Η Χριστίνα Μαξούρη και το Άσπρο που... νοσταλγεί «Το κυριότερο απ' όλα είναι να πιστέψεις σ' αυτό που κάνεις».
#load_content_with_ajax